Alle hifi en high-end merken op een rijtje

N-P

Inhoud

Naim

Recensenten noemen het Britse Naim dat opgericht is door Julian Vereker vaak ‘Spectral’ voor de hififanaten met minder geld. En dat is het ook. Naim is ontzettend neutraal en ‘eerlijk’. Net als Linn biedt Naim een zeer compleet assortiment dat van bronnen en versterkers tot luidsprekers loopt. Het is dus mogelijk een complete Naim-set op te bouwen.
Naim is ritmisch, schoon en luchtig.
Aangezien het Naim-assortiment gigantisch is, kunt u hier klikken voor een kijkje op de Naim-site.

NAD

NAD is een brits merk dat al tijden een prominente rol speelt in de hifiwereld. Het merk heeft een breed gamma van versterkers, cd-spelers, AV-recievers, tuners, dvd-spelers, platenspelers en zelfs luidsprekers. NAD heeft twee duidelijke, overzichtelijk lijnen: een consumentenlijn en een high-end lijn (Master Series). De prijzen zijn in beide series schappelijk. En zo presteert NAD ook: gemiddeld, prettig en nooit overdreven, extravagant goed. Heel Brits…

Klik hier voor de website van NAD

NuForce

NuForce is een zeer jong, Amerikaans hifi-merk met een breed assortiment. Het merk fabriceert zowel usb-d/a-converters als iPod-converters, cd-spelers, voorversterkers, referentie dacs en mono-eindversterkers. Ze hebben zelfs een compleet assortiment kabels. Kortom: voor iedereen is er wel een interessant apparaat.
Opvallend is de strakke vormgeving. NuForce lijkt alle behuizingen van dik aluminium te maken, wat er bijzonder goed uit ziet.

Klik hier voor de website van NuForce

Onkyo

Een Japan’s merk van ongeveer 50 jaar oud, dat zich met name bezig houdt met thuisbioscoopproducten. Het merk is vooral bezig met technische hoogstandjes en de integratie van vele opties. En daar valt natuurlijk wat voor te zeggen. Hifitechnisch biedt het merk echter slechts enkele producten die interessant zijn.
De stereolijn valt niet binnen de interessante producten. Binnen de 1VL-serie, het topsegment op stereogebied, biedt Onkio de digitale versterker, de A-1VL van ?1700. Geen goede keuze, want deze doet bijzonder dun en onrustig aan. De cd-speler, de C-1vl van ?1200 is aardig, maar niet speciaal.
De thuisbioscoopproducten bieden meer concurrentie. De topreceiver, de TX-NR5000E is een imposante verschijning. De 7 keer 200 watt en 33 kilogram idem.
Klik hier voor de website van Onkyo

Pass Labs

Nelson Pass heeft werkelijk een prachtig high-end merk op aarde gezet. Het prachtig gestylde Pass Labs biedt de high-end fanaat zowel muziek als een mooi product om te zien. De lijn van Pass Labs bestaat uit luidsprekers, voor- en eindversterkers. De voorversterkerlijn begint bij de X2.2 ( De X2.2 is de X2.5 zonder afstandsbediening) en eindigt bij de X0.2. De eindversterker-serie begint bij de X150.5 en eindigt bij de 100% klasse-A XA200 monoblokken. Als u een nog kacheltje nodig hebt, is dat de keuze. De luidsprekerlijn bevat vier luidsprekers met hoog redement.
Pass-Labs is bijzonder neutraal, dynamisch en luchtig.
De website van Pass-Labs

Pink Faun

Pink Faun is een Nederlands merk van onder meer versterkers, luidsprekers, als d/a-converters en (custom) media-pc’s. Pink Faun werkt zowel met buizen als transistors bij de versterkers. Luidsprekers zijn er ook in alle soorten en maten, waaronder hoornmodellen en subwoofers. Pink Faun kan tevens naar wens modificeren.
De sound van Pink Faun is open, snel en vrij detailrijk.
De website van Pink Faun

Pioneer

Wie wellicht denkt dat Pioneer Amerikaans of Brits is, heeft het fout. Pioneer is een Japans Hifimerk dat in 1938 is opgericht. Het merk maakte serieuze hifi en zelfs enkele high-end producten. Nu richt het zich meer op de AV-markt. Pioneer behoorde in het verleden tot de absolute top van laserdisc-spelers en lcd- en plasma-tv’s. (De Kuro-lijn van Pioneer is bijvoorbeeld zeer succesvol geweest, maar was wel erg prijzig). Overigens is Pioneer nog steeds erg goed in het fabriceren van optische spelers en digitale apparatuur in het algemeen. De jitterwaarden zijn ronduit indrukwekkend voor de prijsklasse. Wellicht een leuk weetje: niet veel mensen zullen weten dat Pioneer ook luidsprekers heeft gefabriceerd.

De website van Pioneer

Polk Audio

Polk is een Amerikaanse luidsprekerfabrikant uit Baltimore. Opgericht in 1972 maakt het nu nog steeds luidsprekers voor zowel traditionele hifisystemen als maritieme toepassingen. In 2006 is Polk overgenomen door Directed Electronics. Directed maakt auto-alarmen en audio-apparatuur.
Polk heeft een behoorlijk rijke historie, maar is niet heel bekend in Nederland. Ze proberen hun naam wat meer te vestigen door ook buiten traditionele producten te kijken. Denk aan hoofdtelefoons en headsets (voor gaming).

De website van Polk Audio

Primare

Robuust is het eerste woord dat in me opkomt als ik aan Primare denk. Dit Zweedse merk ziet er stevig en zwaar uit. En dat is het ook. Dit is ook terug te vinden in de klankkleur. (En dan kunt u direct een kijkje nemen bij Bow!). De man achter Primare is dezelfde muzikant als die achter Bow schuilt: Bo Christensen. Blijkbaar houdt deze man van een lekker stevig laag en flink wat autoriteit, want dat zult u zeker terug vinden bij Primare.
Primare heeft een zeer complete, betaalbare lijn van zestien producten: drie geïntegreerde versterkers, twee cd-spelers, een dvd-speler, een alleseter, drie eindversterkers, twee home-cinemavoorversterkers, een gebalanceerde voorversterker, twee tuners en een phono-voorversterker. Primare beweegt zich voor een groot gedeelte ook in de thuisbioscoopmarkt. U zult verrast zijn hoe goed deze producten presteren, ook in stereo!
Primare klinkt autoritair, vol en ritmisch.
De website van Primare

Pro-ject

Pro-ject is een platenspelerfabrikant die overtuigend gelooft in het vinyl. En terecht, want vinyl wint het nog steeds van de cd. Pro-ject is niet uit op de high-end markt, maar op de betaalbare variant. En dat is goed terug te zien in de producten. De lijn begint met de uiterst scherpgeprijsde Debut en eindigt met de prachtige RPM-9, een draaitafel die tegen de high-end aan hangt. Pro-ject draaitafels zijn in alle soorten, prijzen, kleuren en maten te krijgen.
Klik hier voor het volledige overzicht

PS-Audio

Deutsche grundigkeit…Jongens, wat is dit merk goed met filters! Ze maken overigens meer producten dan alleen de passieve en actieve stroomfilters, maar ik dat zijn wel de producten die er enorm uitspringen. Net als de bijpassende netkabels trouwens.
Ps-Audio maakt een zeer compleet gamma aan audiofiele producten. Voor meer informatie kunt u op de site van deze Duitsers terecht.
Klik hier voor de site van PS-Audio