Advies gevraagd voor vervanging huidige set

Home Forums Algemeen Hifi Advies gevraagd voor vervanging huidige set

Dit onderwerp bevat 7 reacties, heeft 6 stemmen, en is het laatst gewijzigd door Jaap Veenstra Jaap Veenstra 2 jaren, 8 maanden geleden.

 • Auteur
  Berichten
 • #52392
  djstrike
  djstrike
  Bijdrager

  Hallo allemaal! Ik ben mij aan het oriënteren om mijn huidige set te vervangen. Ik heb nu een Marantz pm17 versterker / kef reference model one luidspreker / bluesound node en Marantz cd 16 cd speler.

  Ik ben aan het kijken naar monitor audio gold 200, dit mede naar aanleiding van de positieve review op deze site, in eerste instantie met mijn huidige versterker en streamer. Aan de andere kant zou ik ook graag een all in one oplossing wille zoals de Naïm Unique 2. Mijn vrouw is voorstander van een dergelijke oplossing. Hierdoor heb ik ook al gekeken naar een dynaudio xeo 6 speakers als soort all in one oplossing.

  Belangrijk is wel dat ik er kwalitatief op vooruit wil gaan. Ik heb destijds mijn set met veel zorg aangeschaft en samengesteld.

  Ik heb al veel gelezen maar de mogelijkheden zijn legio, vandaar ook de hulpvraag!

  Alvast bedankt

 • #52432
  Theo van Kol
  datedi
  Bijdrager

  ik heb die dynaudio xeo 6 met die bleusound node gehoord op de beurs in Veldhoven gehoord en daar klonk dat heel erg goed, maar ja het is maar wat je uit wil geven want de magico luidsprekers klonken ook heel goed.

 • #52479
  AiFi
  AiFi
  Bijdrager

  Vind de PM 17 en CD 16 nog steeds +++++

 • #52530

  Hi Djstrike, het ligt er natuurlijk ook aan wat voor soort muziek je graag luistert.
  Ik denk dat je qua kwaliteit veel kunt winnen op de Marantz PM17.

 • #52540
  Yung Lie
  Yung Lie
  Bijdrager

  Beste DJStrike,

  Een interessante ontwikkeling is die van de actieve luidsprekers. Het voordeel van ingebouwde versterkers is dat ze optimaal zijn afgestemd op de luidsprekers en dat je veel minder kabels nodig hebt dan bij een set met losse componenten.

  Als je een goede voorversterker/streamer als bron neemt, heb je een complete audioset.

  Afhankelijk van je budget kan je hierbij denken aan:
  De Cocktailaudio X-40 streamer/voorversterker
  https://www.alpha-audio.nl/2016/01/review-cocktailaudio-x40-streamer/
  Dynaudio Excite X14A actieve speakers
  https://www.alpha-audio.nl/2015/08/review-dynaudio-excite-x14a/
  Omdat de interlinks een behoorlijke lengte moeten overbruggen raden we gebalanceerde (XLR) aan.

  Wil je meer, dan is AVM een prachtig (en kostbaarder) alternatief. Bijvoorbeeld: https://www.alpha-audio.nl/2015/11/review-avm-evolution-sd-5-2-streamer-pre-amp/

  Succes!

 • #52691
  djstrike
  djstrike
  Bijdrager

  Thanks voor jullie adviezen.

  Ik ben in ideële weer enkele stappen verder, huidige set is verkocht en heb inmiddels een luister sessie gehad met de xeo 6, goede speaker maar kwam regelmatig toch net iets te kort/sprong er niet uit. Vervolgens geluisterd naar de dynaudio focus xd200, wat een sound! Met deze speaker hoorde ik details die ik zelfs met mijn set nog nooit gehoord had! Binnenkort nog een 2e luistersessie met deze speaker. Een stuk duurder dan de xeo6 maar veel meer body/complete sound!

  Ik heb deze speaker nog nooit in een test gezien op de site van alpha, in het buitenland heeft hij lovende recensies heb ik in ieder geval gezien/gelezen.

 • #52692
  djstrike
  djstrike
  Bijdrager

  De dynaudio focus cd 200 is ook den actieve luidspreker. Een perfecte combi met mijn bluesound node

  • #52715
   Jaap Veenstra
   Jaap Veenstra
   Sleutelbeheerder

   Actief met een Bluesound of Cocktail Audio streamer is zeker interessant! Wij hebben op Xfi met een setje actieve Dynaudio’s en een Bluesound Node2 gespeeld. Speelt gewoon heel fijn!

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.