web analytics

Media boxen

Ze zijn niet echt gericht op audio, maar ze kunnen wel interessant zijn: de media box (of wat de officiële naam ook mag zijn). Deze ‘wonderdoosjes’ kunnen in feite alles: video, audio, streaming, internet… zeg het maar.

De meeste van deze doosjes zijn online te koop. En in sommige gevallen haalt u ze in huis via de provider. Het punt met deze mediaspelers, is dat ze gefocust zijn op video. De interface en chipset is ingericht om fatsoenlijk video af te spelen, niet om audio op hoog niveau te krijgen.

Het resultaat is dat ze als audiospeler niet echt geweldig zijn. Via een dac kan het nog wel aardig presteren, maar analoog uit is het in veel gevallen een ramp. Dat neemt niet weg dat het wel leuk speelgoed is. En dat het als videospeler vaak prima in te zetten is.

Android OS

In heel veel gevallen is er android geïnstalleerd op deze doosjes. Android is prima geschikt om media mee af te spelen. Bijkomend voordeel is dat u in heel veel gevallen extra apps kunt installeren. Denk aan alternatieve mediasoftware (Kodi bijvoorbeeld) of spelletjes.

0

0

Related Articles