Reageer op: NAD M32 draadje

Home Forums Algemeen Hifi NAD M32 draadje Reageer op: NAD M32 draadje

#58901

Jaap Veenstra
Sleutelbeheerder

Hoi Bart,

Leuk dat je de M32 in huis hebt. Voor wat betreft het display deze kun je dimmen met de play knop bijna onderin op de afstandsbediening. Geen heel logische plaats ;-)

Jammer dat je last hebt van staande golven. Maar gelukkig is hiervoor een stuk voordeliger een oplossing voor te vinden. De beste digitale oplossing die ik ken is met Roon. Het beste kun je 2 desktop pc’s gebruiken met goede specificaties, waarvan één silent dus zonder actieve ventilatie. Liever geen laptops. Installeer op de beide pc’s audiolinux op een solid state drive bijv 60GB. In audiolinux zijn programma’s zoals HQ-player en Roon standaard opgenomen. Verbind de silent pc met usb met de M32 en activeer HQ-player op deze 1e pc. Plaats de 2de pc bij voorkeur in een andere ruimte en plaats een harde schijf met je muziek library in deze 2de pc.
Op deze 2de pc activeer je Roon. Verbind de pc’s met tussenkomst van een gigabit switch of router met Cat6a bekabeling. In Roon kun je gemakkelijk deze staande golven onderdrukken, maar hiervoor zou je wel een meting moeten doen om duidelijkheid te krijgen over de frequentie die bijgesteld moeten worden. Gebruik een tablet om je muziek vanuit roon naar de 1e pc hqplayer naar je M32 te spelen. Wees gewaarschuwd voor het geweldige resultaat wat je hiermee bereiken kunt.

Mocht je deze weg ingaan, laat even weten dan help ik je verder met specifieke zaken.

Groeten,
Wijnand