vrijdag, maart 29, 2024

Reageer op: Versterkermatch Sonus Faber Sonetto

#169764
ChristopheVChristopheV
Deelnemer

Ja, idd de CA Edge A (of NQ+W) is een interessant toestel. Ik heb het wel graag zo cleane look en niet te druk. Ik vraag me af of het een traditionele AB-versterker is (lijkt van wel) maar wordt daar ook zoiets gedaan als bij de Azur 851w met (XD) crossover-displacement? Misschien kan iemand dit hier verduidelijken? Goede suggestie!

Hegel is geen klasse D dacht ik. Is AB met analoge computer per signaalstap die er storing uit haalt (mn de crossover). Iemand anders zal dat alvast beter kunnen uitleggen. Maar dat is het principe dat ik begrepen had. Maar net als de Edge A van CA is de H360 van Hegel even slikken aan prijskaartje van 5k€.

Ik kan moeilijk inschatten welk karakter bij de Sonetto VIII zou passen. CA ken ik een beetje maar de Edge is helemaal nieuw. Hegel wordt altijd gepaird met Kef in demo’s alsof die flink geduwd moeten worden om er iets uit te krijgen. Klopt dat wel? Zegt dat nu niet meer over Kef dan over Hegel? Niet objectief maar waarop baseren?

Lumin en Metrum zijn mooie toestellen. Ja, misschien als de versterker geen of mindere dac heeft. Natuurlijk voor de eenvoud en het gemak is het wel leuk als het ingebouwd is. Daarin is een pre/pro combo minsschien nog het best. Als de pre met de dac het laat afweten kun je de eindversterker verder gebruiken en moet je enkel een andere voorversterker met dac halen.

Open vraag zou Rotel te ruw zijn? Bij de review op Alpha van de RB-1590 werd het geluid als wat ruw omschreven. Sommigen op andere fora geven aan dat Rotel minder verfijnd is dan voorheen (pakweg 5-7 jaar gelenden), klopt dit?

Hoorde iemand al eerder de Edge reeks van Cambridge Audio?

Heeft iemand hier een set met Sonus Faber en Hegel? Welke modellen? Hoe zou je het geluid omschrijven ivm een andere set die je hoorde (of had)?