Video Synology DS418 Play

Synology DS418 play

We hebben eerder een stuk geschreven over de nieuwe software van Synology. Nu de beurt aan een nieuw model. Een model, speciaal voor mediastreaming; de DS418 Play.

Een NAS is een erg handig apparaat. Dat weten we al langer. Maar wist u al dat er speciale edities zijn? Versies die alle content kunnen transcoderen? Ja… prima. Wij ook natuurlijk. Maar wellicht niet iedereen.

Zo heeft Synology sinds 2014 de Play-versies. Dit zijn speciale NAS-versies die – met name – interessant zijn voor video transcoding. En ja… dat kan zomaar handig zijn, want lang niet elke ‘client’ (TV, telefoon, tablet) kan alles afspelen. Denk aan oudere smart-tv’s of oudere tablets die gewoon (nog) niet overweg kunnen met 4K of h.265-content.

De Play-versies kunnen dit materiaal omzetten naar een format die de client wel begrijpt. Super natuurlijk. Het enige punt waar wij vooralsnog tegenaan zijn gelopen is de audio-codec. Dolby en DTS wordt (werd in ieder geval) niet herkend vanwege licenties. En ja… wat heb je dan aan zo’n chique NAS? Precies… niets.

Wij hebben de eerste indruk alvast online gezet voor u. De review volgt zo snel mogelijk!

Video Synology DS418 Play

Gerelateerde berichten

Mytek Digital Stereo192-dsd-dac-2

Speelt u DSD of toch PCM?

DSD is helemaal hot in de audiowereld. Bijna alle dac-fabrikanten implementeren het inmiddels. Net als de software om de bestanden mee af te spelen. Maar hoe zit het nu technisch? Is DSD echt superieur? En hoe krijgt een dac zijn data? En kunnen usb-receivers eigenlijk wel écht dsd naar een dac-chip sturen? Wij hebben het […]

Netgear switch

Stabiliteit

OPINIE – Ik houd van degelijke spullen. Zowel op gebied van audio als netwerken, keukens, auto’s en pak ’em beet fototassen. Alles dus. En in dat thema dacht ik: laat ik eens het gehele netwerk aanpakken en mooie, beheerde switches plaatsen. Ook om eens te experimenteren met de mogelijkheden. Dat pakte anders uit dan verwacht!

micromega-my-serie

Video Micromega My-serie

Micromega heeft zijn My-serie helemaal compleet: een MyDac, MyGroove (phono voorversterker) MyZic (hoofdtelefoon versterker) een set kabels, een MyAmp en een setje speakers: de MySpeaker. Reden genoeg om alles eens uit te stallen en te bekijken!

7 reacties

 1. Als ik dit jaar boetevrij auto- en motorrij dan mag ik van mijzelf een nieuwe nas kopen.

  Probleem bij de keuze is, dat hij als Plex server moet kunnen functioneren. Transcoding en vloeiend bladeren door mijn best wel grote muziekbibliotheek. Daarbij ook snel de plaatjes van artiesten en albums tonen. Mijn huidige Synology nas bakt er helemaal niets van, zelfs met de pc als server.

  Ik ben dus best benieuwd naar deze test. Zelf ga ik meer voor een 2-bay vanwege energieverbruik en aanschafprijs. (2x) 3TB is meer dan genoeg.
  Ik snap ook niet het verschil tussen een play en een plus.

  Geen DTS zou sukkelig zijn. En DSD en MQA, anders kan je over paar jaar weer een nieuwe kopen.

  Gr. Paul

Geef een reactie