Cyrus en phono voorversterker

 • Aanmaker
  Onderwerp
 • #96339 Citeer
  Novice54Novice54
  Deelnemer
  Up
  0
  Down
  ::

  Vraagje
  Aanvankelijk sloot ik mijn Thorens TD 166 MKII draaitafel aan op de phono ingang van mijn Cyrus 3i versterker. Maar, ondanks de Cyrus Power eindtrap en ook nog eens een tweetal externe PSX-R voedingseenheden was het geluid niet echt je van het. Ook niet toen ik de ingangsgevoeligheid op phono niveau – dat kan bij deze Cyrus 3i – naar boven had bijgesteld. Weinig dynamisch. Daarom toch maar een gokje gewaagd om een aparte phono voorversterker in de set op te nemen. De keus viel op een gunstig geprijsde Music Fidelity V90 LPS aangevuld met een extra setje Grimm TPR interlinks.
  En zo waar. Dat pakte gunstig uit. En niet zo’n klein beetje ook. Wat een enorme verbetering, het geluid kwam veel meer tot leven zonder scherp te worden en was vooral veel dynamischer.
  Eigenlijk best wel vreemd. Cyrus staat volgens critici bekend om zijn mooie phono MM/MC ingangen en dan vooral de oudere modellen. Dat in mijn situatie dit erg tegenviel en een relatief goedkope oplossing een aanzienlijke verbetering opleverde geeft stof tot nadenken. Of zit ik geheel op een verkeerd spoor? Hoe is jullie ervaring in deze en is een phono voorversterker ondertussen een must geworden?

Weergave van 1 reactie thread
Weergave van 1 reactie thread
 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.