web analytics

Video NAS met multi-lan

DS1513 Plus met 4 aansluitingen

VIDEO – Wat is het nu van meerdere lan-aansluitingen achterop een NAS? En wat is nu link-aggregation? Wij leggen zin zin en onzin van meerdere lan-aansluitingen uit in deze video. 

Meerdere lan-aansluitingen zijn zeker geen uitzondering bij NAS’en in het hogere segment. Maar wat moet u ermee? In menig thuisnetwerk is het ook vrij nutteloos. Maar in bedrijfsomgevingen, of omgevingen waarbij veel gebruikers op de NAS werken, is het zeker wel nuttig.

Denk aan:

  • Het koppelen in meerdere, gescheiden netwerken
  • Het mogelijk maken van benaderen vanaf diverse v-lans
  • Fail-over beveiliging door koppeling op twee of meer switches
  • Extra bandbreedte

Er zijn meerdere scenario’s te bedenken, maar dit zijn de meest voor de hand liggende toepassingen. Wij leggen in deze video (kort) uit wat u met meerdere aansluitingen kunt doen, in welke modi ze kunnen werken en hoe u het voor elkaar krijgt. Denk aan het instellen van een managed switch om Link Aggregation te activeren op een Synology-NAS.

Bekijk onze video

Gerelateerde berichten

Is MQA het DSD van 2017?

We kunnen er lang of kort over discussiëren, maar DSD is een niche-format. Een format wat weliswaar bijzonder goed kan klinken, maar nooit het grote publiek heeft bereikt. Een format voor… hifi-nerds. Zoals u en wij. En dat hoeft helemaal niet erg te zijn. Wij vragen ons af of MQA ook zo’n bestaan tegemoet gaat. […]

Fiber netwerk audio

Het ultieme netwerk voor streaming (volgens Jaap)

Het is ongelooflijk hoeveel vragen we krijgen rondom netwerken. En hoeveel vragen er in de Facebookgroep Streaming Audio worden gesteld over netwerken. En helaas gaan veel vragen gepaard met antwoorden die het er niet gemakkelijker op maken. Ofwel zijn ze gewoonweg incorrect, of ze zijn dusdanig technisch en ‘over de top’ dat de vraagsteller er […]

Geef een reactie