web analytics

Workshop Voice Control – Sound United

Voice Control - Sound United - Juul Gijsbers

Alexa, Google Home, Apple Siri, Microsoft Cortana… toekomst? Vergeet het maar. Bij de Sound United dealer conference hebben we gezien dat ze er al klaar voor zijn. Voice Control zit overal in. Sound United (Marantz, Denon, HEOS, Pok, Classé en Definitive Technology) kiezen voor Amazon Alexa en Google Home. Afhankelijk van het product kiest u dus voor een bepaald systeem. Juul Gijsbers – Training Manager bij Sound United – legt alles uit in zijn presentatie. 

Voice Control is al jaren in ontwikkeling. De eerste stappen zijn in de jaren ’50 gezet. Maar zonder succes. Eigenlijk kunnen we pas nu zeggen dat spraak een beetje door begint te breken. Mede dankzij partijen als Amazon en Google die keihard inzetten op Voice. Alexa is zonder twijfel de grootste, omdat ze drie jaar terug het Alexa-platform hebben gelanceerd. Door goedkoop de sturende apparaatjes de huiskamers insturen, krijgen ze niet alleen marktaandeel, maar verzamelen ze ook gigantisch veel data om hun AI te kunnen voeden.

Google zet inmiddels vol in op het Google Home platform wat – volgens Juul – een stuk vriendelijker werkt dan Alexa waar zogenaamde Skill Sets voor nodig zijn. Google zonder configuratie alles met een Chromecast aansturen. En nog meer als u de juiste API-koppelingen kunt maken.

De overige twee platforms – Cortana en Apple – stellen nu nog niet zo veel voor. Maar de tijd zal leren of dit zo blijft. Wat wel duidelijk is, is dat de industrie niet stil zit en al stappen maakt richting smart home en de daarbij behorende voice control.

Foto’s Polk Command Bar en Denon AVR-receivers

Video Voice Control – Sound United

Gerelateerde berichten

Nieuwe serverkast-setup én test-setup ROON

We hebben onlangs de serverkast een opfrisbeurt gegeven. We lopen langs wat we in het rek hebben hangen én we geven inzicht in een test die we gaan doen met ROON. We zijn namelijk wel benieuwd of er verschil hoorbaar is tussen ROON op een NUC met een mooie voeding, of ROON in een Virtual […]

Van Medevoort – Xfi 2017

We hebben heel wat mooie spulletjes gezien op Xfi. En ook een verrassing: Van Medevoort! De Oer-Hollandse fabrikant heeft een compleet nieuwe productlijn neergezet. Wij lopen alle producten even langs.

Geef een reactie