luidsprekers aanpassen aan kamerakoestiek

Home Forums Algemeen Hifi luidsprekers aanpassen aan kamerakoestiek

Dit onderwerp bevat 2 reacties, heeft 3 stemmen, en is het laatst gewijzigd door Jaap Veenstra Jaap Veenstra 2 jaren, 1 maand geleden.

 • Auteur
  Berichten
 • #55493
  Frans Callebaut
  Frans Callebaut
  Bijdrager

  hallo,

  daar ik op akoestisch gebied een zeer moeilijke luisterruimte heb gebruik ik al sedert meer dan 30 jaar een dbx 10/20 computerized equalizer/analyzer (met meetmicrofoon) om de klank van de luidsprekers aan te passen aan de kamerakoestiek, dit met een perfekt resultaat
  wat moet ik nu doen als deze dbx de geest geeft. mijn yamaha cx-a5100 surround voorversterker heeft wel ypao , maar dit past enkel de geluidssterkte van de luidsprekers aan en past ze niet aan aan de akoestiek van de kamer. er zit op de yamaha ook nog een parametric equalizer, maar die werkt zonder meetmicrofoon en het lijkt mij zuiver op het gehoor ontzettend moeilijk om een natuurgetrouw klankbeeld te krijgen. kan iemand mij helpen ?
  mvg,
  frans callebaut

 • #55557
  Reissaudio
  Reissaudio
  Bijdrager

  Hallo Frans, misschien vind je dit interessant: https://www.hifi.nl/artikel_pagina4/24219/Luisteren.html

  De Groeten, Stephan

 • #55558
  Jaap Veenstra
  Jaap Veenstra
  Sleutelbeheerder

  Ik zou voor een oplossing gaan van bijvoorbeeld Anthem. Die gebruiken ARC room-correctie. Werkt ook zo met de subwoofers van Paradigm. Ik heb het nu ter test. Het resultaat is echt heel erg goed!

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.