Home Forums Algemeen Hifi Algemeen audio advies Speakerkeuze leefkeuken op hoogte

laatst bijgewerkt door Jaap 5 maanden geleden
3 stemmen
3 reacties
 • Aanmaker
  Onderwerp
 • #111359
  Berry
  Deelnemer
  Up
  0
  Down
  ::

  Beste,

  Mijn naam is Berry en we zijn bezig om onze leefkeuken af te werken.

  De keuken gebruiken we ook regelmatig om samen te zitten met vrienden en willen daar ook muziek kunnen luisteren dat lekker vol en warm klinkt.

  Het is een ruimte van 12,5 mtr x 4 mtr. Aan de kopse kant (4 mtr zijde) staat een hoge kastenwand. Hierop zou ik speakers willen plaatsen. Eventueel aangevuld met nog 2 speakers voor aan de andere kopse kant (op hoogte).

  Ik ben aan het twijfelen tussen zuilspeakers die ik plat op de kastenwand leg. Of wellicht 4 speakers rondom met een subwoofer.

  De plafondhoogte is circa 2,9 mtr waarbij de balken in het zicht liggen (industriële look). Ik kan me voorstellen dat de balken ongewenste reflecties geven dat het geluid nadelig beïnvloed.

  Vandaar dat ik hier graag wat advies wil inwinnen. Denken jullie dat speakerzuilen die plat gelegd worden een optie is? Of dien ik meer richting een 5.1 setje te gaan?

 • Auteur
  Antwoorden
  • #111361
   Martijn
   Moderator
   Up
   0
   Down
   ::

   Dag Berry. Speakers plat leggen is een slecht idee. Ik zou gaan kijken naar speakers die geschikt zijn voor wandmontage, plafond montage, of in een muur of plafond kunnen worden weggewerkt. Die zijn gemaakt om qua afstraalgedrag zo gemonteerd te worden.

  • #111362
   Berry
   Deelnemer
   Up
   0
   Down
   ::

   Bedankt voor de reactie. Ik wist niet dat het plat leggen van invloed kon zijn. Dacht altijd dat het geluid als een bolvorm vanuit de speakers kwam.
   Wat is je ervaring met een sub monteren op hoge kasten? En dan geen sub die naar de vloer blaast. Dan ben ik bang dat de glazen in de kast gaan rammelen.

   Zou ik dan een sub moeten nemen die naar voren blaast of krijg ik hiermee ook problemen en dient de sub aan beugels opgehangen te worden?

    

   • #111364
    Jaap
    Sleutelbeheerder
    Up
    0
    Down
    ::

    Kijk eens naar Cornered Audio. Die hebben ook speciale subs voor tegen de muur. Heel plaat en fraai.

Je moet ingelogd zijn om op dit onderwerp te kunnen reageren.