Home Forums Puur Stereo Hifi D/A-converters – DAC’s Suggestie: Test budget cd spelers (€ 500- 1000,-)

laatst bijgewerkt door Ferdy Bossy 1 week, 5 dagen geleden
4 stemmen
4 reacties
 • Aanmaker
  Onderwerp
 • #156241
  Guus
  Deelnemer
  Up
  0
  Down
  ::

  Hallo,

  Net als de LP is ook de CD weer bezig aan een voorzichtige comeback. Ik merk het ook aan mezelf, ik schaf ze nog geregeld aan. Vaak van albums die ik eerst heb ontdekt via Qobuz / Tidal. Waarom? Ik vind de afspeelkwaliteit via mijn (goedkope) cd speler behoorlijk superieur aan mijn streamer (Node 130). Nou ben ik, naast een upgrade van mijn streamer,  aan het kijken naar een upgrade van mijn marantz cd speler en mijn oog is gevallen op de Rotel CD11 Tribute. Deze cd speler krijgt erg goede reviews en schijnt zo’n beetje de laatste bemoeienis input van Ken Ishiwata (KI) te hebben gehad.

  Nou ben ik verder erg benieuwd naar de algemene (afspeel)kwaliteit van de huidige cd spelers in de klasse van € 500 – 1000,-. Hoe verhoudt de afspeelkwaliteit zich tov gelijk geprijsde streamers? Kortom, volgens mij is hier een goede en informatieve test van te maken!

  Ben benieuwd!

 • Auteur
  Antwoorden
  • #156295
   Martijn
   Moderator
  • #156849
   Guus
   Deelnemer
   Up
   0
   Down
   ::

   Inmiddels mijn ‘budget’ cd speler geüpgraded. Speel nu naar volle tevredenheid met een Rotel RCD12. Een aardig verbetering tav mijn Marantz speler en matcht klankmatig (en visueel) erg goed met de rest van de set. Het grappige is dat ie klankmatig lijkt op de signatuur van de Node. Het grote verschil zit beneden (meer gewicht) en bovenin. De cd speler laat gewoon meer horen, speelt met meer autoriteit en zo veel meer rust….

   Binnenkort is de streamer aan de beurt, dan wordt de Node 130 hopelijk vervangen door de Volumio Primo. E.e.a. hoe dit past binnen mijn set….

   Kortom, wordt vervolgd!

  • #157033
   Jaap
   Sleutelbeheerder
   Up
   0
   Down
   ::

   Primo is een erg fraaie speler! Ga je geen spijt van krijgen.

  • #157140
   Ferdy Bossy
   Deelnemer
   Up
   0
   Down
   ::

   Waarom ‘n budget CD speler aanschaffen ‘n jaar Apple Music kost €109,- en de iPhone via de Lightning-naar-USB-3-camera-adapter, https://www.alpha-audio.nl/review/review-audioquest-jitterbug-fmj/ en behooorlijke USB kabel aangesloten op de https://www.alpha-audio.nl/2018/01/rme-audio-presenteert-adi-2-dac-studio-en-thuis/ met sBooster lineaire voeding klinkt echt veel beter dan Bluesound. Het is waar, de DAC met lineaire voeding kost meer dan de budget CD speler, maar zijn de luidsprekerboxen en versterker ook behoorlijk dan wordt het echt genieten. Ik stond versteld van de verbetering in weergave, echt voor weinig highend kwaliteit. Begrijp me goed ik zeg niet beter dan de installaties van >€20.000,– We spreken hier tenslotte over budget, eerst gaan luisteren hoe jouw smartphone/tablet/PC/iMac/iPhone/iPad met Apple Music klinkt.

    

    

Onderwerp tags

Je moet ingelogd zijn om op dit onderwerp te kunnen reageren.