items over Personal Audio

Zie ook: Personal Audio (289) | Reviews (739) | Personal Audio Reviews (112) | Hoofdtelefoonversterkers (22) |
Personal Audio lijkt wel het nieuwe Hi-Fi voor de jongere bevolking. En dat is ook niet heel gek als u bedenkt dat er voor een fractie van de prijs van een groot systeem een niveau behaald kan worden dat onmogelijk is binnen de traditionele hi-fi. Daarnaast: lang niet iedereen heeft de ruimte voor een groot systeem. En… personal audio gaat lekker mee op pad! De trein, de bus, de fiets… vakantie… werkt. Zeg het maar.

Nieuwe merken

Het is grappig – en leuk – te zien dat er veel nieuwe merken opkomen binnen de personal audio markt. Astell & Kern is relatief nieuw (moederbedrijf iRiver niet), maar is echt al een autoriteit. Het heeft de markt van high-end portable spelers compleet opengebroken. Tevens zien we veel gebruikers een smartphone gebruiken als bron. Al dan niet met een speciale dac er tussen om hun luxe hoofdtelefoons aan te sturen. Een markt die Monster met de Beats heeft gecreëert. Voor de Beats was je compleet gek als je 400 euro aan een hoofdtelefoon zou uitgeven. Inmiddels is dat heel normaal.

Segmenten

Wij hebben de personal audio markt opgedeeld in: hoofdtelefoons, spelers, hoofdtelefoonversterkers én portable speakers met accu. Immers: die kunnen ook mee op pad.