web analytics

Video Synology DS418 Play

Synology DS418 play

We hebben eerder een stuk geschreven over de nieuwe software van Synology. Nu de beurt aan een nieuw model. Een model, speciaal voor mediastreaming; de DS418 Play.

Een NAS is een erg handig apparaat. Dat weten we al langer. Maar wist u al dat er speciale edities zijn? Versies die alle content kunnen transcoderen? Ja… prima. Wij ook natuurlijk. Maar wellicht niet iedereen.

Zo heeft Synology sinds 2014 de Play-versies. Dit zijn speciale NAS-versies die – met name – interessant zijn voor video transcoding. En ja… dat kan zomaar handig zijn, want lang niet elke ‘client’ (TV, telefoon, tablet) kan alles afspelen. Denk aan oudere smart-tv’s of oudere tablets die gewoon (nog) niet overweg kunnen met 4K of h.265-content.

De Play-versies kunnen dit materiaal omzetten naar een format die de client wel begrijpt. Super natuurlijk. Het enige punt waar wij vooralsnog tegenaan zijn gelopen is de audio-codec. Dolby en DTS wordt (werd in ieder geval) niet herkend vanwege licenties. En ja… wat heb je dan aan zo’n chique NAS? Precies… niets.

Wij hebben de eerste indruk alvast online gezet voor u. De review volgt zo snel mogelijk!

Video Synology DS418 Play

Gerelateerde berichten

Vijf CD-rip software pakketten vergeleken

Veel liefhebbers zullen een behoorlijke cd-collectie hebben. Het is natuurlijk zonde om die nooit meer te draaien als je de stap naar streaming audio maakt. Wij hebben een jaar of zeven terug alle cd’s geript naar een NAS. Een flinke klus die we met een custom-pc met vier optische drives en EAC hebben gedaan. Zelfs […]

Bezoek Van Medevoort

Bezoek Ad van Medevoort

ACHTERGROND – Het was weer veel te lang geleden dat we in Maarssen op bezoek zijn geweest bij Ad van Medevoort. In een jaar kan veel gebeuren. En dat blijkt ook wel als we in gesprek raken over streaming, htpc’s, cd-loopwerken en dacs! Ad heeft zo zijn eigen filosofie daarover. Een filosofie gebaseerd op goed […]

7 reacties

 1. Als ik dit jaar boetevrij auto- en motorrij dan mag ik van mijzelf een nieuwe nas kopen.

  Probleem bij de keuze is, dat hij als Plex server moet kunnen functioneren. Transcoding en vloeiend bladeren door mijn best wel grote muziekbibliotheek. Daarbij ook snel de plaatjes van artiesten en albums tonen. Mijn huidige Synology nas bakt er helemaal niets van, zelfs met de pc als server.

  Ik ben dus best benieuwd naar deze test. Zelf ga ik meer voor een 2-bay vanwege energieverbruik en aanschafprijs. (2x) 3TB is meer dan genoeg.
  Ik snap ook niet het verschil tussen een play en een plus.

  Geen DTS zou sukkelig zijn. En DSD en MQA, anders kan je over paar jaar weer een nieuwe kopen.

  Gr. Paul

Geef een reactie