Alle hifi en high-end merken op een rijtje

B-D

Inhoud

Bang & Olufsen

B&O – Bang & Olufsen – is een zeer bekend Deens designmerk van audio. De producten ogen zeer strak, wat een grote groep zal aanspreken. We zullen niet zeggen dat B&O slecht klinkt – dat doet het namelijk niet – maar de focus ligt zonder twijfel meer op het ontwerp dan op de geluidskwaliteit. Al zitten er wel producten tussen die goed klinken. Ook voor de prijs.

Sinds 2012 heeft B&O een submerk: B&O Play of Beoplay. Dit merk is specifiek op een jongere doelgroep gericht. Een groep die bezig is met Airplay en streaming.

Website Bang & Olufsen

Website Beoplay en Bang & Olufsen.

Importeur Bang & Olufsen

Bang & Olufsen

Belkin

Belkin is geen typisch HiFi-merk, maar waagt zich met sommige producten wel in deze markt. Zo hebben ze een hele aardige lijn kabels – de Pure AV series – en bouwen ze ook een lichtnetfilter dat zeker de moeite waard is om te beluisteren.
De site van Belkin

Bow

Een Deens hifi / high-end merk dat in 1994 opgezet is door Bo Christensen. (Wellicht bekend van Primare?) Het merk richt zich op zowel design als minimalisme. Dit komt tot uiting in het geringe gebruik van actieve componenten. Zo heeft de ZZ-1 versterker maar zeven actieve onderdelen in het circuit. Dat is zelfs voor high-end fabrikanten bijzonder weinig.
Bow klinkt rond, vol en compleet, maar de versterkers en de nieuwe upsampling cd-speler zijn een tikje traag en niet helemaal natuurlijk. Het gaat bij Bow blijkbaar meer om het totaalplaatje en niet zozeer om de pure, onversneden reproductie van de werkelijkheid.
De site van Bow

B&W – Bowers & Wilkins

Bowers and Wilkins…Een groot Brits merk dat al sinds de Tweede Wereldoorlog luidsprekers bouwt. De twee pronkstukken zijn overduidelijk de op zijn minst indrukwekkend ogende Nautilus en de 800D, waarbij de D voor een diamand-tweeter staat.
B&W heeft een zeer breed gamma dat van kleine, betaalbare bookshelfs naar de 50.000 euro Nautilus vloerstaander loopt. Dit gamma is verdeeld in 5 ‘echte’ series (300, 600, 700, 800 en prestige) en enkele design, subwoofer en custom-series. De 600-serie moet wereldwijd wel een van de meest verkochte luidsprekers zijn, want je ziet ze overal opduiken.
B&W klinkt vol en krachtig. Natuurlijk is het niet, maar het is duidelijk een klankkleur die mensen prettig vinden.

Website Bowers & Wilkins

De site van Bowers & Wilkins.

Importeur Bowers & Wilkins

De site van Bowers & Wilkins

Brik

Goedkoop, geinig en compleet: Brik is hifi on a budget, maar dan wel interessant. Brik heeft alles om een leuk setje te maken: een versterker, dac, streamer, bluetooth ontvanger aparte voeding en zelfs een equalizer. Brik kost ongeveer 200 euro per component en is daarmee zeer vriendelijk voor de portemonnee.

Website Brik

De website van Brik

Importeur Brik

Durob (Nederland)

Bryston

Canadees merk dat zich heeft gespecialiseerd in verstekers. Ze hebben een ruim assortiment dat bestaat uit geïntegreerde versterkers, voor-, eind-, phono- en zoneversterkers. Bryston staat bekend om de bijna onuitputtelijke kracht van zijn eindversterkers. Ook zijn de losse voedingen en de (handige) geïntegreerde d/a-converters van de voorversterkers kenmerkend voor dit Canadese merk.
Bryston heeft een bijzonder gunstige prijs / kwaliteitsverhouding. Het merk klinkt vol, ritmisch en energiek.

Website Bryston

Bryston

Importeur Bryston

Mafico (Nederland)

Cabasse

Cabasse is een Franse luidsprekerbouwer – opgericht in 1950 door Georges Cabasse – die van ronde vormen houdt. De luidsprekers zijn bijna allemaal apart vormgegeven en opgebouwd rond ronde luidsprekerbehuizingen. Al dan niet op een paal, stand of aan de muur met een beugel. Overigens heeft Cabasse ook vrij traditionele luidsprekers in het assortiment en zelfs in-wall en in-ceiling modellen.

Overigens is het niet terecht om er vanuit te gaan dat de designmodellen van Cabasse niet goed klinken. Dat doen ze wel, al zijn ze wel relatief prijzig.

Website Cabasse

De website van Cabasse

Importeur Brik

D&D Audio (Nederland)

Cadence

Cadence is een jong, Indisch merk dat zich heeft geworpen op de productie van hybridenluidsprekers. Het gedistingeerde design valt direct op door de vreemde ‘schotel’ op de luidsprekerkast. De combinatie van een reguliere woofer met een elektrostatische midden- / hoogunit leidt tot een transparante luidspreker met een mooi luchtig klankbeeld. Toch blijft het laag een beetje los van het midden en hoog staan. Cadence heeft zes luidsprekers, waarvan vier over het hybride-systeem beschikken.
Naast luidsprekers produceert het merk nog buizenversterkers.
De site van Cadence

Cambridge Audio

Cambridge Audio heeft een zeer duidelijke filosofie: degelijke producten leveren voor weinig geld. Dit lukt ze zeer aardig, maar het is erg belangrijk het merk in perspectief te plaatsen als er naar geluisterd wordt; Cambridge staat onder aan de hifiladder en presteert daar ook naar. Maar als er naar de prijs gekeken wordt…
Na de introductie van de Azur-serie gaat het erg goed met het merk. Met name de zeer scherp geprijsde thuisbioscoopproducten concurreren goed, aangezien ze er goed verzorgd uitzien en prima presteren.

Website Cambridge Audio

De website van Cambridge Audio

Importeur Brik

Dimex (Nederland)

Canton

Canton is een Duitse luidsprekerbouwer. Het merk opereert zowel in de betaalbare regionen als in de referentie-regionen. Canton heeft dus een erg breed assortiment dat zich uitstrekt van simpele en extreme vloerstaanders tot bookshelfs, docking stations, soundbars en actieve modellen.

De website van Canton

CEC

Cec is een Japans hifi / high-end merk. Het bedrijf maakt een complete lijn met componenten; van versterkers tot cd-spelers / loopwerken en dac’s. Persoonlijk vind ik het geheel er behoorlijk protserig uit zien, maar ja…dat blijft een kwestie van smaak. Kwalitatief is het allemaal degelijk, maar niet echt speciaal.

Website CEC

De website van CEC

Importeur CEC

Hear Everything (Nederland)

CH Precision

CH Precision is een Zwitsers High End merk dat niet alleen versterkers bouwt, maar ook streamers (modules), dacs en voedingen. Het merk opereert in de top van de markt. En dat laten de prijzen natuurlijk ook zien. Feit is wel: het klinkt waanzinnig goed.

Website CH Precision

De website van CH Precision

Importeur CH Precision

Audio Ingang (Nederland)

Classé

Classé is een Canadees merk dat zich met name richt op de hifi in het midden en hoge segment. De degelijk gebouwde voor- en eindversterkers behoren in het hogere segment van de audiowereld. Naast versterkers levert het merk surroundprocessoren.
Classé eindversterkers zijn bijzonder geschikt voor lastige luidsprekers vanwege de gigantische, gestabiliseerde voedingen.
Het gamma van Classé is uitgebreid: De Delta-serie is bedoeld voor mensen die in het hoge segment zoeken. Er zijn zowel stereo- als multi-channel oplossingen binnen de Delta-serie. Daarnaast biedt Classé nog een (nieuwere) Sigma-serie. Een serie in het middensegment. De Sigma-lijn richt zich op multi-channel.
Classé klinkt – anno 2016 – wat stroef in vergelijking met de concurrentie. Er is veel controle, maar het mag wat losser en verfijnder.

Website Classé

De site van Classe

Importeur Classé

Bowers & Wilkins (Nederland)

Clearaudio

Dit Duitse draaitafelmerk – opgericht in 1979 – heeft een voorliefde voor aluminium, titanium en perspex. Het zijn werkelijk prachtige spullen die de fabriek in Duitsland verlaten. Zowel optisch als klankmatig… en het mooie is: de keuze is ook nog eens enorm!

Website Clearaudio

De website van Clearaudio

Importeur Clearaudio

D&D Audio (Nederland)

Cyrus

Een bijzonder eigenzinnig merk dat zich zowel door het uiterlijk als door de klankkarakteristieken weet te onderscheiden. Het merk maakt bijvoorbeeld voor haar kasten gebruik van magnesium in plaatst van metaal. En dat is maar één van de vele verschillen.
Het merk is technologisch bijzonder geavanceerd en vooruitstrevend. Mede daardoor klinken de versterkers van het merk bijzonder schoon en gedetailleerd. Dit geldt ook voor de dvd- en cd-spelers.

Website Cyrus

De website van Cyrus

Importeur Cyrus

Stage Acoustics (Nederland)

Dali

Nee, het betreft niet de beroemde kunstenaar, al zijn deze Deense audiofielen ook kunstenaars te noemen, want ze maken prachtige luidsprekers. Dali staat voor Danish Audiophile Loudspeaker Industries. Een bedrijf dat in 1983 in Denemarken is gestart.
De Denen hebben inmiddels een groot aanbod van prachtige luidsprekers opgebouwd. Van de kleinste bookshelfs tot zéér forse vloerstaande types. Voor ieder wat wils dus.
De slogan van Dali is: in admiration of music. Nu klinkt dat heel zoetsappig, maar bij Dali is dit geen loze uitspraak. Veel wordt bij Dali nog steeds met de hand gemaakt en gemonteerd. En dat is gewoon goed te horen!

Website DALI

De website van Dali

Importeur DALI

AND Benelux (Nederland)

dCS

dCS is van Origine een Brits studiomerk, maar maakt ook voor particulieren prachtige (SA)cd-spelers. Tenminste; voor particulieren die zich bezig houden met absolute high-end. Maar als u een dCS hebt gehoord, wilt u niet anders meer. Er zijn simpelweg geen betere cd- / sacd-spelers dan die van dCS. De spelers zijn ongelooflijk precies, detailrijk, mild, luchtig, noem maar op. U heeft simpelweg niet meer het idee dat u naar een plaatje luistert. En dat is de essentie van high-end.
dCS heeft twee transportmodellen: de Verdi en de Verdi La Scala, twee converters: Delius en de Elgar Plus, een upsampler: Purcell, en een master clock: de Verona. Onlangs is de P8i geintroduceerd…een cd / sacd speler met dsd-upsampler en een voorversterker: wederom een zeer innovatief product!

Website dCS

De site van dCS

Importeur dCS

More Music (Nederland)

Densen

Een prachtig Deens merk dat zich kenmerkt door het afwijkende versterkerontwerp dat zorgt voor 0% negatieve feedback. Deze techniek gaat door het leven als DMCD: Dense Mass Current Distribution. Een groot voordeel van deze techniek is dat de versterker lekker luchtig en levendig over komt en het zorgt tevens voor een enorme bandbreedte (tot 400 kHz.) Een nadeel is dat de Densens erg veel moeite hebben met lastige luidsprekers. Er is immers een lagere dempingfactor.
Behalve de versterkers levert Densen ook enkele cd-spelers en een tuner. De cd-spelers beschikken over een gemodificeerd Sony-loopwerk dat onder meer uitgevoerd is met een speciale glazen lens. Dit zorgt voor betere prestaties. Daarnaast heeft Densen de zogenaamde plus-bit-technologie op zijn naam mogen schrijven.
Warmte, luchtigheid, mildheid en muzikaliteit zijn karakteristieken die bij Densen horen.

Website Densen

De site van Densen

Importeur Densen

Knoppunt Audio (Nederland)

Denon

Een merk dat zich volledig heeft gegooid op het meerderekanaals-vlak. En dat is duidelijk te zien in de toch wel wat zwakke stereo-lijn. Denon is een merk dat behoorlijk wat krediet heeft opgebouwd in het verleden. En in zekere zin verdienen ze dat nog steeds. Er zijn mooie AV-producten. Met name de hogere lijn. En sommige stereo-producten in het hogere segment. Maar niet alles is even goed.
Denon klinkt vol, krachtig en neigt naar detailrijk.

Website Denon

De site van Denon

Importeur Denon

D&M Group (Nederland)

Diapason

Diapason is een Italiaanse Luidsprekerfabrikant die nog echt handwerk levert. De prachtige luidsprekers zijn zeer gemakkelijk aan te sturen, waardoor kleinere, preciezere versterkers binnen de mogelijkheden vallen. Een Unison S8 met een Adamantes III staat bekend als een goddelijke combinatie.
Diapason levert vier series: Reference, Classic, Ellisse en video. Binnen deze series vallen dertien luidsprekers. De Adamantes LE is een gelimiteerde versie.
Prachtige focus en een zijdezacht middengebied zijn kenmerken van Diapason Luidsprekers.
De site van Diapason

Website Diapason

De site van Diapason

Importeur Diapason

Analogue Audio (Nederland)

Dion Audio

Dion Audio is Nederlands hifimerkt, opgericht door Miquel Blauw. Dion Audio heeft voor-, eind- en geïntegreerde versterkers in het productgamma. Ook een aantal luidsprekers en kabels. Miquel combineert graag buizen met klasse-d. Dat geeft een ronde, maar snelle weergave. De sound van Dion Audio is dan ook gemoedelijk, snel met een vleugje warmte. De luidsprekers sluiten hierbij aan.
De site van Dion Audio

Van Duppen Design

Nederlands Luidsprekermerk dat zich uitsluitend richt op de High-end markt. Dennis van Duppen is sinds 2000 bezig met de constructie van designluidsprekers en weet ze in Venlo heel aardig in elkaar te knutselen. De luidsprekers, prijzen vanaf ongeveer ?5000 per set voor de Breeze, zijn van zeer hoge kwaliteit. Zowel qua klank als qua afwerking. Van Duppen klinkt up-front, helder, dynamisch en detailrijk. Het laag is strak en het midden en hoog zijn zeer transparant.
De site van Van Duppen