web analytics

We are family

Peter Buwalda - Bonita Avenue

Omdat het niet altijd muziek moet zijn heb ik deze week een boekentip voor jullie. En hoewel ik me onmiddellijk de bedenking maak dat dit boek in Nederland wellicht een bestseller is geweest wil ik dit epos toch een tweede kans geven en van harte aanbevelen aan de lezers van Alpha-Audio die het destijds niet opgepikt hebben.

Het boek waarover ik spreek is “Bonita Avenue”, het magistrale debuut van Peter Buwalda uit 2010 alweer. Nu ben ik geen veellezer zoals mijn broer, hij heeft een paar duizend boeken thuis, maar ik lees graag en geregeld en door de mini-bibliotheek van mijn broer zit ik nooit om een boek verlegen.

Zo kwam het dat dit boek tussen de nieuwe maandelijkse lading zat. Het vertelt het verhaal van Siem Sigerius, rector magnificus aan de Twentse universiteit, een man die op het eerste zicht een onbezorgd burgerleventje leidt. Maar al vanaf het begin voel je dat dit familiedrama geen happy-end zal kennen. De rake beschrijvingen van de hoofdpersonages en hun omgeving blijven lang in je hoofd rondspoken en ook de taal zit vol met inventieve vergelijkingen en spitse dialogen die ervoor zorgen dat dit boek terecht een klassieker geworden is. Eentje om te ontdekken of om dringend te herlezen.

Gerelateerde berichten

Alpha Audio's Column

Q’s Column: Plafond dienst

Quintijn is het helemaal zat. Zijn frustratie zit diep en hij heeft een uitlaatklep nodig… Op Alpha kan en mag hij helemaal los. Zo nu en dan kunt u dus genieten van het gespuwde gal van deze barbaar! Deze keer… iets over een plafond, slaap, audio en een virus. 

Alpha Vaderdag tips!

Vaderdag… stiekem vinden we het allemaal wel leuk om ‘s ochtends in bed het ontbijt te krijgen. Ondanks de kruimels, slappe eitjes, lauwe, slappe koffie en de gebroken crackers. Het gaat om het gebaar. Net als de cadeautjes. Tekeningen, bloemen uit eigen tuin… allemaal prachtig. Wij willen ook graag meedenken en geven u wat ideeën […]

Geef een reactie