Reageer op: Wat wilt u dat we als volgende vraag behandelen?

Home Forums Algemeen Hifi Wat wilt u dat we als volgende vraag behandelen? Reageer op: Wat wilt u dat we als volgende vraag behandelen?

#59856

Ferdy Bossy
Bijdrager

Dag Jaap volgens mij is de geluidsweergave het beste wanneer:

Er wordt gekozen om de lengte kabel van monoblok naar luidspreker zo kort mogelijk te houden.

Wat ik niet begrijp waarom de eindversterkers of monoblokken niet standaard voorzien zijn van XLR & RCA misschien dat de makers van High End apparatuur wakker worden als het op deze site geopperd wordt. Het bestaat al 60 jaar https://www.bax-shop.nl/forum/f12-kennisbank/gebalanceerd-of-ongebalanceerd-faq-voor-dummies-5702.html

RCA zit overal op maar bij de PRO (bühne e.d.) kom je het niet tegen.

En zelfs de jongens van de NPO / RTL etc. realisieren zich niet dat plaatsen van de monitoren bij het mengpaneel heel belangrijk is. Elke keer als een vrouw het woord heeft moet ik de TV zachter zetten. Wat bij films niet gebeurt. Haal dit aan dat het dubbeltje valt. Een LSB fout geplaatst verminderd midden en hoog.

Er worden spikes geadviseerd tussen LSB en marmeren plaat. Luister eens naar de LSB als deze staat op piepschuim.
Jaap probeer het en deel jouw ervaring.

Misschien ook verstandig om in deze topic te behandelen. Vervorming ‘n klasse A is fantastisch maar misschien kan deze een keer hier vergeleken worden met een buizenbak.Volgens mij is de vervorming hier in het voordeel, de weergave wordt niet alleen warmer ook de akoestiek (reverb) wordt enorm versterkt.