Video Musical Fidelity V90-serie

Musical Fidelity V90

VIDEO – We bekijken de Musical Fidelity V90-serie. Bestaande uit de V90-HPA, V90-AMP en de V90-BLU. De V90-DAC hebben we eerder bekeken. De V90 is een interessante budget-serie van het Britse Musical Fidelity. We lopen in de onderstaande video even door de mogelijkheden. 

Bekijk de Musical Fidelity V90-serie video

Specificaties Musical Fidelity V90-AMP

Ingangen: 3,5mm jack (analoog + optisch) en usb (24/48)
Vermogen: 20 watt per kanaal.
Minimale weerstand: 6 Ohm
Signaal / ruisverhouding: 85 dB (A-gewogen)
Ingangsweerstand: 47 Ohm
Frequentiebereik: 10 Hz – 20 kHz
Voeding: intern

Prijs: 275 euro

Specificaties Musical Fidelity V90-BLU

Ingangen: coaxiaal, optisch, lijningang en bluetooth
Bluetoothversie: apt-X
Geheugen voor verbindingen: tot 16
Verbindingsafstand: tot 30 meter (class-2)
Voeding: adapter
Prijs: ongeveer 275 euro

Specificaties Musical Fidelity V90-HPA

Ingangen: lijningang, usb (24/96)
Uitgangen: 5,25″-hoofdtelefoon en lijn
Voeding: adapter
Prijs: 225 euro

 

Gerelateerde berichten

Stax SRM 009

Van Hi Fi naar My Fi

OPINIE – Op audiobeurzen zie je ze nog steeds staan: menshoge (en ?brede) speakers, enorme monoblokken eindversterkers en kabels die meer aan tuinslangen doen denken.

Audi-Rs4-Cabriolet-Strand

Achtergrondruis

OPINIE – Het is zomer en het is warm… Dat heeft een vreemd effect op mij als het aan komt op muziek luisteren. Ik heb namelijk helemaal geen zin om nu in de woonkamer intensief te luisteren naar muziek!

Bowers Wilkins P7 hoofdtelefoon

Bang for the buck?

Wij Nederlanders houden van goedkoop… maar wel kwaliteit. Dat geldt voor auto’s, tv’s, eten en natuurlijk hifi. We willen zo veel mogelijk, zo goed mogelijk en zo goedkoop mogelijk. Vandaar de levendige handel in Legacy en degelijke parels op de tweedehandsmarkt. En daar is niets mis mee. Maar vergeten we niet iets? De mobiele markt […]

4 reacties

 1. In de video wordt gezegd dat de V90-AMP rond de ? 200 kost, maar in de prijslijst van Viertron staat-ie inmiddels op ? 325. Voor dat geld vind ik dat je meer mag verwachten dan die goedkope spring clip luidsprekeraansluitingen. Maar uiteindelijk gaat het natuurlijk om het geluid. Ik ben erg benieuwd naar jullie review.

 2. Het lijkt eerder zo dat je eigenlijk maar 1 zo’n V90 hoeft tekopen naar behoefte i.p.v. “een héle set”.
  Omdat je anders wel héél erg veel dubbele functies / connecties overhoudt, wat uiteraard weer zonde van je geld is want wat dat betreft zou het dan echt beter besteed kunnen worden.
  Overigens… wegen die kastjes nog wat of zijn ze erg licht en staan ze ook een beetje stevig t.o.v. andere vergelijkbare die je in je handen heb gehad?

  1. Dag Wilco,

   Daar ben ik het niet helemaal mee eens. Natuurlijk kun je met alleen de AMP uit de voeten, omdat deze een usb-input heeft en daarnaast nog een 3,5mm jack. Maar met een beperking op 24 bit / 48 kHz loop je snel tegen limieten aan. Daarbij heb ik nog niet gezien wat voor dac-chip erin zit en hoe deze gevoed is. Dat bepaalt natuurlijk ook enorm de prestaties. Kortom: hoewel het mogelijk is met één apparaat veel te doen, denk ik dat er zeker wel een bestaansrecht is voor meerdere.

Geef een reactie