Alles over BluOS

Home Forums Puur Streaming Audio Streamers Alles over BluOS

Tags: ,

Dit onderwerp bevat 18 reacties, heeft 4 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  Bart Drost 1 jaar geleden.

 • Auteur
  Berichten
 • #58229

  Jaap Veenstra
  Sleutelbeheerder

  Hier kunnen we de vragen en opmerkingen kwijt rondom Bluesound / BluOS!

 • #58234

  Wim526
  Bijdrager

  Jammer dat niet alle MQA albums er in staan.

 • #58235

  Wim526
  Bijdrager

  Ik mis bijvoorbeeld tango in the night van Fleetwood Mac.

 • #58247

  Bart Drost
  Bijdrager

  Hoi Jaap, ik heb zowel m’n desktop app (Apple) als m’n iPhone-app ge-update én de M50 zelf, maar ik krijg Masters nergens in beeld.

  Kan het zijn dat het op de Apples nog niet werkt?

  Mvg
  Bart

  • #58259

   Jaap Veenstra
   Sleutelbeheerder

   Die functie staat los van OS… dus het moet gewoon te zien zijn. Hier na de update netjes alles te zien.

 • #58248

  Wim526
  Bijdrager

  Hallo Bart,

  Zou het volgens mij gewoon moeten doen. Zowel op mijn i pad als ook op mijn mac staan de Masters keurig gerangschikt.

 • #58255

  Wim526
  Bijdrager

  Echter ik blijf het jammer vinden dat niet alle master albums er op staan. Zou het ook prettig vinden dat er een zoekfunctie voor alleen MQA albums zou bestaan. Of kan dit wel?

 • #58257

  Bart Drost
  Bijdrager

  Hoi Wim, vreemd, ik zie bij beide niets, kan het met geen mogelijkheid vinden. Of geldt de update alleen voor de M50.2?

  Er is geen zoekfunctie in Tidal op MQA. Als je dat intypt kom je bij slechts 1 album uit (omdat dat MQA in de titel heeft).

  Ik ben toch wel heel benieuwd wat ik nu mis waarom ik die masters niet in beeld krijg

  • #58258

   Jaap Veenstra
   Sleutelbeheerder

   Dag Wim,

   Hier gewoon netjes Masters te zien. Heb je wel een hifi-abonnement?

 • #58263

  Wim526
  Bijdrager

  Even voor alle duidelijkheid. Ik gebruik de Blu os app in combinatie met een bluesound node 2. Heb ook een hifi tidal abonnement. Wanneer ik de Blu os app opstart en tidal aanklik dan krijg je een menu waarbinnen je kunt schuiven, bv naar nieuwe albums, nieuwe tracks enz. Hier staan ook de master albums tussen. Echter niet allemaal en ik kan ook niet zoeken op specifiek master, persoonlijk vind ik dit erg jammer. Inmiddels zijn er al meer dan 1300 albums in mqa, hier komen er per dag meer bij. Ben zelf erg tevreden over de geluidskwaliteit. Het valt me op dat wanneer ik over schakel op een mqa album het volume iets naar beneden gaat. Waarschijnlijk worden cd,s dus iets harder opgenomen, maar hier heb ik verder geen verstand van. Ik hoop dat ik wat duidelijkheid heb verschaft.

 • #58286

  Bart Drost
  Bijdrager

  Ik heb idd een hifi abonnement. Ik heb bij Tidal in de Bluos app opnieuw ingelogd en opeens stond masters er wel tussen.

  @wim, idd opvallend dat niet alle MQA’s daarbij staan. Ik volg deze lijst: https://docs.google.com/spreadsheets/d/10VtON9VjMAt3uyHC2-Oo2MjIa3orv9DKZfwiRQKmTAA/htmlview#gid=945476039

  Heb nog niet een 1 op 1 vergelijk gedaan, maar bij het album van Damon Albarn (Everyday Robots) valt me al meteen op dat MQA wel echt beter klinkt. En ik heb niet eens een dedicated MQA dac.

 • #58299

  Wim526
  Bijdrager

  Fijn dat het gelukt is. Die lijst volg ik idd ook. Ben zelf ook zeer tevreden over de geluidskwaliteit, ik gebruik de dac van de bluesound node 2 aangesloten op mijn rotel voorversterker. Wanneer ik de digitale uitgang van mijn node2 gebruik welke is aangesloten op mijn rotel rdd 1580 dac(dus niet volledig MQA), merk ik dat het volume iets omhoog gaat. Het lijkt wanneer ik analoog via de dac van de node afspeel er iets meer rust in het geluidsbeeld te horen is. Zou graag willen dat ik via de blu os app zou kunnen zoeken op alleen master albums, nu is dat onmogelijk. Wil ik alleen master albums zoeken dan gebruik ik de lijst waarvan jij de link ook hebt gestuurd. Echter dan krijg je diverse albums te zien en moet je er eerst achterkomen welke de master album is.Het lukt allemaal wel maar tis best omslachtig, zou toch gemakkelijker moeten kunnen?
  Ik speel met rotel rdd 1580 dac, rotel rc1550 voorversterker, rotel rb 1582 eindversterker en B&W cm 10 luidsprekers en natuurlijk de bluesound node 2 welke digitaal en analoog is aangesloten. Het zal altijd beter kunnen maar ben erg tevreden over de kwaliteit.

 • #58306

  Bart Drost
  Bijdrager

  Het mqa logo in de cd hoes oid zou wel fijn zijn idd. Die lijst geeft helaas ook veel albums weer die in Nederland niet op mqa beschikbaar zijn, dus ontdekken is vooralsnog de manier. Maar ja, geen straf toch?!

 • #61905

  Wijnand
  Bijdrager

  Hoi Wijnand,

  beetje off-topic, maar wat vind je van de BluOs module in je M12 tov streamen met de M50? Merk je veel verschil?

  Grt
  Bart

  Hallo Bart,

  Ik heb de M50 helaas niet tegelijkertijd met de M12 kunnen testen. Ik vermoed dat de M50 niet meer zal brengen dan de BluOS in combinatie met de M12. De BluOS is echt heel goed. Vaak is het zo dat je met meerdere losse componenten een hoger niveau kunt bereiken dan wanneer alles in 1 component wordt samengevoegd. Denk bijvoorbeeld aan een Voor en Eindversterker. In veel gevallen zullen de losse componenten een meerwaarde hebben boven een geïntegreerde versterker.

  De M12 is een digitale versterker het signaal zal dus (ongeacht welke bron er gebruikt wordt) digitaal door de M12 verwerkt worden.
  Met een M50 t.o.v. de BluOS zullen er meerdere invloeden zijn (extra voedingskabel en een digitale interlink) en ook kan er een nieuwe loop “aardlus” worden gecreëerd (zie fiber netwerk op het forum)

  Als je de kans hebt dan raad ik je aan de beide opties te proberen en anders zou ik er niet te veel energie insteken en lekker voor de voordeligste optie gaan, want die is top!

  Succes met je keuze!
  Groeten,
  Wijnand

 • #61909

  Bart Drost
  Bijdrager

  Dank voor je reactie Wijnand. Ik zou ze zeker naast elkaar willen vergelijken. Ik heb nu de M51 en de M50. De M12 schijnt beter te zijn dan de M51, maar de M50 weer beter dan de BluOs module, dus of ik er netto veel mee opschiet is wel de vraag :)

  Jij had ook de M32 nog ter overweging toch? Toch voor de M12 gekozen? Want bij de M32 heb je dan echt alles in 1 kastje en de korts mogelijke signaalweg…

 • #61910

  Wijnand
  Bijdrager

  Hallo Bart,

  Dan heb je een paar hele mooie componenten. Ik weet inderdaad niet wat je er mee zou kunnen opschieten als je zou gaan veranderen. Ik ken de M51 alleen qua uiterlijk, maar ik heb hem nooit getest. De M12 is wel beter dan de M32 wanneer je hem als pre-amp gebruikt. De M32 is een hele goede en uitgebreide geïntegreerde versterker voor zijn prijsklasse. Het is maar zelden het geval dat een geïntegreerde verterker beter is dan een combinatie van voor en eindversterker. Ik verwacht dat dit anders is met de BluOS en de M12, dit is zeker een goede combinatie. Ik heb wel andere dac’s geprobeerd in combinatie met de M12 het is dan gemakkelijk om de USB input van de M12 te verslaan, maar met de BluOS is het niveau nog iets hoger.

  Ik heb de BluOS versie 2.

  Groeten,
  Wijnand

 • #61912

  Bart Drost
  Bijdrager

  Ik gebruik nu de M51 als pre-amp/dac, op de M30 monoblokken van AVM. Klinkt ook zeker niet verkeerd hoor, daar niet van :)

  Ik heb de M32 ook wel thuis gehad men vond hem ook heel erg goed klinken, maar ben toch voor de AVM’s gegaan omdat me dat toch 1500,- scheelde en ik de M51 en de M50 dus al had. Maar als ik die samen wegdoe en ze vervang door een M12 met BluOs zou ik ws. niet enorm veel hoeven bijleggen en zou het dus relatief een interessante upgrade kunnen zijn.

  Maar ik las al ergens op het net dat met de M50 streamen naar de M12 een stuk beter klinkt dan via de Bluos in de M12. Dus ik vermoed dat ik goed zit nu!

 • #61913

  Wijnand
  Bijdrager

  Hoi Bart,

  Dat heb ik ook gelezen. Je hebt nu erg mooie componenten en inderdaad het is heel goed mogelijk dat de M50 nog iets beter presteert dan de BluOS module.

  We zouden ze eigenlijk eens naast elkaar moeten vergelijken. Ik heb de M50 ooit geprobeerd op de DS dac van PS audio (spdif) of was het USB? Weet ik niet meer. De M50 gaf zeker wel een verbetering, vooral met USB stick. De verbetering met de BluOS is minimaal zo groot en in mijn beleving zelfs groter. Ik kan eens informeren of ik een M50.2 kan testen. Die is niet helemaal gelijk aan de M50 natuurlijk.

  De BluOS versie 2 module die ik heb is wel nieuwer en op een aantal punten verbeterd t.o.v. de voorloper. Voor mij is dit het beste wat ik tot nu beluisterd heb in mijn set. Zeker in combinatie met de galvanische scheiding op de ethernetpoort. Maar deze galvanische scheiding kun je ook op de M50 toepassen. Ik zou zeggen houden zoals het is!

  Wijnand

 • #61914

  Bart Drost
  Bijdrager

  Hoi Wijnand,

  ja, ik ben ook zeker tevreden hoor. Maar ja, als je relatief betaalbaar het nog iets verder kan opkrikken is dat altijd interessant natuurlijk.

  Vergelijken is idd de beste optie. Je bent welkom om hier eens een avondje de M50 op je M12 te checken hoor! (moet je de m12 dus wel meenemen :)

  Het hele verhaal van galvanische scheiding gaat me boven de technische pet moet ik bekennen, ben niet zo technisch onderlegd helaas.

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.