items over Hifi achtergronden

Zie ook: Achtergronden (524) | Hifi achtergronden (333) | Opinie (72) |
Er valt heel veel te vertellen over audio. Denk aan de achtergrond van een bepaald merk. Of het verhaal achter de productie van een versterker, luidspreker of wellicht converter. Allemaal ongelooflijk interessant natuurlijk!

Breed

Mede door de grootte van de markt en de breedte van de hobby, is de categorie achtergronden heel breed. We kunnen een fabrikant bezoeken, maar ook de akoestiek van onze luisterruimte aanpakken. Kortom: wilt u meer weten over audio of hi-fi in de breedste zin van het woord, dan kunt u hier lekker rondstruinen!

Akoestiek Toon alle items

Akoestiek speelt een zeer grote rol in de weergave. U moet het eigenlijk zien als één van de belangrijkste onderdelen van uw audiosysteem. Mede om die reden besteden we er regelmatig aandacht aan bij Alpha Audio. Dit doen we met zowel workshops als achtergrondartikelen.

Passief

Akoestiek is op meerdere manieren te beïnvloeden. Het kan passief door de ruimte aan te pakken met diffusers of absorbers. Sommige panelen kunnen zowel geluid verstroooien als absorberen.

Actief

U kunt ook op een actieve manier de ruimte corrigeren. Dit kan met speciale processoren die met metingen weten wat de ruimte doet. De afwijkingen corrigeren ze via geavanceerde DSP-technieken. Voorbeelden van dit soort apparaten komen bij Trinnov, Dirac, Paradigm, Anthem en bijvoorbeeld Illusonic vandaan. Dit zijn zeer gevanceerde meet-apparaten die met een microfoon uw ruimte inmeten en met die data problemen kunnen oplossien

Basis

Er is hier geen kwestie van beter of slechter. ARC – Actieve Room Correctie – kan geen wonderen verrichten. Zo zijn reflecties niet op te lossen met actieve room correctie. Er is dus altijd een goede basis nodig om mee te werken.


Fabrikanten Toon alle items

We bezoeken op regelmatige basis audiofabrikanten. Gewoon om bij te kletsen of om te kijken wat voor nieuwe ontwikkelingen er op het programma staan.

Interview Toon alle items

Fabrikanten of andere iconen in de audiowereld hebben altijd een leuk verhaal. Alpha Audio wil graag een podium bieden aan deze interessante figuren. U leest het onder de sectie interviews.

Koopgids Toon alle items

Welke versterker hebt u nodig? Waar moet u op letten bij het samenstellen van een audiosysteem? Kunt u streamen via wifi of beter niet? We leggen het uit in onze koopgidsen. Vragen kunt u natuurlijk altijd stellen via het contactformulier.

Opinie Toon alle items

Ook Alpha Audio heeft een sterke mening over bepaalde stromingen en technologieën binnen de audiowereld. Deze leggen we vast in de Opiniestukken. Dit zijn puur reflecties van onze geest. Geen reviews of onderbouwde achtergrond-artikelen.

Shows Toon alle items

Er zijn in Nederland en België heel wat shows en beurzen. Sommige shows worden door winkels of importeurs georganiseerd. Deze zijn in veel gevallen wat kleiner en soms worden ze in de winkel gehouden. In sommige gevallen worden ze aangevuld met workshops rondom een bepaald thema. De grotere shows en beurzen worden veelal door een grotere organisatie opgezet. Feit is: het is (bijna) altijd leuk om ze te bezoeken, want u krijgt zo een goed idee van het aanbod en de trends in de markt.

Verslagen

Alpha Audio probeert natuurlijk alle shows en beurzen af te lopen en er verslag van te doen. Dat lukt helaas niet altijd. Soms omdat er meerdere shows tegelijk zijn en soms omdat we gewoon geen tijd hebben vanwege andere verplichtingen. Zo gaat dat in het leven, toch? Als we op een show zijn, zullen we altijd een verslag maken voor onze bezoekers. Dat verslag bestaat altijd uit tekst en foto’s van de aanwezige partijen. Soms ook aangevuld met video. Het is namelijk bijzonder interessant om de kopstukken uit de markt te kunnen interviewen. U kunt zulke interviews dan later ook teruglezen én zien. Geweldig toch?

De grote shows die u niet mag missen

Er is een aantal shows die we met klem aanraden. Mocht u de kans hebben: ga naar de High End in Munchen. Daar staan álle merken die er toe doen. Dus als u tijd en budget hebt voor één tipje: daar moet u heen. Dan is er nog de IFA in Berlijn. Deze beurs is wat meer op generieke elektronica gericht, maar wel erg interessant. Wat u op IFA ziet, komt eraan… Een perfecte plek om trends te spotten dus. Binnen de high-end is ook een paar events interessant. Denk aan de X-Fi show voor de niche-producten en merken. En wellicht de iEAR en Number One hifi-show.

Technisch Toon alle items

Bits, bytes, klasse-a of klasse-d? Wi-Fi optimalisatie? Installatie van NAS? We pakken het op onder de technische categorie.