web analytics

Streamen

Streamen – het streamen van media (muziek en video) is binnen halen van data vanaf een extern apparaat of medium. Dat kan een NAS zijn, maar ook een locatie op internet. USB-audio is dus niet streamen. Deze data stuurt u – via een App of andersoortige vorm van bediening – naar een geschikte speler (streamer).

Streaming services

De afgelopen jaren zijn er veel muziekdiensten bijgekomen. Denk aan Spotify, Tidal, Qobuz of bijvoorbeeld Deezer. Deze muziekdiensten of -services stellen een gigantische hoeveelheid muziek beschikbaar tegen een vast bedrag per maand.

Cruciaal is dat u deze dienst kunt gebruiken op uw muziek-streamer. Het is namelijk niet vanzelfsprekend dat een streamer alle diensten ondersteunt. Let daar dus goed op.

Streamen vanaf NAS

Het is ook mogelijk uw muziek te rippen – kopieren – naar een schijf of een NAS. Een NAS is een netwerkschijf. Op deze NAS kunt u een mediaserver installeren – of deze is al geïnstalleerd voor u – waardoor u muziek of video’s vanaf de NAS naar uw speler kunt sturen. Dit is ook een vorm van streamen.

0

0

Related Articles