web analytics

ATC

ATC HTS40

Review ATC HTS40 on-wall luidspreker

Het Britse ATC kennen we vooral van studioluidsprekers. En van de bookshelfs en vloerstaanders. Denk aan de SCM19 V2 die inmiddels een referentie is bij Alpha Audio. Wat u wellicht nog niet weet, is dat ze ook Home Theatre modellen fabriceren. De zogenaamde HTS-series. Wij testen de HTS40. Een forse – zware – on wall […]

ATC

ATC presenteert C1 Sub Mk 2 actieve subwoofer

U bent zoekende naar wat meer laag in uw muziek? Dan komt een subwoofer als deze nieuwe ATC C1 Sub Mk 2 wellicht prima van pas.

ATC CDA2 MK2

Review ATC CDA2 MK2

Onlangs hadden we de ATC SCM19 V2 monitors op bezoek en die waren zo goed dat ze inmiddels onze nieuwe referentie geworden zijn. Om deze luidsprekers goed aan te sturen zijn we van een geïntegreerde versterker (bye bye Bryston B60r) overgegaan naar een aparte voor- en eindversterker combinatie. Op die manier krijgen de gesloten ATC’s […]

ATC SCM 19

Review ATC SCM19 V2 monitor luidspreker

Er zijn zo van die luidsprekermerken die je eens in je leven gehoord moet hebben. Wij denken dan spontaan aan Wilson Audio, Raidho of YG Acoustics om er maar een paar te noemen. Een ander merk dat absoluut tot de top behoort is ATC (Acoustic Transducer Company). We hebben ze al vaker op beurzen gehoord […]

Shows onder het motto 'Mix and Match de ND555'

Shows onder het motto ‘Mix and Match de ND555’

Importeur Latham Audio heeft z’n dealers gevraagd een stel mooie shows rondom de NAIM ND555 netwerkspeler gecombineerd met een systeem naar keuze te organiseren.

ATC introduceert bij elkaar passende versterker, DAC en cd-speler

ATC introduceert bij elkaar passende versterker, DAC en cd-speler

ATC lanceert een – zoals dat zo mooi heet – matching set bestaande uit een geïntegreerde versterker/DAC en een cd-speler. Dat wordt genieten!

De ATC SCM19A is in prijs verlaagd

Prijsverlaging ATC SCM19A actieve luidspreker

Importeur Helios laat weten dat de ATC SCM19A actieve luidsprekers in prijs verlaagd worden, altijd goed nieuws natuurlijk.

The Hifi Studio Number One is dealer van ATC geworden

ATC dealerschap voor The Hifi Studio Number One

Sinds deze zomer mag The Hifi Studio Number One in Leiden zich dealer noemen van ATC Hifi. Altijd goed om te weten natuurlijk.

De New Home Theatre Series van ATC

ATC presenteert New Home Theatre Series (HTS)

ATC presenteerde op de High End een nieuwe lijn luidsprekers onder de naam New Home Theatre Series. Gebaseerd op de Entry Series.

Review ATC SCM11 bookshelf luidspreker

Elke audiofiel heeft om welke reden dan ook een bepaald favoriet merk binnen de industrie ; voor de recensent in kwestie was een van zijn eerste echte High-end ervaringen bij een filiaal van HOBO HIFI te Enschede alwaar een set reusachtige ATC SCM50 stond de spelen op een Roksan set. Nu staat er weer een […]

ATC – Acoustic Transducer Company – is in 1974 opgericht door Billy Woodman. De Brit maakte custom drivers voor diverse andere merken. Zijn custom ontwerpen waren in staat veel meer geluidsdruk te leveren. En dat ook met minder vervorming. In 1976 kwam de eerste eigen luidspreker: SM-75-150s. En de rest is geschiedenis. De huidige line-up bestaat uit zowel professionele modellen als luidsprekers voor consumenten. Bijzonder aan ATC is dat ze ook versterkers en zelfs een all-in-one hebben.