Video Xbmc op Rasberry Pi

rasberry pi xbmc

VIDEO – We vinden het altijd leuk om wat te experimenteren. Zeker als het aankomt op streaming-systemen. De Rasberry Pi is een ongelooflijk goedkoop ARM-computertje dat slechts 2,5 watt gebruikt. Toch is het het team van Xbmc gelukt om daar een versie voor te ontwikkelen die alles kan wat een normale htpc ook kan. Wij leggen de installatie op video vast.

Wie graag streamt door het hele huis, kan natuurlijk overal een dure mediaplayer neerzetten, of een paar htpc’s aanschaffen. Dat kan in de papieren lopen. Wie graag streamt en een krap budget heeft, moet eens kijken naar de Rasberry Pi. Een superklein, superzuinig ARM-computertje. Het heeft geen koeling nodig, kan optioneel met een doorzichtig doosje gekocht worden en is prima geschikt voor video- en audio streaming. Wij zetten er even Xbmc op… en laten zien hoe het moet!

Bekijk hieronder de video:

We hebben een uitgebreide tutorial van Xbmc geschreven. Deze vindt u hier. U vindt meer over Xbmc 12 in dit artikel en in dit artikel.

Gerelateerde berichten

Tijd voor Tentlink

Een huwelijk tussen Maarssen en Tokyo. Nederland en Japan verbonden met een permanente link om de samenwerking te optimaliseren. Idealistisch? Nee: realistisch, want deze modificatie van Tentlabs brengt een permanente verbintenis tot stand tussen de twee hoofdrolspelers in deze serie. Een Teac vrds-10 en een nieuwe aanwinst in het systeem: een Van Medevoort DA333 d/a-converter.

Fiber netwerk audio

Het ultieme netwerk voor streaming (volgens Jaap)

Het is ongelooflijk hoeveel vragen we krijgen rondom netwerken. En hoeveel vragen er in de Facebookgroep Streaming Audio worden gesteld over netwerken. En helaas gaan veel vragen gepaard met antwoorden die het er niet gemakkelijker op maken. Ofwel zijn ze gewoonweg incorrect, of ze zijn dusdanig technisch en ‘over de top’ dat de vraagsteller er […]

Nieuwe Sonos desktop software

NIEUWS – Sonos heeft de nieuwe versie van de controllersoftware voor pc en mac uit. De nieuwe versie heeft een paar interessante zaken meegekregen, zoals een mini-app, drag & drop en een verbeterde zoekfunctie.

8 reacties

 1. Hoi Jaap,

  Lijkt me ideaal, xbmc op zo een klein apparaatje. Misschien kun je me helpen met je ervaring.

  Ik heb een plan voor een setup om een 21″ PC monitor te gebruiken met ingebouwde speakers, USB hub (voor de voeding) en HDMI te gebruiken samen met de Raspberry Pi. Ik zie ook dat standaard mce afstandsbedieningen werken, daar heb ik er nog één van liggen. In het netwerk staat een ds212+ die met behulp van Serviio alle media bestanden XBMC ready transcodeerd.

  Zou het volgende werken denk je:
  Monitor aan -> Pi start op -> Video kiezen en bekijken -> Monitor uit.

  Kan het verder kwaad om zonder shutdown command de Pi uit te zetten, er bestaat toch alleen een kleine kans dat de SD dat corrupt raakt?

  Bedankt alvast!

  Martijn

  1. Erg leuk ding dit! Maar zo uitzetten is niet aan te raden. De Rasberry gaat niet kapot, maar de SD-kaart kan idd corrupt raken, met als resultaat dat hij niet meer opstart. Ik heb het al gehad. Niet doen dus! Ik zou de Rasberry gewoon lekker apart voeden.

   Groet!

 2. Is het mogelijk om de Rasberry Pi aan te sluiten op een usb dac.
  Het is natuurlijk een beetje krom om zoon goedkoop apparaatje op een dure dac aan te sluiten maar het is wel leuk om mee te freaken. Misschien is het voor streamen van Spotify via airplay goed genoeg.

Geef een reactie