Onverwachte buffering tijdens streaming

Home Forums Puur Stereo Hifi Onverwachte buffering tijdens streaming

Tags: 

Dit onderwerp bevat 0 reacties, heeft 1 stem, en is het laatst gewijzigd door  jeezet 2 jaren, 2 maanden geleden.

 • Auteur
  Berichten
 • #53754

  jeezet
  Bijdrager

  Beste forum-lezer,

  Tijdens muziekstreaming van FLAC bestanden van mijn NAS (Sonology DS214Play) naar m’n AV receiver (Onkyo TX-NR1007) ervaar ik af en toe drop-outs. Ik kan je vertellen dat het buitengewoon irritant is als je met veel focus en concentratie naar je muziek luistert en je gelukzalige luisterbeleving plots en zonder enige opgaaf van reden wordt onderbroken. Een beetje te vergelijken met een waanzinnige LP die je vroeger opzette, en waar ineens een harde tik hoorbaar werd tijdens een mooie passage, terwijl dit voorheen nooit voorkwam (3x ergernis).

  Drop-outs dus. Iedere drop-out manifesteert zich in een plotse onderbreking van ongeveer 1 tot 4 seconden. Het tijdstip waarop dit gebeurt lijkt volledig willekeurig te zijn. Elke onderbreking zie je ook goed op de display van de receiver: De speellooptijd van de betreffende track bevriest om vervolgens na de onderbreking weer door te lopen. Je ziet dan ook dat de seconden voor een kort moment even wat sneller gaan, net of er iets ingehaald moet worden.

  Het lijkt er dus sterk op dat er hier sprake is van ongecontroleerde (?) databuffering. De hamvraag is echter waar deze buffering vandaan komt, want…

  Mijn NAS is juist ontworpen voor het streamen van film en muziekbestanden. De router is van Netgear (Nighthawk R7000), en de switch die er tussenhangt is van TP-Link (SG 108E). De hele handel aan elkaar geknoopt met Hama Cat6 kabels, variërend van 0,75 tot 3 meter lang (NAS direct op de router, receiver via de switch naar de router).
  Volgens mij zou dit ruimschoots moeten volstaan voor een probleemloze streaming van FLAC’s variërend tussen de 45Mb (losse tracks) en 800Mb (aan elkaar gelaste tracks van bijv. live en in elkaar overlopende tracks)

  Blijft over: m’n AV receiver…
  M’n Onkyo ondersteunt vele bestandsformaten, waaronder FLAC, maar toch… als ik met een vinger ergens naar toe moet wijzen…
  Ik heb al eens overwogen om te testen met Mp3 bestanden, maar ja, compressie vind ik eigenlijk een gevalletje achteruitboeren, en alleen acceptabel als je opslagruimte beperkt is. Liefst wil je toch muziek in ongecomprimeerde vorm beluisteren.

  Heb je zelf ook dergelijke ervaring met deze hoogst irritante buffering? Reacties en suggesties zijn meer dan welkom! Alvast reuze bedankt hiervoor!

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.