web analytics

Nieuws

Berliner Philharmoniker

Berliner Philharmoniker videostream met hi-res audio

Het Berliner Philharmoniker biedt ‘t eerste videostreamingplatform ter wereld met hi-res en lossless audio bij het beeld. Voor de ware puristen een genot.

Teufel

Teufel introduceert nieuwe versie van CINEBAR ONE

Teufel blaast zijn geliefde en ultracompacte CINEBAR ONE nieuw leven in. Deze ‘wolf in schaapskleren’ vult moeiteloos kleine tot middelgrote ruimten met surround sound.

DS Audio

DS Audio presenteert DS003 optisch cartridge

DS Audio heeft het nieuwe DS003 optische cartridge uitgebracht, met LED en fotodiode voor linker- en rechter kanaal.

IKEA

IKEA presenteert de ‘schilderij-speaker’.

Goed, het is geen schilderij en écht van IKEA is ie ook niet helemaal, want voorzien van Sonos-hardware. Maar hij is er, die ‘schilderij-speaker’.

TRPTK

TRPTK Obscure Atlas, blik op de toekomst

In het nieuwe album Obscure Atlas – uitgebracht onder de vleugels van het platenlabel TRPTK – tonen jonge musici een blik op de toekomst.

Panasonic

Panasonic presenteert RZ-B100W in-ears

Panasonic heeft een nieuwe écht draadloze in-ear uitgebracht. En de nieuweling – bekend als RZ-B100W – valt onder meer op dankzij de lage prijs.

EPOS

EPOS: Hoogwaardige audio-oplossingen bepalend

EPOS zegt dat hoogwaardige audio-oplossingen bepalend voor welzijn, efficiëntie en professionele uitstraling van hybride werkers zijn. 61% van de eindgebruikers zegt dat zij met de juiste technologische oplossingen beter en professioneler worden.

Densen

Densen verkocht aan liefhebbers van het merk

Het Deense Densen is verkocht aan Casper Reinhold en Ditlev Leth, laatstgenoemde is eigenaar van het elektronikabedrijf Tridane.

Sennheiser

Sennheiser HD 450SE Bluetooth mét Alexa

Sennheiser heeft de HD 450SE uitgebracht, een Special Edition (vandaar dus die SE) van de HD 450BT. Voorzien van naadloze integratie met onder meer Amazon’s Alexa.

BNR

BNR Nieuwsradio presenteert Huibert Scholtens

Huibert Scholtens (34) is per 1 juni 2021 de nieuwe chef Digitaal en Podcasts bij BNR (wat trouwens staat voor Business News Radio).

TRPTK

TRPTK: Mattias Spee focust op Joseph Wölfl

Voor het avontuurlijke Nederlandse label TRPTK maakte pianist Mattias Spee een serie met – onterecht – vergeten componisten onder het motto ‘Eclipse’.

Apple

Apple Music Lossless en ruimtelijk geluid beschikbaar

Apple Music beschikt sinds 7 juni over verliesvrije streams en ruimtelijk geluid (spatial audio). In tegenstelling tot de concurrentie betaalt u niks extra.