Zelf een buizenversterker bouwen!

PERSBERICHT – Voor de échte technici in de hifi-wereld organiseert ingenieursbureau Van der Veen een workshop over het zelf bouwen van een buizenversterker. Erg interessant natuurlijk! Inschrijven is vanaf nu mogelijk. In het onderstaande bericht van Van der Veen vindt u een linkje naar de website waar u kunt inschrijven.

Zelf buizenversterkers bouwen;

inschrijving TubeSociety 2011 is gestart.

De voortdurende belangstelling in de audiowereld voor de ouderwetse buizenversterkers heeft de levensvatbaarheid van deze technologie keer op keer bevestigd. De transistorversterker is kleiner en goedkoper, maar voor de echte hifi liefhebber gaat er niets boven het warme gedetailleerde en schone buizengeluid.

Ir. bureau Vanderveen is gespecialiseerd in buizenversterkers. De divisie opleiding heet TubeSociety waar een nieuwe generatie van enthousiaste ontwerpers opgeleid wordt. Ook de zelfbouwer van vroeger krijgt hier de gelegenheid om de oude hobby nieuw leven in te blazen en nu met de modernste materialen de prachtigste buizenversterkers te bouwen. In samenwerking met uitgeverij Elektor International Publishing worden goedgekeurde ontwerpen van TS-studenten gepubliceerd in de Elektor Audio Special die ieder jaar omstreeks december verschijnt.

De opleiding wordt in een compacte vorm gegeven om de twee weken op zaterdag van 10 tot 13 uur. Het karakter ervan is vooral gericht op de praktijk, dus zelf solderen en tegelijk snappen wat je doet. Je hoeft geen ervaring te hebben met het bouwen van buizenversterkers, dat leer je tijdens de cursus. Ook hoef je geen wetenschapper te zijn, het is prettig als je met de rekenmachine kunt omgaan. De grote ervaring van Menno van der Veen als docent natuurkunde en ontwerper van buizenversterkers en auteur van meerdere boeken over deze materie, staat garant voor een diepgaande moderne en levendige scholing.

De opleiding heeft ook een eigen sociëteit. Die is steeds op de laatste zaterdag van de maand van 14 tot 17 uur. Hier ontmoeten de (oud)studenten en belangstellenden elkaar om bij te praten, elkaar te helpen en te stimuleren om de prachtigste dingen op buizengebied te doen. Menno demonstreert en spreekt over de nieuwste ontwikkelingen op geluidsgebied.
Zie demo dagen op de website voor de exacte data en onderwerpen. In 2010 zijn we ook gestart met Studiedagen over specialistische onderwerpen.

Tot eind januari 2011 is het mogelijk om zich voor deze nieuwe opleiding aan te melden. De lessen starten in februari 2011. Het adres is Sassenstraat 21, 8011PA te Zwolle, op 10 minuten loopafstand van het station.

Meer info:
www.mennovanderveen.nl

Gerelateerde berichten

Bowers Wilkins 600-serie

Introductie Bowers & Wilkins 600-serie

Het is geen nieuws meer dat Bowers & Wilkins de 600-serie heeft geïntroduceerd. We hebben zelfs al een setje staan. De officiële introductie van deze nieuwe instappers heeft Bowers & Wilkins in Amsterdam gehouden. Met een focus vooral op muziek (en lekker eten). 

Alpha Audio's Column

RTFM

  Quintijn is het helemaal zat. Zijn frustratie zit diep en hij heeft een uitlaatklep nodig… Op Alpha kan en mag hij helemaal los. Zo nu en dan kunt u dus genieten van het gespuwde gal van deze barbaar! Deze keer… Iets over handleidingen! 

Geef een reactie

Ga verder met deze blogpost:

Impressie Mutec REF 10 klok

Impressie Mutec REF 10 klok