Focal

Focal is één van de grootste luidsprekermerken van Frankrijk. Het merk heeft een zeer rijke historie en een grote line-up. Bekende iconen zijn bijvoorbeeld de Utopia Series. Met als summum de Grand Utopia.

Triple Test bookshelf speakers – 1000 Euro – Sonus Faber – Focal – Elac

Op zondag 27 maart hebben we drie heerlijke sets bookshelfs live voor u beluisterd. We hebben deze tevens gemeten én gecombineerd met drie versterkers. Dit om een compleet beeld te vormen. Het was daardoor een ietwat complexe livestream, maar zeker wel interessant. Tenminste: dat vonden wij, want de uitslag was toch wel verrassend. Waarom? Lees […]

Focal

Focal Clear MG Professional, voor pro’s

De nieuwe Focal Clear MG Professional is – zoals de naam vast al doet vermoeden – bedoeld voor professionals. Maar u mag er natuurlijk ook best thuis naar luisteren.

Focal

Focal presenteert 1000 Series in-wall speakers

De nieuwe Focal 1000 Series bestaat uit inbouwspeakers voorzien van instelbare drivers die naar de luisteraar gericht kunnen worden.

Focal

Focal onthult de nieuwe Aria K2 936 speaker

Focal heeft een gloednieuwe luidspreker uit de welbekende Aria-serie  voor u klaar staan: de vloerstaander Aria K2 936. Ontworpen en gefabriceerd in Frankrijk.

Review – vier jaar leven met de Focal Sopra No1

Het is ongeveer vier jaar geleden dat we de Focal Sopra No1 als referentiespeaker hebben aangesteld. In eerste instantie met een setje AVM M30 en een Pass Labs XP10. Later een is dat een Pass Labs XP12 met de Bryston 4B SST3 geworden. Gevoed door een Metrum Acoustics Pavane met Ambre streamer. Waarom blijft die […]

Focal

Focal Kanta no 2 – nieuwe kleurstellingen

Focal heeft de Kanta no 2 in nieuwe kleurstellingen uitgebracht. Altijd praktisch voor als u iets passends bij uw interieur zoekt, bijvoorbeeld.

Paradigm Persona B

Live Stream Replay – Multitest Monitor speakers

We hebben op vrijdag 24 april een trio-test uitgevoerd: de Focal Sopra No1 versus de Paradigm Persona B versus de Kudos Titan 505. Drie meesterlijke bookshelfs – monitor speakers – met elk hun eigen kracht. Wij hebben via onze live stream set-up laten horen waartoe ze – ongeveer – in staat zijn. Ook hebben we […]

Live Stream multitest vrijdag – Drie high-end bookshelfs

We gaan komende vrijdag – 24 april 2020, 10:00 – weer live een prachtige test doen. Een trio-test. De Focal Sopra No1 versus de Paradigm Persona B versus de Kudos 505. Drie titanen dus. Voor aansturing pakken we onze referentieset. 

iEar’

iEar’ Invites in het teken van Naim en Focal

De iEar’ Invites op 30 januari en 1 februari in de Amsterdamse vestiging van iEar staat in het teken van het Britse elektronicamerk Naim en het Franse luidsprekermerk Focal.

Focal

Focal Inside audiosystemen voor Toyota

Hebt u een Toyota en wilt u het geluid – qua audio – een flinke boost geven, dan is er nu Focal Inside voor een scala aan modellen van de Japanse autofabrikant.

Focal

Nieuw Focal Utopia etui en accessiores

Focal heeft voor z’n vlaggenschip-hoofdtelefoon Utopia een nieuw draagetui ontworpen, met daarbij twee kabels.

Multitest bookshelfs

Multitest budget monitor luidsprekers – 360 – 650 euro

Bookshelfs – of monitors – hebben geen écht laag. En goedkope luidsprekers klinken per definitie niet goed. Toch? Nou… vroeger misschien. Maar is dat nog steeds zo? Wij willen wel eens weten wat de stand van zaken is in het instapsegment. Zeg tot zo’n 600 euro per set. Kortom: tijd voor een massatest. We hebben […]

Focal is één van de grootste luidsprekermerken van Frankrijk. Het merk heeft een zeer rijke historie en een grote line-up. Bekende iconen zijn bijvoorbeeld de Utopia Series. Met als summum de Grand Utopia. Focal stoelt zijn hogere series op een tweeter, vervaardigd met beryllium. Dit uitermate stijve en harde materiaal zorgt voor significant minder vervorming. Waar de eerdere modellen met een Beryllium-tweeter nog scherp konden klinken, hebben de nieuwere daar geen last meer van. Nog een opvallende innovatie zijn de units, opgebouwd uit vlas. Licht, goedkoop en zeer goede, dempende eigenschappen.