Video’s presentatie Laurence Dickie Vivid Audio

AlphaHighEnd-Vivid-Show-2016

Op zondag 28 februari zijn we bij Alpha High End geweest voor de Vivid-show. Tijdens deze show heeft Laurence Dickie een presentatie gehouden rondom zijn luidsprekers. Deze presentatie hebben we opgenomen, zodat u er ook naar kunt kijken. Veel plezier!

Laurence Dickie is de oprichter en ontwerper van Vivid Audio. Een zeer apart ogende luidspreker. In zijn presentatie legt hij uit dat de vorm niet zomaar gekozen is. Het is een bewust gekozen design wat zo zijn voordelen heeft op gebied van reflectie en resonantie.

Tevens gaat hij diep in op driver-ontwerp. Waarom ontkoppelt hij? En waarom zitten de woofers niet aan de voor- maar aan de zijkant bij de G1? Boeiende kost die veel inzicht geeft in speaker-ontwerp!

Video Laurence Dickie

Deel 2

Gerelateerde berichten

hegel-audio-oslo

Veslag bezoek Hegel Audio Systems

Het is eind jaren ’80 – 1988 – als Bent Holter begint aan een project om vervorming in versterkers weg te werken. Dit project zal uiteindelijk de basis vormen van de Hegel SoundEngine. Een klein blauw ‘wonderchipje’ die we her en der terug zien in voorversterkers, eindversterkers en nu zelfs de nieuwe cd-speler. Maar voordat […]

High End Munchen 2016 – Electrocompaniet

Het leukste op een show is nieuwe dingen tegen komen. Verrast worden. En dat heeft Electrocompaniet wel gedaan! Ineens staat er een multiroom audio systeem. En een behoorlijk complete lijn, want het is vanaf het begin modulair opgezet, zodat de module in alle systemen verwerkt kan worden. Van instap all-in-one-speakers tot high-end versies. 

Video High End Munchen 2018 – Dag 1

We hebben de eerste dag op de High End Munchen weer overleefd. Alle interviews die we gedaan hebben, krijgt u nog van ons. Maar wat we wel alvast doen voor u, is een nabespreking op video zetten en uploaden voor u! Dus bij deze: de nabespreking van dag 1 van de High End Munchen 2018. […]

7 reacties

 1. De materie op zich, kwam voor mij overbekend over, alleen voor de exacte psygologie van het gehoor verwijs ik liever naar Prof. Dr. Paul Govaerts van de oorgroep in Deurne, en Wilfried Van Baelen van Galaxystudios in Mol, hij is het die de Auro-3D technologie ontwikkeld en gelanceerd heeft, en dus ook de juist geplaatste persoon is omtrend de gehoos-psygologie.

  Wat ik anderzijds zeer verrassend vondt, was het laag, dat had ik van Vivid Audio nooit verwacht, vooral met nr. van de Ijslandse zangeres Björk – Black Lake , dat voelde wel echt ongelofelijk aan voor dit type speaker.

 2. Interessante materie, da’s zeker. Wat ik alleen niet snap is waarom ontwerpers zo hun best doen om feitelijk de helft van de opbrengst van een driver te elimineren. Ik heb zelf een dipool systeem en ik moet zeggen dat ik nooit zoiets moois heb gehoord. Neem bijvoorbeeld een snaar van een gitaar: daar zit toch ook geen slakkenhuis achter om de helft van het geluid te absorberen. Sterker nog, er zit een klankkast achter om het te versterken. Ach ja, just sayin’… Fijne zondag…

  1. Hey Ronald,

   Elk systeem heeft voor- en nadelen. Een dipool zal iets minder opbrengst hebben dan een kastsysteem. Maar bij een kastsysteem moet je weer resonanties in bedwang houden. Bij een dipool ook wel in zekere zin, gok ik. Immers: een driver heeft altijd een resonantiefrequentie. Wil je met een open systeem veel laagdruk genereren, dan moet je ofwel veel drivers gebruiken, of met long throw gaan werken (of beide :-)). Daarmee gaan de kosten ook omhoog. Anyway… blijft interessante materie!

   1. Jajajajaja… Kom jij nou maar een keer luisteren, neem je vrienden mee. Nieuwe koffie en koffiemachine van Coronel…! Maak er anders een dagje met geinteresseerde lezers van. Ze zijn te zwaar om naar Haarlem te sjouwen, maar ik kan er wel wat hebben… :-)

Geef een reactie