web analytics

G

Google

Andoid TV 10 krijgt AV1 (maar alleen nieuwe modellen)

Google gaat de nieuwe video-codec AV1 naar Android TV 10 brengen. Maar wel met een restrictie: de codec moet in hardware geïmplementeerd zijn.

Google

Google Chromecast TV-stick krijgt update

Voor de een paar maanden geleden uitgebrachte Google Chromecast TV-stick staat een update klaar; deze moet onder meer zorgen voor betere 4K-compatibiliteit.

GATO DIA 250

Review Gato DIA-250S geïntegreerde versterker – DAC

Onlangs hadden we de Gato AMP-150 op de testbank van Alpha-Audio. We waren zeer onder de indruk van deze fraaie versterker. Van hetzelfde merk hebben we nu de GATO DIA-250S klaarstaan; een geïntegreerde versterker met DAC. We zijn benieuwd hoe deze presteert, U ook?

Gato Amp 150

Review Gato AMP150 geïntegreerde versterker

Bij Alpha-Audio zien we onszelf het liefst als nuchtere muziekliefhebbers. Als we onze reviews teruglezen zijn we vooral gecharmeerd van audioapparatuur die er ‘unobtrusive’ uitziet; niet opvallend, geen gimmicks, geen toeters en bellen. Maar die uiteraard wel goed klinkt. Vorm volgt immers functie. En dat geldt ook wanneer we naar audio-shows gaan. Vaak vinden we […]

Google

Google Assistant kan nu overweg met bekabelde hoofdtelefoons

Tot voor kort kon Google Assistant op Android-telefoons alleen overweg met een beperkt aantal hoofdtelefoons, dat is veranderd.

Elac FS407

De beste vloerstaander voor 4000 euro

Op 13 en 20 december hebben we bij Alpha in totaal acht vloerstaande luidsprekers getest. Live op Youtube. Mét livemuziek. Het was een geweldige ervaring dat zo aan te pakken. En het had niet gekund zonder de steun van de deelnemers, de band, het complete team achter de streams én u als kijker! Laten we […]

Grimm Audio

Grimm Audio rolt nieuwe firmware voor MU1 uit

Hebt u een Grimm Audio MU1 streamer (hoewel die benaming een beetje een understatement is), dan staat er een mooie update klaar voor het systeem.

Grado

Grado brengt z’n eerste echt draadloze in-ears uit

Het heeft jaren aan ontwikkeling gekost, maar eindelijk is ie er dan: Grado Labs’ eerste écht volledig draadloze in-ear; de GT220.

Triple Test high-end Studio monitoren – met samples en video

Op zondag 1 november 2020 hebben we live drie prachtige studio monitoren getest. Luidsprekers primair voor de studio. Maar in feite ook prima geschikt voor de woonkamer. We hebben het over de Dutch & Dutch 8C – 12.500 euro – ATC SCM100A SL classic – 22.950 – en de Grimm LS1be – 36.000 inclusief subwoofers. […]

Live Multitest – High End Studio monitoren

Komende zondag – 1-11-2020, 10:00 CET is het weer zover: we gaan live voor u een paar prachtige luidsprekers onder handen nemen. In dit geval drie sets high-end studio monitoren: de Grimm LS1be, de ATC SCM100A en de Dutch&Dutch 8C. Marktleider op dit vlak – PMC – ziet helaas af van deelname. We hebben van […]

Golden Ear BRX

Review Golden Ear Reference BRX bookshelf speaker

Goed nieuws uit de Verenigde Staten van Amerika, dat is in deze heftige verkiezingsstrijd ook wel eens fijn. U kunt namelijk Gouden Oren kopen; horen is geloven. En dat is precies wat we gaan doen met deze set monitor luidsprekers of bookshelves. Want gouden oren, dat willen we allemaal wel, don’t we?

Guru Q10

Review Guru Q10 monitor luidpreker

Guru… die naam is nogal gewaagd. Immers: een Guru weet alles… is de beste. Een soort orakel. Als een merk zichzelf dan guru noemt… dan mogen we wat verwachten, toch? We krijgen van Hear Everything de Guru Q10. Een kleine monitor speaker die zich moet gedragen als een full-range model. We zijn benieuwd!