items over Streaming Achtergronden

Zie ook: Achtergronden (510) | Streaming Achtergronden (104) | Streaming (90) |
Bij streaming audio komt heel veel kijken. Er gaat voor veel audioliefhebbers een compleet nieuwe wereld open. Een wereld van netwerken, routers, wi-fi, software, kabels, IP-adressen en nog veel meer. Wij bij Alpha Audio houden echte van streaming. En ja: we houden van knutselen aan netwerken en computers. Vandaar dat we u maar al te graag uitleggen hoe het moet. Dat doen we zowel met workshops als met achtergrondverhalen. De workshops zijn meer gericht op ‘doen’. De achtergronden geven u inzicht in de technologie. Segmenten We hebben de achtergrondverhalen binnen het streaming-segment opgedeeld in: Software Streaming (algemene info en onderwerpen) Met software bedoelen we software algemeen. Dat kunnen mediaprogramma’s zijn voor op de PC, maar ook apps, speciale firmware voor streamers of in sommige gevallen streaming-diensten (denk aan de Tidal desktop-software). Binnen Streaming vallen tevens allerhande zaken. Dat kan over Wi Fi gaan, routers, speciale computers (Rasberry bijvoorbeeld) of NAS-systemen.

Software Toon alle items

Software neemt een steeds prominentere plek in binnen het audiosysteem. Ook hifi-apparatuur heeft namelijk aansturing nodig. Denk aan een app, of een softwarepakket voor een htpc. Hoe werken deze pakketten nu? Wij leggen het uit.

Streaming Toon alle items

Hoe werkt streaming? Wat kunt u er mee doen? Wat is belangrijk bij het aanleggen van een netwerk en welke streamers kunnen nu precies wat? Wij duiken de wondere wereld van audiostreaming in en doen verhaal.