Muziekservers

4 onderwerpen aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)
  • Onderwerp
  • Stemmen
  • Antwoorden
  • Laatste bericht
  • Up
   0
   Down
   ::
   Roon core op computer via streamer naar DAC of toch een NUC Beste forum leden, Ik ben al maanden internet aan het bestuderen met name het engelse roon forum maar kom er niet echt uit. Ik wil met roon gaan beginnen maar vindt de nucleus te duur. Heb ook begrepen dat roon core / roon rock prima op een NUC draait. En dat roon core op NAS heel vaak problemen geeft. Nu heb ik het volgende bedacht om geen NUC en NAS te hoeven kopen: Mijn desktop computer heeft upgrade nodig, wil er eentje bouwen die alle wensen combineert: - Te gebruiken als NAS (2 x 8TB hdd schijven (voor alle muziek, films en foto's, 1 in gebruik en de ander als backup). Dit scheelt een NAS kopen. Via plex server speel ik dan de films en foto's af. - Te gebruiken voor roon core: Extra 128GB SSD schijf op het moederbord - Te gebruiken voor roon core: Extra 2TB SSD voor de muziek files (gekopieerd van de 8TB hdd) Mijn bluesound node 2i kan dan als roon endpoint de muziek naar mijn metrum amethyst dac sturen. Zowel roon als plex bedien ik dan vanaf mijn tablet. Mijn concrete vragen zijn: 1) Heeft iemand ervaring hier mee (computer of NUC)? Ik redeneer dat ik op deze manier altijd nog kan upgraden maar tot die tijd wel kan genieten van muziek/beeld content op de TV beneden via tablet besturing en alle bestanden daar heb waar ik ze download / archiveer / bewerk. 2) Ik heb vorig jaar de node 2i kunnen vergelijken met de cambridge cxn streamer en deze laatste klinkt dan ook echt veel mooier (voor mijn oren). Voor ik die koop vraag ik mij af of ik toch niet beter de metrum (baby) ambre kan kopen? Wat is het voordeel van dit t.o.v. een streamer met eigen software/app (node 2i enz). Opmerking 1) Het NUC verhaal schrikt mij een beetje af vanwege het USB naar DAC verhaal vandaar dat ik via een streamer wil werken (dan kan ik via coax naar de metrum amethyst). 2) In de NUC optie zou ik overigens niet met roon rock draaien omdat plex er dan ook op zou moeten draaien, ik zou dan windows er op zetten. Kortom de desktop computer lijkt mij een goede keuze maar het ontbreekt mij aan ervaring en budget om alle opties uit te proberen en te vergelijken wat je wel kan doen met boxen in een winkel (alhoewel met corona wordt dat op dit moment ook lastig......). Ik hoop dat iemand mij kan voorzien van een nuttige tip om een gebruiksvriendelijke en goed klinkende oplossing te krijgen. Voor alle duidelijkheid ik draai niet met een top systeem: quad vena versterker en audio physic classic 10 boxen en supra kabels/verdeel doos op aparte groep. Overige kabels: audioquest en aparte switch/voeding voor streamer internet. Bedankt alvast.

   Gestart door: Alpha to OmegaAlpha to Omega

  • 4
  • 7
  • 1 jaar, 4 maanden geleden

   Alpha to OmegaAlpha to Omega

  • Up
   0
   Down
   ::
   Mac Mini 2010 vs > 2011 en later. Verschil in noise/jitter/kwaliteit usb signaal Hallo, Momenteel verkoopt Meridian de Explorer2 MQA DAC voor slechts €155. Alle reviews over deze DAC waren gebaseerd op prijs van €295 en nog geen MQA functionaliteit en ik ben echt van mening dat ie nou echt een hele goede koop is voor €155 (gegeven mijn beperkte budget) Ik wil graag voor een 100% streaming service gaan. Ipv Spotify dat ik nu nog gebruik wil ik overstappen op Tidal HiFi/Masters met waar mogelijk MQA. De Tidal Desktop app werkt niet op Linux (officieel, ik heb gegoogeled op Tidal linux wine maar niemand bevestigd dat het werkt) dus mede omdat de USB output van de Raspberry Pi niet erg schoon is (volgens meerdere in mijn ogen respectabele bronnen) lijkt een tweedehands Mac Mini mij de beste optie als streamer voor mijn setup. Tidal Desktop werkt op OS X 10.8 en hoger en volgens Wikipedia kan ik dan nog kiezen tussen de plastic 2010 versies die voor +/- €100 op Marktplaats staan en de plattere aluminium versies die voor +/- €250 van hand wisselen.. Is er qua noise/jitter/kwaliteit USB signaal een groot verschil tussen deze twee Mac Mini's? En hoe zit het met verbeterde voeding voor deze twee types Mac Mini? N.B. Ik ben net nieuw hier op het forum. Heel blij met het bestaan van de Alpha Audio website en enkele andere websites. Ik heb in korte tijd volgens mij heel veel kunnen begrijpen/leren sinds ik twee weken geleden WifiMedia belde en uit de reactie begreep dat ik heel wat moest bijleren wat betreft DAC's, digitale audio problematiek enzo. (Voeding, jitter, toslink/coax/usb), (waarom) MQA (geniaal), lossy Spotify en Airplay streaming, waarom 24 bit, en vooral waarom 192 of 384 ipv lager (Hans Beekhuyzen legt het lekker simpel en inzichtelijk uit), bitperfect, A ADC DAC A en ringing en time-smear, Bob's origami. Echt een heel leuke ontdekkingstocht!

   Gestart door: HmqaHmqa

  • 3
  • 2
  • 4 jaren, 7 maanden geleden

   WilcoVxWilcoVx

  • Up
   0
   Down
   ::
   Digitale EQ op de NAS Voor het streamen gebruik ik MinimServer en MinimStreamer op een DS112 NAS. Omdat mijn dac een paar seconden muziek mist bij wisselingen van bitrate laat ik Minimstreamer tijdens het afspelen alle bestanden transcoderen naar 96 bit wav. Op die manier heb ik geen bite rate wisselingen meer. Minimstreamer gebruikt ffmpeg voor het transcoderen en daarbij kunnen ffmpeg filters worden ingeschakeld, waaronder EQ. http://ffmpeg.org/ffmpeg-filters.html#equalizer Ik heb in mijn kleine woonkamer last van basresonaties bij 53 kHz. Met behulp van een ffmpeg EQ filter heb ik de bas bij 53 kHz zo ver terug gedrongen dat ik daar geen last meer van heb. Het werkt echt goed, maar voor het instellen moet je uitzoeken hoe je de juiste bandbreedtes selecteerd. Op internet is hier echter weinig over te vinden. Een beetje uitleg vind je hier: http://superuser.com/questions/695843/how-to-use-equalizer-on-ffmpeg en op het MinimSerer forum heb ik wat voorbeelden gezet: http://forum.minimserver.com/showthread.php?tid=2421&page=2 Het is een leuk alternatief voor dsp.

   Gestart door: jaaptinajaaptina

  • 3
  • 2
  • 6 jaren geleden

   Vincent KarsVincent Kars

4 onderwerpen aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)
 • Je moet zijn ingelogd om nieuwe onderwerpen te maken.