web analytics

Alles-in-één

moon-340i

We zien meer en meer alles-in-één oplossingen verschijnen op de markt. Bij Alpha Audio bedoelen we dan een geïntegreerde versterker mét een dac, streamer en soms ook cd-speler ingebouwd. Het is een mooie ontwikkeling voor liefhebbers die niet langer een toren van apparatuur willen.

Integratie is helemaal niets nieuws. We zien het overal. En door de vooruitgang van de techniek hoeft het ook helemaal niet ten koste te gaan van kwaliteit. Was het vroeger ondenkbaar digitaal en analoog in één behuizing te verwerken: nu kan dat prima. Zonder additionele ruis of vervorming.

Compact en krachtig

De moderne, degelijk ontworpen alles-in-één oplossingen (denk aan modellen van Arcam, Hegel, AVM, NAIM of bijvoorbeeld Moon) zijn mooi compact en beschikken over ruim voldoende spierballen om mee te komen met vergelijkbaar geprijsde voor- / eindversterker combinaties.

Het voordeel van een alles-in-één oplossing is de ruimte die het inneemt en de eenvoud van bediening. Alles zit op één behuizing en is op elkaar afgestemd. Dat is voor veel gebruikers gewoon bijzonder belangrijk.

Een nadeel kan zijn dat als één onderdeel stuk is, het gehele apparaat retour moet. Tevens is ‘upgraden’ er niet meer bij. Ook is een deel van de hobby verdwenen.

0

0

Related Articles