items over Akoestiek

Zie ook: Achtergronden (521) | Hifi achtergronden (353) | Akoestiek (20) | Technisch (64) | Hi-Fi (972) |
Akoestiek speelt een zeer grote rol in de weergave. U moet het eigenlijk zien als één van de belangrijkste onderdelen van uw audiosysteem. Mede om die reden besteden we er regelmatig aandacht aan bij Alpha Audio. Dit doen we met zowel workshops als achtergrondartikelen.

Passief

Akoestiek is op meerdere manieren te beïnvloeden. Het kan passief door de ruimte aan te pakken met diffusers of absorbers. Sommige panelen kunnen zowel geluid verstroooien als absorberen.

Actief

U kunt ook op een actieve manier de ruimte corrigeren. Dit kan met speciale processoren die met metingen weten wat de ruimte doet. De afwijkingen corrigeren ze via geavanceerde DSP-technieken. Voorbeelden van dit soort apparaten komen bij Trinnov, Dirac, Paradigm, Anthem en bijvoorbeeld Illusonic vandaan. Dit zijn zeer gevanceerde meet-apparaten die met een microfoon uw ruimte inmeten en met die data problemen kunnen oplossien

Basis

Er is hier geen kwestie van beter of slechter. ARC – Actieve Room Correctie – kan geen wonderen verrichten. Zo zijn reflecties niet op te lossen met actieve room correctie. Er is dus altijd een goede basis nodig om mee te werken.