Pass Labs X150.8

Versterkers

21 onderwerpen aan het bekijken - 1 tot 20 (van in totaal 31)
  • Onderwerp
  • Stemmen
  • Antwoorden
  • Laatste bericht
  • Up
   0
   Down
   ::
   Beoordelen versterkers, match met Celestion 300 speakers Mijn Denon PMA-800NE versterker moest onlangs gerepareerd worden, en toen heb ik op Marktplaats een Cambridge audio CXA60 en Rega Brio (laatste versie) gekocht. Inmiddels is de Denon terug van reparatie en heb ik ze beluisterd op mijn Celestion 300 vloerstaanders (mijn hoofd luidsprekers) en op Audiolab Match speakers die bij mijn TV staan. Deze Audiolabs zijn normaal gesproken aangesloten op een Marantz PM5005 versterker. Mijn vraag: zijn mijn luidsprekers geschikt om de versterkers goed te kunnen beoordelen? Of is de match met de Cambridge audio (CA) gewoon minde? Op mijn Celestion speakers klonk de Denon het fijnste. Veel detail, en een vol en energiek geluid. De Rega vond ik in het middengebied niet fijn, daar lag wat teveel de focus op. Wel klonk deze lekker vol en funky :), je wordt wel meegenomen in de muziek met deze versterker. Dat las ik ook terug in de review hier op de site ('met ballen'). De CA klonk wat timide, veel minder energiek. Bij de Audiolab was de Denon te heftig in het hoog, en von ik de Marantz het fijnste klinken. De PM5005 klinkt want minder laid back dan veel andere Marantz versterkers. Bij de Audiolab waren mijn indrukken van de Rega en Cambridge audio vergelijkbaar met de Celestions. Ik twijfel nu een beetje om de Rega en vooral de Cambridge audio weer te verkopen. Vier versterkers is in ieder geval teveel, maar ik zou het jammer vinden als ik met mijn Celestion speakers die CA niet goed kan beoordelen. Want ik wil over een poosje nl. wel naar andere speakers gaan kijken, aangezien ik ze al zo'n 20 jaar heb en ook wel eens wat anders wil. Of zou het meer een kwestie van (mis)match zijn? Op https://www.tersaudio.com/celestion-300-review lees ik dat de Celestion meer laid back van karakter is, en als de CA dat nou ook is dan is de combi niet fijn. Dat rustige geluid wat ik ervaarde lees ik dan echter niet terug in de review van de CA hier (https://www.alpha-audio.nl/review/multi-test-geintegreerde-stereoversterker/5/). Nou ja een heel verhaal maar goed wellicht kunnen jullie me wat advies geven. De Denon verkopen ga ik iig niet doen, daar ben ik toch wat gehecht aan geraakt.

   Gestart door: musicfreakmusicfreak

  • 2
  • 3
  • 3 maanden, 2 weken geleden

   musicfreakmusicfreak

  • Up
   0
   Down
   ::
   Versterker voor Focal Aria 926 Beste Alpha Audio / forumleden, Ik heb al jarenlang een mooie set hoogglans zwarte Focal Aria 926 speakers staan met een heerlijk direct en betrokken geluid. Langzaam aan de set opgebouwd en heb nu de volgende componenten: - NuPrime IDA-8 versterker - Bluesound Node 2 - QED XT40 speakerkabels - Supra MD06 stekkerblok + stroomkabels Een paar jaar geleden heb ik voor de NuPrime versterker gekozen omdat deze een veel strakker geluidsbeeld gaf t.o.v. een Cambridge Audio CXA60 met welke hij toen vergeleken werd. Met name het laag klonk zoveel beter op de NuPrime. Het is een 2x 100W, hybride klasse A+D versterker waarvan ze zeggen dat het de warmte biedt van klasse A en de efficiëntie van klasse D. Toch heb ik altijd het idee gehad dat de speakers nog betere versterking nodig hebben, het geluidsbeeld komt niet heel erg naar voren en blijft voor m'n gevoel een beetje 'in' de speaker hangen. Bij een audiowinkel raadde ze me toen aan om toch eens voor een volledige klasse A of B versterker te kijken omdat dat beter zou passen bij de Focals. Ik heb verder nog weinig andere versterkers gehoord op deze speakers, maar hebben jullie wellicht nog tips of merken die aan of af te raden zijn bij deze Focals? Of misschien een aanbeveling op basis van eigen gebruik of ervaring? Ik hoor graag jullie reactie! Dank alvast.

   Gestart door: Gerwin89Gerwin89

  • 4
  • 7
  • 8 maanden, 2 weken geleden

   Gerwin89Gerwin89

  • Up
   0
   Down
   ::
   Hegel H120 op B&W 704s? Hallo, Gisteren verliet ik een winkel met als uitkomst een Rotel RA-1572 met een paar B&W 704 s2, welke mij raakten. Omdat daarnaast de Hegel H95 mijn nieuwsgierigheid trok door de vele reacties hierover heb ik ergens anders deze H95 op dezelfde speakers kunnen beluisteren. Vervolgens vond ik de H120 nog mooier klinken dan de 95. De winkel was echter vrij rumoerig en ik kon geen A-B test doen met de Rotel (niet in assortiment). Het klonk wel degelijk bijzonder mooi. Mijn vraag is of de H120 icm de B&W 704 s2 op papier een match is of dat de combinatie mogelijk niet in balans is (bv beter een H95 met 703 of 702)? Ik ben erg benieuwd naar jullie advies hierin. Ps. de Rotel wordt binnenkort vervangen door een mk2. Groet, Niels

   Gestart door: grotevogelNiels Sals

  • 1
  • 0
  • 1 jaar, 2 maanden geleden

   grotevogelNiels Sals

  • Up
   0
   Down
   ::
   “downgrade” surround naar stereo, inclusief streaming Momenteel bestaat onze surround sound setup uit Marantz AV7701 + MM7055, de Marantz UD5007 en Boston Acoustics speakers (vloerstaanders FL/FR, center, bookshelf RL/RR en sub). Vermits er een verhuis gepland staat, en ik niet opnieuw het hele huis wil open halen om kabels weg te werken en we al geruime tijd stereo "kijken", was het tijd om even stil te staan bij dit alles. De kogel is door de kerk, we gaan voor de leefruimte naar een 2.0/2.1 setup migreren. De bookshelf speakers komen in de bureau ruimte, de vloerstaanders in de leefruimte maar die twee bakken van Marantz hebben een impact op het interieur, want het meubel wordt in functie van gekocht. Dus ben ik op zoek gegaan naar opties. De BluRay zou verdwijnen, vermits Netflix meer niet als wel werkt en ook Youtube de API heeft aangepast, maar DM group het niet zag zitten om de firmware te updaten. (BR spelen we niet meer, buiten bij uitzondering een SACD) Ik dacht onmiddellijk aan Sonos maar er werd mij nadrukkelijk op gewezen, gezien de geluidskwaliteit, dat ik (zeer) teleurgesteld ging zijn. Sonos is goed als achtergrondgeluid maar schiet qua stereo beleving, waar je voor gaat zitten, toch wat te kort. Zo kwam ik bij de volgende: Bluesound, of meer bepaald de NAD M10. Deze heeft zo wat alles wat we zoeken: gerenomeerde Hifi huis connecties voor zowel analoog als digitaal genoeg power betaalbaar streaming opties zijn er in overvloed via blueOS Maar, toen stelde ik mijzelf de vraag of dat laatste wel zo belangrijk is. Want stel dat Spotify connect, Tidal connect, Roon, etc. hun API wijzigen, binnen dit en vijf jaar, dan zit ik eigenlijk opnieuw met een versterker die welliswaar blijft werken, maar waar ik opnieuw een investering op moet maken. Ook is het mij niet duidelijk, van de ~3k euros dat dit toestel kost, hoeveel je betaalt voor het zuivere amp. deel en hoeveel voor certificeringen en dergelijke. Dus kan ik in dit verhaal niet beter kijken naar een amp, rond de 2000 euro die maar een focus heeft, namelijk versterking en hier gewoon een bluesound node 2i aan koppel voor het volledige streaming verhaal? De enige vereiste zou dan zijn dat deze wel een digitale input nodig heeft ARC / optisch, ik gok dat optisch hier de beste optie is? Want de set top box, media player moet dan via HDMI naar de TV, en deze terug naar de versterker. Zijn er zo een aantal opties waar jullie alvast meteen aan denken? Phono stage zou handig zijn, al kost een phono stage nu ook geen stukken van mensen meer, dus die kan wel toegevoegd worden. Indien er kleuring op zit, meest beluisterde genres zijn jazz, klassiek en filmmuziek. Alvast bedankt voor adviezen. Ik heb niet meteen een merkvoorkeur. Mij werd steeds gewezen op het "warme" karakter van Marantz, dus dit geluidstype zijn we wel gewend ondertussen. Iets dat te klinisch klinkt, te analytisch is misschien in dat opzicht geen ideale match voor ons. Tenzij er EQ mogelijkheden zijn.

   Gestart door: tomclaessensTom Claessens

  • 2
  • 1
  • 1 jaar, 2 maanden geleden

   Martijn ten NapelMartijn ten Napel

  • Up
   0
   Down
   ::
   NAD C298 Na alle reviews van de NAD M 33 en C 298 gelezen te hebben, ben ik toch wel enthousiast geworden naar aanleiding van alle lovende kritiek over met name Purify Eigentakt. Op dit moment heb ik een Node 2 gekoppeld aan mijn Marantz KI Lite versterker, boxen zijn B&W 705 S2. Is het sowieso mogelijk om mijn Node 2 aan te sluiten op een NAD C 298 of is het veel beter om de keuze te maken voor de combi NAD C 298- Nad C 658.

   Gestart door: EdjeEd Nieman

  • 1
  • 0
  • 1 jaar, 3 maanden geleden

   EdjeEd Nieman

  • Up
   0
   Down
   ::
   Cyrus en phono voorversterker Vraagje Aanvankelijk sloot ik mijn Thorens TD 166 MKII draaitafel aan op de phono ingang van mijn Cyrus 3i versterker. Maar, ondanks de Cyrus Power eindtrap en ook nog eens een tweetal externe PSX-R voedingseenheden was het geluid niet echt je van het. Ook niet toen ik de ingangsgevoeligheid op phono niveau – dat kan bij deze Cyrus 3i - naar boven had bijgesteld. Weinig dynamisch. Daarom toch maar een gokje gewaagd om een aparte phono voorversterker in de set op te nemen. De keus viel op een gunstig geprijsde Music Fidelity V90 LPS aangevuld met een extra setje Grimm TPR interlinks. En zo waar. Dat pakte gunstig uit. En niet zo’n klein beetje ook. Wat een enorme verbetering, het geluid kwam veel meer tot leven zonder scherp te worden en was vooral veel dynamischer. Eigenlijk best wel vreemd. Cyrus staat volgens critici bekend om zijn mooie phono MM/MC ingangen en dan vooral de oudere modellen. Dat in mijn situatie dit erg tegenviel en een relatief goedkope oplossing een aanzienlijke verbetering opleverde geeft stof tot nadenken. Of zit ik geheel op een verkeerd spoor? Hoe is jullie ervaring in deze en is een phono voorversterker ondertussen een must geworden?

   Gestart door: Novice54Novice54

  • 2
  • 2
  • 1 jaar, 4 maanden geleden

   Novice54Novice54

  • Up
   0
   Down
   ::
   Versterkermatch Sonus Faber Sonetto Beste, Op de New Music high-end show (25/11) ben ik gaan luisteren naar de nieuwe Sonetto van Sonus Faber. Ze hadden de kleinste vloerstaander Sonetto III in demo aangedreven door een MA252 versterker met hun vinyl-bron (welke moet ik even schuldig blijven MT5 of 10). Ik had nog nooit eerder Sonus Faber horen spelen en ik moet zeggen dat het me zeer goed beviel. Coherent en fijn hoog zonder die hardheid die bij anderen standaard is geworden. Het laag was wel wat spaarzaam maar het was dan ook de kleinste vloerstaander en zonder subwoofer. Mijn interesse gaat vooral uit naar de Sonetto VIII, de grootste van de drie vloerstaanders. (voor mij hebben ze al een flink prijskaartje nl. 6k€/paar) Mijn vraag welke versterker zou jij matchen bij een paar Sonetto VIII luidsprekers? Mij lijken ze relatief makkelijk aan te sturen dus niet al te veel watt nodig maar wel een stabiele versterker die impedanties lager dan 4ohm netjes aan kan. Hieronder een kleine shortlist: - Hegel H190/H360 - Cambridge Audio 851N+851W - Rotel RC-1590+RB1582mkII Of heb je andere suggestie (kleiner dan 5k€) ? Mij lijkt er een evenwicht te moeten zijn tussen stabiliteit zonder het muzikale karakter van de Sonus Faber's in te perken. Of zie je het anders ?

   Gestart door: ChristopheVChristopheV

  • 5
  • 10
  • 1 jaar, 11 maanden geleden

   BarricEric van Veen

  • Up
   0
   Down
   ::
   Goldmund Telos monoblock en Sonnet Morpheus slechte combinatie Enige tijd geleden heb ik een mooie Sonnet Morpheus aangeschaft met de bedoeling ook het voorversterkerdeel van deze Sonnet te gebruiken i.c.m. de balanced aansluiting (XRL) van de Telos blokken. Na het netjes aansluiten en inschakelen ben ik enorm geschrokken van het lawaai. Ik heb ooit wel eens ground loop gehoord maar nog nooit zo erg. In eerste instantie zocht ik de schuld bij de nieuwe mogami kabel maar bij een tweede test met mijn oude kabels en een paar oude speakers kreeg ik dezelfde harde brom. In de boekwerkje van Goldmund staat:"DC-coupled amplifier without protection. If it is associated with a badly designed or defective analog preamplifier (often true for tube preamplifiers and some 5 channel processors) the speakers could easily be damaged by the DC". Op internet kan ik niet veel klachten over Goldmund vinden maar ik lees wel een opmerking over het budgetmerk JOB Sys van dezelfde fabrikant. Kennelijk wordt pin 1 van de XRL aan het circuit ground verbonden en niet aan het chassis zoals zou moeten. Kan ik nu veilig pin 1 aan het chassis solderen zonder iets te beschadigen bij het gebruik van deze versterkers?

   Gestart door: MarkvanderVeldenMark van der Velden

  • 2
  • 1
  • 2 jaren, 2 maanden geleden

   Vincent KarsVincent Kars

  • Up
   0
   Down
   ::
   Levensduur en onderhoud versterkers Beste muziekliefhebbers, Een hifi hobby kan - zoals jullie weten - heel kostbaar zijn. Ik ben dan ook heel benieuwd naar jullie mening over onderhoud en de levensduur van een versterker? Mijn Marantz pm7200 (staat op het lijstje om te vervangen) is al zeker 10 jaar oud en ik vraag me af of een servicebeurt nodig is? Kortom, vaak geven jullie de versterker(s) een servicebeurt.

   Gestart door: MrgabMrgab

  • 4
  • 5
  • 2 jaren, 7 maanden geleden

   Ton55Ton55

  • Up
   0
   Down
   ::
   Amps en Dacs Hi all! Al enige tijd ben ik mij aan het orienteren voor een nieuwe hifi set. Een cadeautje voor mijzelf voordat de knip het door eventuele veranderingen in de gezinssituatie wellicht niet meer toe laat.? Ik heb momenteel een kleine luisterruimte (4x2) en ben op zoek naar een set die niet al te veel ruimte inneemt maar ook geen moeite zal hebben om een wat grotere ruimt te vullen. (Toekomst perspectief is belangrijk) Er zijn al verschillende luister sessies geweest hier in Amsterdam, waarvan de eerste een set was die bestond uit een Naim Atom met een paar LS50 monitors. (Met dank aan Hifi Solutions) Dit was mijn eerste HiFi ervaring en eerlijk, ik had niet verwacht dat ik zoveel verschil zou kunnen horen tussen een goede HiFi set en mijn surround set uit 2013. (Pioneer vsx921) Ik stond echt versteld van het detail, spreiding van instrumenten en het stereobeeld. Helaas ook direct gedoemd want er zijn (tot nu toe) niet veel producten binnen mijn geplande budget die hetzelfde effect op mij hebben gehad. Goed, “inpakken, pinnen en gaan zou je denken” Helaas dus. Mijn vriendin, instemmend met de kwaliteit van het geluid, keek zorgvuldig naar de set wit met blauwe monitors, draaide zich mijn kant op en vertelde me over de associatie die zij voelde tussen deze speakers en het witte bakbeest waarmee wij onze kleding dagelijks wassen. Streep erdoor dus. (Ik vind overigens dat ze wel een beetje gelijk heeft, maar goed) Tevens, heb ik in de huiskamer een Powernode 2 staan en een Node 2 in de luister ruimte. Die laastste is aangesloten op een oude sony TA-FE 230 (die pa nog had liggen uit de 90’s) en een set Dali Zensor 1 speakers. Zelfs de stereo uit de 90’s klinkt beter dan de surround receiver maar heeft niet voldoende vermogen en ruist af en toe een beetje. De Bluesound bevalt goed met mijn audio server en zal daarom als hoofd bron dienen. Als die er niet was, dan was de Atom een no-brainer geweest. Op zoek naar een alternatief dus. Ik heb verschillende combinaties geprobeerd waaronder NAD 368 en 388, Arcam SA20 en de Denon PMA1600 met Verschillende Dali, monitor audio en B&W speakers maar vooral qua versterking miste ik altijd iets belangrijks, spanning. Ik werd nooit zo in de muziek gezogen zoals bij de Naim. Een paar weken geleden ben ik echter bij de nieuwe iEar winkel in Amsterdam langs geweest en heb daar uiteindelijk een set gevonden die dat wel deed. De Hegel H90 in combinatie met KEF R3 speakers. Hier werd ik echt blij van, net boven budget, maargoed, dat verschil is te overleven.(althans, de blik op het gezicht van mijn wederhelft bij melding van de monetaire gevolgen deden niet vermoeden dat ik de komende jaren op half rantsoen zou gaan leven, prima dus) niet alleen het detail, spreiding en stereo beeld was perfect voor mijn oren, ook het verschil tussen de Node2 DAC en die van de Hegel was heel duidelijk aanwezig. De Hegel had digitaal veel meer te bieden op alle fronten. Dit had ik niet verwacht en ik zie de waarde van een DAC nu heel anders. En juist dat laatste brengt mij bij het volgende: Kan ik met een losse, analoge versterker en losse dedicated DAC net zo veel of meer halen dan uit de Hegel met het zelfde budget? (Ik heb niet veel tijd meer voor luister sessies dus ik haal nu veel inspiratie uit fora/reviews) Wat zijn jullie ervaringen?

   Gestart door: Jus123Justin –

  • 4
  • 7
  • 3 jaren, 4 maanden geleden

   Jus123Justin –

21 onderwerpen aan het bekijken - 1 tot 20 (van in totaal 31)
 • Je moet zijn ingelogd om nieuwe onderwerpen te maken.