items over Achtergronden

Zie ook: Achtergronden (520) | Hifi achtergronden (332) | Fabrikanten (91) |
De categorie achtergronden behandelt allerhande onderwerpen die inzicht geven in de wondere wereld van hifi en audio. Achtergronden kunnen zowel hifi-merken behandelen als technische achtergronden bieden over audio apparatuur. Al deze stukken zijn met een onafhankelijke insteek geschreven, zodat u als lezer écht wat leert.

Sub-categorieën

Onder de sectie achtergronden vallen diverse sub-categorieën. Denk aan technische stukken, interviews met kopstukken uit de hifi-industrie, artikelen over shows en niet te vergeten: inzichten in de wereld van streaming audio. Wilt u dus meer weten over achtergronden, dan is dit de sectie waar u moet gaan spitten. We wensen u veel leesplezier!

Hifi achtergronden Toon alle items

Er valt heel veel te vertellen over audio. Denk aan de achtergrond van een bepaald merk. Of het verhaal achter de productie van een versterker, luidspreker of wellicht converter. Allemaal ongelooflijk interessant natuurlijk!

Breed

Mede door de grootte van de markt en de breedte van de hobby, is de categorie achtergronden heel breed. We kunnen een fabrikant bezoeken, maar ook de akoestiek van onze luisterruimte aanpakken. Kortom: wilt u meer weten over audio of hi-fi in de breedste zin van het woord, dan kunt u hier lekker rondstruinen!

Personal Audio Achtergronden Toon alle items


Streaming Achtergronden Toon alle items

Bij streaming audio komt heel veel kijken. Er gaat voor veel audioliefhebbers een compleet nieuwe wereld open. Een wereld van netwerken, routers, wi-fi, software, kabels, IP-adressen en nog veel meer. Wij bij Alpha Audio houden echte van streaming. En ja: we houden van knutselen aan netwerken en computers. Vandaar dat we u maar al te graag uitleggen hoe het moet. Dat doen we zowel met workshops als met achtergrondverhalen. De workshops zijn meer gericht op ‘doen’. De achtergronden geven u inzicht in de technologie. Segmenten We hebben de achtergrondverhalen binnen het streaming-segment opgedeeld in: Software Streaming (algemene info en onderwerpen) Met software bedoelen we software algemeen. Dat kunnen mediaprogramma’s zijn voor op de PC, maar ook apps, speciale firmware voor streamers of in sommige gevallen streaming-diensten (denk aan de Tidal desktop-software). Binnen Streaming vallen tevens allerhande zaken. Dat kan over Wi Fi gaan, routers, speciale computers (Rasberry bijvoorbeeld) of NAS-systemen.