Video NAS met multi-lan

DS1513 Plus met 4 aansluitingen

VIDEO – Wat is het nu van meerdere lan-aansluitingen achterop een NAS? En wat is nu link-aggregation? Wij leggen zin zin en onzin van meerdere lan-aansluitingen uit in deze video. 

Meerdere lan-aansluitingen zijn zeker geen uitzondering bij NAS’en in het hogere segment. Maar wat moet u ermee? In menig thuisnetwerk is het ook vrij nutteloos. Maar in bedrijfsomgevingen, of omgevingen waarbij veel gebruikers op de NAS werken, is het zeker wel nuttig.

Denk aan:

  • Het koppelen in meerdere, gescheiden netwerken
  • Het mogelijk maken van benaderen vanaf diverse v-lans
  • Fail-over beveiliging door koppeling op twee of meer switches
  • Extra bandbreedte

Er zijn meerdere scenario’s te bedenken, maar dit zijn de meest voor de hand liggende toepassingen. Wij leggen in deze video (kort) uit wat u met meerdere aansluitingen kunt doen, in welke modi ze kunnen werken en hoe u het voor elkaar krijgt. Denk aan het instellen van een managed switch om Link Aggregation te activeren op een Synology-NAS.

Bekijk onze video

Gerelateerde berichten

Audio Digitaliseren – Deel 3

Mede liefhebber Ron Claasen ? Rons Audioblog ? heeft een serie over het digitaliseren van audio. Gastauteur Robbert Nauta (Unique Music) heeft dit vierluik geschreven. Wij publiceren zulke interessante stukken graag! We zijn vandaag al aan deel 3 toe!

micromega-my-serie

Video Micromega My-serie

Micromega heeft zijn My-serie helemaal compleet: een MyDac, MyGroove (phono voorversterker) MyZic (hoofdtelefoon versterker) een set kabels, een MyAmp en een setje speakers: de MySpeaker. Reden genoeg om alles eens uit te stallen en te bekijken!

T+A DAC8 DSD

Wat gebeurt er onder de kap? De werking van DAC’s

Het lijkt wel magie: er gaat een digitaal signaal in en er komt een analoog signaal weer uit. Ongelooflijk toch? De DAC – Digitaal naar Analoog Converter – is in moderne sets simpelweg het hart van het systeem. Het heeft in sommige gevallen zelfs de complete voorversterker vervangen. Reden genoeg om de werking wat dieper […]

Geef een reactie