web analytics

Workshop Voice Control – Sound United

Voice Control - Sound United - Juul Gijsbers

Alexa, Google Home, Apple Siri, Microsoft Cortana… toekomst? Vergeet het maar. Bij de Sound United dealer conference hebben we gezien dat ze er al klaar voor zijn. Voice Control zit overal in. Sound United (Marantz, Denon, HEOS, Pok, Classé en Definitive Technology) kiezen voor Amazon Alexa en Google Home. Afhankelijk van het product kiest u dus voor een bepaald systeem. Juul Gijsbers – Training Manager bij Sound United – legt alles uit in zijn presentatie. 

Voice Control is al jaren in ontwikkeling. De eerste stappen zijn in de jaren ’50 gezet. Maar zonder succes. Eigenlijk kunnen we pas nu zeggen dat spraak een beetje door begint te breken. Mede dankzij partijen als Amazon en Google die keihard inzetten op Voice. Alexa is zonder twijfel de grootste, omdat ze drie jaar terug het Alexa-platform hebben gelanceerd. Door goedkoop de sturende apparaatjes de huiskamers insturen, krijgen ze niet alleen marktaandeel, maar verzamelen ze ook gigantisch veel data om hun AI te kunnen voeden.

Google zet inmiddels vol in op het Google Home platform wat – volgens Juul – een stuk vriendelijker werkt dan Alexa waar zogenaamde Skill Sets voor nodig zijn. Google zonder configuratie alles met een Chromecast aansturen. En nog meer als u de juiste API-koppelingen kunt maken.

De overige twee platforms – Cortana en Apple – stellen nu nog niet zo veel voor. Maar de tijd zal leren of dit zo blijft. Wat wel duidelijk is, is dat de industrie niet stil zit en al stappen maakt richting smart home en de daarbij behorende voice control.

Foto’s Polk Command Bar en Denon AVR-receivers

Video Voice Control – Sound United

Gerelateerde berichten

Gauder Akustik - Duitsland

Interview en fabrieksbezoek – Gauder Akustik

Supersteile filtering, aluminium behuizingen en keramische units. Ow: en bij voorkeur diamant-tweeters. Dat is Gauder Akustik in een notendop. Klinkt dit niet als muziek in uw oren? Dat kunnen we ons voorstellen… Maar weet dat er héél veel wegen naar Rome zijn. En dat ook bij luidsprekers er heel veel zaken zijn die niet te […]

Geef een reactie