Onderwerptag: Streaming

10 onderwerpen aan het bekijken - 1 tot 10 (van in totaal 10)
  • Onderwerp
  • Stemmen
  • Antwoorden
  • Laatste bericht
  • Up
   0
   Down
   ::
   Airplay Probleem Auralic Aries Ik heb het volgende probleem met de Aries als ik via airplay een nr afspeel krijg ik de eerste paar noten hard geluid dan een seconde doodse stilte waarna de muziek op normaal nivo doorgaat. ook opvolgende nummers spelen zonder probleem door maar zodra ik nr verder of terug doe gebeurt hetzelfde. ik heb dit verschijnsel alleen bij de Aries met Airplay, niet als ik Roon of lighting DS gebruik. ik heb het probleem ook niet als ik ipv de Aries een sonos of T+A cala aansluit. ik heb het zowel via wifi als ook met de utp. Wie heeft er nog een zinnig iedee wat ik zou kunnen proberen. Mijn opstelling is Muziek op Synology Nas FS3600 met 10GB fiber aan de switch naar een AP met 1GB, de AP hangt 6 meter van de aries af zonder muurtjes ed heb volle bak qua verbinding. en de dac is een Metrum Hex (voor nu nog even wacht met smart op mijn pasithea) De netwerk verbindingen zijn allemaal gerouteerd naar de aries. Netwerk gear is allemaal van Unify uit de enterprice klasse. en al mijn muziek spullen staan op een apparte stroom groep. ik denk zelf aan belabberde software van de Aries maar hoop dat ik het mis heb en het wat anders is

   Gestart door: CobusCobus in: Puur Streaming Audio

  • 5
  • 26
  • 5 maanden, 1 week geleden

   WilfriedWilfried

  • Up
   0
   Down
   ::
   Tip nodig: optimale aansluiting Yamaha WXC-50 op versterker? Ik heb sinds kort een Yamaha WXC-50 MusicCast Wireless Streaming Preamplifier (een hele mond vol) in bezit. Een fijn apparaat. En gebruiksvriendelijk. Ik luister er vooral flacs (USB) en Spotify mee. De WXC-50 is momenteel aangesloten op een (optische) digitale ingang van mijn surround receiver. Een Marantz SR5400 OSE, die ik alleen voor stereo luisteren gebruik. Nu is mijn vraag: wat is de beste methode voor aansluiten van de WXC op mijn versterker? De WXC-50 heeft namelijk uitgangen voor - Optisch digitaal - Coax digitaal - Analoge uitgang (preamp?) - Analoge uitgang (Aux). En het apparaat heeft een player / preamp setting waarbij sommige bewerkingen worden over geslagen voordat het geluid het apparaat verlaat (en het volume in te stellen is op de WXC of juist niet). De belangrijkste reden voor mijn vraag is: De Marantz receiver is al best een oud model. Met dus een wat oudere DAC. De WXC-50 heeft een nieuwere DAC (ESS SABRE Premier Audio DAC ES9006A????). Analoog aansluiten zou dus ook een optie kunnen zijn. Of toch juist niet? En ook: zijn er WXC gebruikers die voordeel zien van de stand van de player/preamp switch?

   Gestart door: JoeriJoeri in: Puur Streaming Audio

  • 4
  • 6
  • 1 jaar, 3 maanden geleden

   MaartenvanbMaartenvanb

  • Up
   0
   Down
   ::
   Tidal Connect Net een jaar lid hier en enthousiast geraakt door alle reviews en discussies. Inmiddels een mooie hifi woonkamer systeem en desktop hoofdtelefoon systeem geinstalleerd. Heb een Roon server neergezet thuis om Tidal MQA mee te streamen naar een Cambridge Audio 851N, galvanisch (optisch) ontkoppeld, de hele mikmak. Nu kwam ik een artikel op What Hifi tegen dat Tidal connect uit is! MQA streamen direct naar een Tidal connect apparaat. De tidal app word dan een afstandsbediening voor de streamer. Dit is voor mij wel een uitkomst. Heb altijd met Airplay gewerkt en voor mij is dat toch iets fijner werken; vanuit de streaming app zelf tov Roon. Ik heb geen muziek ergens opgeslagen thuis, dus heb geen Roon nodig. Roon had ik perse voor het hifi/MQA streamen. Merken als Cambridge Audio, veel van de Bluesound compatible producten (ook van NAD), Kef, etc. gaan Tidal connect ondersteunen. Voor mij echt een reden om van Roon af te stappen, mede ook door de hoge abbo prijs en geen added value voor mij. Gelukkig heb ik nog een half jaar abbo voor een goeie overgangs periode. Iemand een NUC 10 Roon Rock kopen ? :) Dit is het artikel: https://www.whathifi.com/news/tidal-connect-one-touch-casting-of-hi-res-and-dolby-atmos-music (Sorry, weet niet of we links mogen delen hier.)

   Gestart door: BrianBrian da Graca in: Puur Streaming Audio

  • 2
  • 2
  • 1 jaar, 8 maanden geleden

   PFBruinsmaPFBruinsma

  • Up
   0
   Down
   ::
   Mooier geluid met IPv6 uitgeschakeld Geacht forum, Ik heb de afgelopen week een mooie verbetering in de weergave bereikt door het uitschakelen van IPv6 op mijn Synology NAS. Per default is de instelling op de LAN adapter voor IPv6 "automatisch" en deze heb ik naar "uit" gezet. Het werd niet gebruikt, echter het geheel uischakelen van de IPv6 protocol-stack heeft iets in positieve zin verbeterd. Daarnaast zoveel mogelijk services op de NAS welke niet worden gebruikt uitgeschakeld of verwijderd. Hoorbare verbetering in audio weergave in het midden en hoog. Het proberen waard toch? En zonder kosten :-). Veel luister plezier op deze regenachtige dag! Bramovitch Synology DS213+ Bubble UPnP Qobuz Cambridge Audio B&W 804D2 Audioquest Furutech

   Gestart door: BramovitchBramovitch in: Puur Streaming Audio

  • 2
  • 4
  • 3 jaren, 1 maand geleden

   BramovitchBramovitch

  • Up
   0
   Down
   ::
   Chromecast Audio VS NAD M50 Wel interessant: gisteren is een lezer - Paul - uit Haarlem op bezoek geweest om iets uit te proberen. Hij was in eerste instantie van mening dat een Chromecast Audio via optisch uit niet anders kan klinken dan een andere netwerkspeler. Immers: dezelfde bits, klocking is super geregeld in degelijke dacs en via een optische kabel is er geen elektrische koppeling. Kortom: geen ruis naar de dac. Nu kennen we de Chromecast Audio niet zo goed, maar we hebben we diverse spelers naast elkaar gehoord. En hoewel het maf is, klinken streaming 'loopwerken' toch anders als ze op dezelfde dac via dezelfde wijze zijn aangesloten. Na een bak koffie sluiten we de Chromecast aan via een optische verbinding. Onze M50 gaat ook weer aan de M51 die weer verbonden is met de AVM Ovation 6.2 die we ter test hebben. Deze stuurt een setje Sonus Faber Olympica 3 aan. We starten een stukje singer songwriter op de Chromecast. Nee: niet slecht! Maar als we overschakelen naar de M50 die we synchroon hebben laten lopen, horen we het direct: strakker, beter gefocusseerd en meer diepte. Zo ziet u maar weer: bits zijn bits... ja: maar er speelt toch wat meer!

   Gestart door: Jaap VeenstraJaap Veenstra in: Streamers

  • 4
  • 6
  • 5 jaren geleden

   KoenKoen

  • Up
   0
   Down
   ::
   Doen UTP-kabels wat voor het geluid? We hadden gisteren - ja, op zondag zitten we ook weleens te 'nerden' - een interessant gesprek over kabels. Doen UTP-kabels wat en zo ja: hoe kan dat? Om de proef op de som te nemen hebben we wat kabels geprobeerd op een NAD M12 met BluOS-module. Na wat wisselen, hoorden we wel wat verschillen. Dachten we. Want wat blijkt: de BluOS-module buffert zo'n 30 seconden. Tsja: wat moet je daar nu mee? Als die mensen menen verschillen te horen... dan is er toch wat hoorbaar? Maar als we on the fly gaan wisselen (je speelt toch met een buffer...), horen we het niet. Zou de pauze tijdens het wisselen je hersenen en gehoor 'resetten'? Is het dan beter hoorbaar? Ik ben erg benieuwd naar jullie ervaringen!

   Gestart door: Jaap VeenstraJaap Veenstra in: Streamers

  • 6
  • 13
  • 6 jaren, 12 maanden geleden

   Jaap VeenstraJaap Veenstra

10 onderwerpen aan het bekijken - 1 tot 10 (van in totaal 10)