web analytics

Video NAS met multi-lan

DS1513 Plus met 4 aansluitingen

VIDEO – Wat is het nu van meerdere lan-aansluitingen achterop een NAS? En wat is nu link-aggregation? Wij leggen zin zin en onzin van meerdere lan-aansluitingen uit in deze video. 

Meerdere lan-aansluitingen zijn zeker geen uitzondering bij NAS’en in het hogere segment. Maar wat moet u ermee? In menig thuisnetwerk is het ook vrij nutteloos. Maar in bedrijfsomgevingen, of omgevingen waarbij veel gebruikers op de NAS werken, is het zeker wel nuttig.

Denk aan:

  • Het koppelen in meerdere, gescheiden netwerken
  • Het mogelijk maken van benaderen vanaf diverse v-lans
  • Fail-over beveiliging door koppeling op twee of meer switches
  • Extra bandbreedte

Er zijn meerdere scenario’s te bedenken, maar dit zijn de meest voor de hand liggende toepassingen. Wij leggen in deze video (kort) uit wat u met meerdere aansluitingen kunt doen, in welke modi ze kunnen werken en hoe u het voor elkaar krijgt. Denk aan het instellen van een managed switch om Link Aggregation te activeren op een Synology-NAS.

Bekijk onze video

Gerelateerde berichten

Een mediaplayer: ja of nee?

Wie weleens een elektronicawinkel binnenstapt, heeft ze vast zien staan in de rekken: mediaplayers. Kleine kastjes met achterop talloze aansluitingen, zoals hdmi, coaxiale uitgangen, lan-aansluitingen, wifi, et cetera. Wat zijn he nu voor spelers? Wat kan je er mee? En heb je ze nu echt nodig? Wij zetten de overeenkomsten, voor- en nadelen op een […]

Event Rhapsody 30 jaar – Wisseloord en meer!

Rhapsody Audio is op 21 april 1988 opgericht. Juist: 30 jaar geleden richt Harry van Dalen de high-end winkel op. Nu is het een begrip in de industrie. Pure focus op beleving. Of zoals Harry het ook zegt: emotie en verbinding. We willen natuurlijk Harry ook graag de hand schudden en u laten zien hoe […]

Geef een reactie