Reageer op: Schone stroom?

Home Forums Puur Stereo Hifi Energievoorziening Schone stroom? Reageer op: Schone stroom?

#55564

Stoommachine
Bijdrager

Een stromig onderwerp.
Hoge voltages en ijverige ampères zou ik zeggen. Groene stroom, vuile kolencentrale stroom?
Watt. Watt?

Nou is de kloe dat een apparaat op stroom moet voldoen aan technische eisen. Net zoals nu alles Rohs is, geen lood in apparaten dat van pas komt bij de recycling als een apparaat aan zijn einde is gekomen.
Een versterker om een voorbeeld te noemen die je nieuw koopt in een winkel voldoet aan Europese richtlijnen. Die versterker stoord niet, en zal ook niet uitzichzelf gaan kortsluiten.
Bij onregelmatigheden in het stroomnet bij de mensen thuis kan de versterker ongestoord blijven functioneren. De fabriekant van de versterker heeft daarvoor gezorgd.
Een stroomcleaner is dubbelop. Vergelijk dit maar eens met een schoongemaakt glas dat van allenkanten glimd en niet schoner dan schoon meer kan.
Wel moet je zorgen voor deugelijke aansluitingen zodat je niet de vonken om de oren springen. Denk aan de veiligheid, en niet aan het onnodig spekken van een bankrekening van iemand die iets verkoopt dat gebakkenlucht is. De audiofiel geloofd graag alles om tot het beste geluid ooid te komen, maar er zijn lieden die je beter kunt mijden. Koop inplaats van zo’n stroomconditioner een set super lekkere luidsprekers.