items over Hi-Fi

Zie ook: Achtergronden (407) | Hi-Fi (761) | Achtergronden (239) | Opinie (57) |
Hi-Fi… Traditioneel een écht keurmerk. Het staat natuurlijk voor ‘high fidelity’, wat weer een ‘hoge natuurgetrouwheid’. Oftewel: Hi Fi geeft heel natuurgetrouw weer. Nu was dit vroeger een echte uitdaging, aangezien de technologie voor audio-apparatuur gewoonweg in de kinderschoenen stond. In de jaren ’70 en ’80 is daar in rap tempo verandering in gekomen. De grote jongens hebben veel geld geïnvesteerd om de meest waanzinnige apparaten te ontwikkelen. Het worden niet voor niets de gouden jaren van de Hi Fi genoemd.

En nu?

Betekent dit dat er nu niets meer gebeurt? Alles behalve! We leven in een tijd dat goede apparatuur geen tienduizenden euro’s meer hoeft te kosten. En daarbij staan we aan het begin – of midden in – een tijd dat nagenoeg alle muziek ter wereld te beluisteren is voor een klein bedrag per maand. Dat is natuurlijk geweldig!Daarnaast is high-res audio voor iedereen haalbaar. En daar stopt het niet. Er komen elke keer weer nieuwe technieken naar voren die de kwaliteit van zowel de afspeelapparatuur als de bron weer naar een hoger plan tillen.

Geniet

De onbeperkte toegang tot muziek zou moeten betekenen dat we meer genieten van onze Hi Fi apparatuur. En gelukkig doen veel liefhebbers dat ook. Dat moeten we namelijk niet vergeten! Hi Fi brengt ons dichter bij de artiest. Het brengt ons dichter bij de emotie die muziek kan losmaken. Dat moeten we elke dag vieren!

Achtergronden Toon alle items


Hifi Workshops Toon alle items


Muziek Toon alle items

De Hoofdcategorie voor muziekrecensies op Alpha Audio. Hier bespreken we nieuwe albums, die zowel op cd als digitaal als download te verkrijgen zijn. Ook speciale High Res Albums worden hier besproken.

Nieuws Toon alle items


Reviews Toon alle items

Alpha Audio test bijzonder veel producten. Het grootste deel valt binnen de categorie Hi FI. Lekker puristische spullen waar menig liefhebber van droomt. Het is dan ook geweldig om daarmee aan de slag te kunnen gaan.

Categorieën

We hebben Alpha Audio opgedeeld in marktsegmenten. Dit om u meer overzicht te bieden binnen welke segmenten wij testen. Het traditionele Hi-Fi segment bevat de welbekende producten als:
  • Versterkers
  • Luidsprekers
  • D/A-converters
  • Accessoires (kabels, tweaks, etc)
  • CD-spelers
  • Platenspelers
  • Complete sets

Hoe testen wij?

Alpha Audio test volgens een standaardprocedure en veelal in dezelfde setting, om zo een goed oordeel te kunnen vellen. Zo heeft iedere auteur een vast systeem. Op de redactie hebben we ook een referentiesysteem en een vaste luisterruimte (veel te zien op de foto’s). Multitests worden uitgevoerd met een panel, om zo een beter oordeel te kunnen vellen. Bij deze tests hebben we test-sheets met criteria die iedere auteur invult. De ‘hoofd’-auteur schrijft het verhaal en we verwerken quotes van de overige auteurs in dit verhaal, zodat u weet wat de rest ervan vindt.Luidsprekers en hoofdtelefoon worden – indien mogelijk – gemeten. Zo hebt u ook een idee van de ‘droge’ prestaties van deze apparaten.

Objectief

Alpha Audio probeert zo objectief mogelijk te testen. Kunnen we meten, dan doen we dat. Metingen zeggen echter lang niet alles. Luisteren is net zo belangrijk. Feit is echter: een ruimte heeft een klank, een auteur heeft een voorkeur. En de oren van de auteur zijn waarschijnlijk anders dan die van de lezer…