Winkelbezoek Lexicom Multimedia

Op de website van Lexicom Multimedia lezen we dat op 3-10 en 4-10 de nieuwe Bowers 800-serie al te beluisteren is. Nu willen we toch al langere tijd een keer langskomen voor een bezoekje, maar dit kunnen we helemaal niet weerstaan. Hop… auto in en naar Leidschendam! 

Lexicom multimedia
Gaaf hoor… Audiovector zien we niet vaak!

De nieuwe 800-serie hebben we al in Engeland kunnen beluisteren. Hartstikke leuk, maar de demo was op een Rotel-set die niet op niveau is van een Bowers 800-serie. Lexicom heeft er een mooie NAIM-set aan gehangen. Onder meer de NAC-N 272 en een NAP 250 DR. Prachtige eindversterker is dat… heerlijk snel en verfijnd.

Goede combi!

Hoewel we een beetje huiverig waren voor de combinatie NAIM met Bowers, blijkt dat het juist heel goed werkt. Op de nieuwe DR-versterkers dan. Die zijn zo ongelooflijk veel sneller en luchtiger dan de oudere, dan de nieuwe Bowers heerlijk staan te zingen in de winkel. Uitstekend gematcht.

De winkel

Lexicom multimedia
Bij ons bezoek stond de nieuwe 800-serie te spelen op een opvallend lekkere Naim-set!

Maar we zijn er niet alleen voor de demo. We willen ook even graag gluren in de winkel. Eigenaar Lex Kersten heeft een pand van ongeveer 200 m2 aan de ‘pittoreske’ grachten in het centrum Leidschendam. We waren even geschokt dat je er nog gratis mag parkeren. Kortom: auto neerzetten en lekker zonder stress luisteren!

Luisteren kan zowel in de grotere ruimte waar je binnenkomt, als in een wat kleinere ruimte achterin de winkel. Daar kan de deur lekker dicht, dus het is wat rustiger.

Aanbod

Lexicom multimedia
Een hoekje met Bowers…

Lexicom heeft een breed aanbod met een paar aparte merken. Denk aan Audiovector. Dat zien we helemaal niet vaak staan in een winkel. Wel een bijzonder interessant merk met prachtige modellen.

Ook zien we een Lyngdorf in de schappen staan van de kleinere demoruimte. Ook niet echt een alledaags systeem. Of wat de denken van Anthem of Piega? Kortom: genoeg snoepjes voor de fijnproever.

Deze wat minder bekende merken laat zien dat Lex ook buiten de gebaande paden kijkt van zeg een Denon, Marantz, Sonos, of wellicht een… ja Bowers. Sterker nog; we zien vrijwel geen grotere merken staan. Behalve dan Sonos… wellicht een trekkertje voor klanten die graag multiroom willen gaan spelen?

We zien wel enkele ‘grote merken’ voor liefhebbers. Denk aan: Linn, Naim, NAD, Audio Physik, Bluesound, Cambridge en blijvoorbeeld Musical Fidelity.

Echte liefhebbers

Lex Kersten is overduidelijk een liefhebben. Samen met zijn team en opvallend genoeg: enkele klanten. We kunnen met gemak uren over muziek, apparatuur, techniek en de ontwikkeling in de markt praten. En dat is dan ook gebeurd. Gelukkig met lekkere koffie! Kortom: bent u in de buurt en op zoek naar wat gezelligheid, goede muziek en mooie apparatuur: stap eens binnen. Niet bij ons aankomen als u met een mooie set en een geslonken bankrekening naar buiten loopt!

Gerelateerde berichten

Music first

Het is een rare hobby die we hebben. De ene dag luister je gewoon naar muziek. De volgende zit je steeds weer te twijfelen of je speakers wel goed staan, de piano authentiek klinkt en die oude versterker niet dringend moet worden vervangen. Want de soundstage kan nog beter en die bassen nog strakker.

Walter Becker (Steely Dan) overleden (67 jaar)

Afgelopen weekend overleed Walter Becker, gitarist, componist, producer en mede-oprichter van Steely Dan, op 67-jarige leeftijd. Walter Becker richtte met Donald Fagen Steely Dan in 1967 op toen ze aan het Bard College in New York studeerden. Tussen 1972 en 2003 maakten Becker en Fagen tien albums. Voor het grotere publiek bekende singles zijn Do […]

DALI

Foto’s fabrieksbezoek DALI

We hebben natuurlijk veel foto’s gemaakt tijdens ons bezoek aan de fabriek van DALI. Bij deze een foto-overzicht, zodat ook u even kunt gluren achter de schermen! Wilt u het verslag lezen en de video bekijken? Kijk dan hier. 

2 reacties

  1. Leuk zo’n indruk van de nieuwe speakers. Had graag meer gelezen over de muziek waarmee is gedemonstreerd en de luisterindrukken. PS Het is Leidschendam ipv Leidschdam zoals bij de foto’s staat.

Geef een reactie