Nieuwe versterker of nieuw systeem

 • Aanmaker
  Onderwerp
 • #69319 Citeer
  ludensludens
  Deelnemer
  Up
  0
  Down
  ::

  Mijn huidige set voldoet eigenlijk prima. Maar met de mogelijkheid om te gaan streamen, en dus meer te kunnen genieten, overweeg ik een andere AV-reciever aan te schaffen. Het liefst alleen de reciever want een nieuwe set loopt toch al snel in de €€-tjes….

  Mijn huidige set: Denon AVR 1801, Audiolab Thesis (2*), Dali AXS-1000 (2*) en Dali Blue C1000 (centerspeaker). Deze set zal ongeveer een jaar of 15 oud zijn, schat ik.

  De reciever die ik op t oog heb is de Denon AVR-X2400H.

  Is dit een logische keuze? Wat zou het advies van een echte liefhebber zijn zoals die hier op de fora de kennis uitwisselen?

  Ben benieuwd naar de reacties.

Weergave van 1 reactie thread
 • Auteur
  Antwoorden
  • #72498 Citeer
   alexalex
   Deelnemer
   Up
   0
   Down
   ::

   als je te vreden bent met je geluid. en niet de nieuwe atmos enz enz nodig heb. En wel een coax in hebt. kun je ook de mutec usb reclocker kopen. koop 1 goede usb kabel en digitale kabel. Sluit je laptop aan. En streamen maar. oke ben je wel 1500 e kwijt. maar zeer flexibel en een lekkere bron hor. Ook kun je je tv er aan hangen en het kasje geeft gewoon de dts en dolby 5.1 signalen door. Alleen wel handmatig omschakelen. Ik heb het thuis staan en ben er erg te vree mee.

  • #82436 Citeer
   Bert BergenBert Bergen
   Deelnemer
   Up
   0
   Down
   ::

   De ultieme audio ervaring thuis is volgens mij multichannel DSD beluisteren van bv Channel Classics Records. Je moet dan wel van klassieke muziek houden. Deze files zijn downloadbaar van hun side. Zij bevelen ook audio apparatuur aan om deze files af te spelen vanaf de usb van de pc. De multichannel dacs, bv exasound, zijn heel duur. Ik gebruik nu 2 versterkers en 2 paar luidsprekers waarmee ik vanaf een oppo-speler sacd’s quadro beluister. Veel multichannel muziek van channel records is niet meer op sacd verkrijgbaar maar alleen via downloads en moeten dus vanaf een pc-usb afgespeeld worden naar ??? . De panasonic ub9004 is een mogelijkheid of toch een av-versterker met multichannel dac. Heeft iemand een goed advies? Groet, Bert

Weergave van 1 reactie thread
 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.