web analytics

Video NAS met multi-lan

DS1513 Plus met 4 aansluitingen

VIDEO – Wat is het nu van meerdere lan-aansluitingen achterop een NAS? En wat is nu link-aggregation? Wij leggen zin zin en onzin van meerdere lan-aansluitingen uit in deze video. 

Meerdere lan-aansluitingen zijn zeker geen uitzondering bij NAS’en in het hogere segment. Maar wat moet u ermee? In menig thuisnetwerk is het ook vrij nutteloos. Maar in bedrijfsomgevingen, of omgevingen waarbij veel gebruikers op de NAS werken, is het zeker wel nuttig.

Denk aan:

  • Het koppelen in meerdere, gescheiden netwerken
  • Het mogelijk maken van benaderen vanaf diverse v-lans
  • Fail-over beveiliging door koppeling op twee of meer switches
  • Extra bandbreedte

Er zijn meerdere scenario’s te bedenken, maar dit zijn de meest voor de hand liggende toepassingen. Wij leggen in deze video (kort) uit wat u met meerdere aansluitingen kunt doen, in welke modi ze kunnen werken en hoe u het voor elkaar krijgt. Denk aan het instellen van een managed switch om Link Aggregation te activeren op een Synology-NAS.

Bekijk onze video

Gerelateerde berichten

NAIM Muso 2nd gen

High End Munchen 2019 – NAIM Muso 2nd gen

We spreken met Clare van NAIM over de nieuwe MUSO 2nd gen streaming speaker. Hoewel deze praktisch gelijk is – optisch gezien – aan de eerste generatie is alles anders. Intern is alles steviger, is een krachtiger streaming board toegepast én draait er gelijkwaardige software op in vergelijking met de nieuwe generatie NAIM streamers. Kortom: […]

Sonos Playbase

Nieuw van Sonos: Playbase

Eindelijk mogen we er over gaan praten: de Sonos Playbase! We hebben kennis gemaakt met dit nieuwe product van Sonos tijdens onze trip in Boston. Alle ins en outs hebben we daar gehoord. Van het eerste idee tot de eerste proeven en het uiteindelijke product. En nu mogen we het aan u vertellen. Lees en […]

Geef een reactie