Google

Google

Google TV ondersteunt profielen

Het heeft even geduurd, maar Google TV – de opvolger van het aloude Android TV – ondersteunt nu ook gebruikersprofielen.

Google

Google Pixel 6 leert meer DAC’s kennen

De Google Pixel 6 kan na een voor later dit jaar op de rol staande update overweg met meer USB-DAC’s, wat altijd prettig is.

Android TV

Android TV 12 verschijnt later dit jaar

Android TV versie 12 moet ergens later dit jaar uitkomen, wanneer precies is nog niet bekend en wat features betreft is ‘t ook nog wat koffiedik kijken.

Google

Goedkopere Google Chromecast op komst?

Volgens geruchten werkt Google aan een goedkopere 1080p-versie van de Chromecast met Google TV, om de concurrentie bij te benen.

Google

Chromecast met Google TV krijgt update

De Chromecast met Google TV krijgt een broodnodige update, na maanden wachten op bugfixes voor onder meer Dolby Vision.

Google

Google Pixel 5a mét hoofdtelefoon-aansluiting

Google heeft z’n nieuwste en zeer betaalbare Pixel 5a smartphone gepresenteerd, met als opvallend detail: een koptelefoon-aanluiting!

Google

Google Play Movies & TV verdwijnt van smart-tv’s

Vanaf 15 juni dit jaar is het over en uit met de Google Play Movies & TV-app op smart-tv’s en Roku-apparaten. Vanaf dat moment kunt u alleen nog gebruik maken van YouTube.

Google

Andoid TV 10 krijgt AV1 (maar alleen nieuwe modellen)

Google gaat de nieuwe video-codec AV1 naar Android TV 10 brengen. Maar wel met een restrictie: de codec moet in hardware geïmplementeerd zijn.

Google

Google Chromecast TV-stick krijgt update

Voor de een paar maanden geleden uitgebrachte Google Chromecast TV-stick staat een update klaar; deze moet onder meer zorgen voor betere 4K-compatibiliteit.

Google

Google Assistant kan nu overweg met bekabelde hoofdtelefoons

Tot voor kort kon Google Assistant op Android-telefoons alleen overweg met een beperkt aantal hoofdtelefoons, dat is veranderd.

Google

Chromecast with Google TV 4K

Google heeft de nieuwe Chromecast with Google TV 4K uitgebracht. De dongle volgt de oudere Chromecasts op.

Google

‘Nieuwe Google speaker van Nest’

Volgens ingewijden komt Google met een nieuwe smart speaker, die een directe concurrent van de Sonos One moet worden. Goed nieuws voor de liefhebbers van dit soort apparaten.