NAD M32 draadje

Home Forums Algemeen Hifi NAD M32 draadje

Tags: ,

Dit onderwerp bevat 3 reacties, heeft 3 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  Wijnand 5 maanden, 2 weken geleden.

 • Auteur
  Berichten
 • #58900

  Jaap Veenstra
  Sleutelbeheerder

  Om de discussie van de M32 voort te kunnen zetten, is dit topic geopend. Dus als er vragen / opmerkingen / lovende woorden over de NAD M32 zijn… plaats het hier!

 • #58901

  Jaap Veenstra
  Sleutelbeheerder

  Hoi Bart,

  Leuk dat je de M32 in huis hebt. Voor wat betreft het display deze kun je dimmen met de play knop bijna onderin op de afstandsbediening. Geen heel logische plaats ;-)

  Jammer dat je last hebt van staande golven. Maar gelukkig is hiervoor een stuk voordeliger een oplossing voor te vinden. De beste digitale oplossing die ik ken is met Roon. Het beste kun je 2 desktop pc’s gebruiken met goede specificaties, waarvan één silent dus zonder actieve ventilatie. Liever geen laptops. Installeer op de beide pc’s audiolinux op een solid state drive bijv 60GB. In audiolinux zijn programma’s zoals HQ-player en Roon standaard opgenomen. Verbind de silent pc met usb met de M32 en activeer HQ-player op deze 1e pc. Plaats de 2de pc bij voorkeur in een andere ruimte en plaats een harde schijf met je muziek library in deze 2de pc.
  Op deze 2de pc activeer je Roon. Verbind de pc’s met tussenkomst van een gigabit switch of router met Cat6a bekabeling. In Roon kun je gemakkelijk deze staande golven onderdrukken, maar hiervoor zou je wel een meting moeten doen om duidelijkheid te krijgen over de frequentie die bijgesteld moeten worden. Gebruik een tablet om je muziek vanuit roon naar de 1e pc hqplayer naar je M32 te spelen. Wees gewaarschuwd voor het geweldige resultaat wat je hiermee bereiken kunt.

  Mocht je deze weg ingaan, laat even weten dan help ik je verder met specifieke zaken.

  Groeten,
  Wijnand

 • #58906

  Bart Drost
  Bijdrager

  Goed idee van een apart draadje, Jaap

  Dank voor je reactie Wijnand. Erg fijn die dimmer! Ik vind je oplossing voor de staande golven wat omslachtig (niet verkeer opvatten). In principe heb ik de middelen ook al in huis, met een mini-dsp ertussen en ik doe de metingen met REW. Maar het is dus weer een conversie extra. Daarom lijkt mij een Room EQ achtig iets IN de amp het beste. Maar ik ga er nog wel eens mee aan de gang, ben benieuwd hoe de M32 er op reageert.

 • #58908

  Wijnand
  Bijdrager

  Hoi Bart,

  No hard feelings at all. Het is inderdaad een wat omslachtige manier. Mijn ervaring is dat rekenkundige correcties zo dicht mogelijk bij de bron moeten worden aangepakt, tenminste voor wat betreft het beste resultaat. Deze wijze laat zelfs een apparaat zoals een trinnov ver achter zich, maar het maakt ook dat er een serie componenten moet worden ingeschakeld om muziek af te kunnen spelen.
  Dus maak vooral de keuze die voor jou het meest interessant is.

  Groeten en succes!

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.