Immersive Audio liefhebbers gezocht

 • Aanmaker
  Onderwerp
 • #86995 Citeer
  HendrikHendrik Zefiro
  Deelnemer
  Up
  0
  Down
  ::

  Al heel wat jaren ben ik een groot liefhebber van muziek die in multichannel formaten wordt gemixt en geproduceerd. Tot nu toe was dat eigenlijk altijd muziek in 6 kanalen, dus voor- center- en surroundkanalen plus een subwoofer kanaal. Sinds kort komt er muziek in Immersive audio formaten op de markt (Vooral Dolby Atmos, maar ook Auro 3D en in de toekomst waarschijnlijk DTS:X). Mondjesmaat verschijnen er albums op Pure Audio Blu Rays, voor streaming en heel soms voor download. Ik ben meteen gaan luisteren en ben erg enthousiast. Het is allemaal nog nieuw, dus moeten we nog uitvinden hoe we moeten luisteren. Bovendien is muziek in deze formaten nog schaars. Het kost best wat tijd om ernaar te zoeken. Daarom zoek ik contact met mensen die ook interesse hebben in Immersive audio om luisterervaringen en tips uit te wisselen, maar zeker ook om elkaar te wijzen op nieuw uitgebrachte muziek. Als je dit een goed idee vindt stuur mij dan even een bericht of reageer op deze post. Ik ben benieuwd. Alvast bedankt voor jullie reacties. Hendrik Zefiro.

Weergave van 1 reactie thread
 • Auteur
  Antwoorden
  • #87004 Citeer
   Jaap VeenstraJaap Veenstra
   Sleutelbeheerder
   Up
   0
   Down
   ::

   Helaas. Blijkbaar weinig animo voor surround muziek. En dat terwijl het wél meerwaarde heeft! Kijk maar naar TRPTK die ook prachtige multi channel DSD opnames heeft!

  • #87011 Citeer
   HendrikHendrik Zefiro
   Deelnemer
   Up
   0
   Down
   ::

   Jazeker Jaap, je hebt prachtige multichannel opnames en het worden er steeds meer. Ik vind je wel wat snel met je conclusie. Misschien nog even afwachten.

Weergave van 1 reactie thread
 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.