Reageer op: Mola Mola dac

Home Forums Puur Streaming Audio Streamers Mola Mola dac Reageer op: Mola Mola dac

#57781

Erwin
Bijdrager

Heb je deze? :
http://mola-mola.nl/index.php/dak

Ik lees: “PCM up to 384 kHz /32 bits (>192 kHz and >24 bits only via USB).” Dus ik lees optisch tot en met 192 kHz.

Of je die hoge input samplerates echt nodig hebt hangt af van je bronmateriaal. Speel je veel lossless en HD audio materiaal af? Wat ga je precies streamen?

De bluesound node 2 is meer dan alleen een streamer het is ook een DAC en pre-amplifier. Daarom doet hij intern vanalles met je digitale bronmateriaal. De vraag is of je dat nodig hebt als je al zo’n mooie externe DAC hebt. Je hebt eigenlijk alleen maar een streamer nodig die je digitale bronmaterialen verzamelt (b.v. van je NAS, van spotify, van HD streaming diensten, internet streams, USB stick etc) en dat dan zonder enige bewerking van de bits en bytes doorstuurt naar je externe DAC. Het meeste bronmateriaal is dan 44 of 48 kHz. Omdat je maar twee kanalen hebt heb je de hogere samplerates niet nodig. Voor 2 kanalen HD audio is 96 kHz genoeg.

Stel dat je wel die node 2 neemt dan weet ik niet precies wat er uit komt. Hij werkt intern met conversie naar 32 bits en hoge samplerates. Ik zou die interne conversies niet willen hebben met een externe DAC. Maar misschien kun je dat instellen.

Ik heb zelf een simpele al wat oudere Squeezebox Touch die alles digitaal verzamelt en optisch kan doorsturen. Ik speel daarover FLAC bestanden vanaf mijn netwerk server. En hoge kwaliteit spotify streams. Ik heb geen HD audio materiaal dus beter dan dit kan voor mij niet. Maar het user interface kan wel beter en ik zou b.v. een betere app willen hebben op mijn telefoon. Dus kijk ook naar die node 2 (zo kwam ik hier).

En ik zou wel een veel betere preamp-DAC willen hebben, zoals die mola mola :)