web analytics

Video Introductie Teufel Definion 5

Teufel Definion 5

VIDEO – Teufel heeft een nieuw topmodel. Na de beeïndiging van de productie van de Ultima 800, is er nu de Definion 5. Een modern vormgegeven hogesegment-speaker. De Duitsers hebben het roer behoorlijk omgegooid. Zowel het ontwerp als de technologie is totaal anders. Wij hebben de introductie van deze nieuwe speakers – en andere producten – op video vastgelegd. 

Bekijk de introductievideo van de Definion 5

Definion 5

Teufel Definion 5Teufel heeft besloten de Ultima 800 niet langer te voeren. Deze luidspreker van 2999 euro heeft schijnbaar niet het succes gebracht waar de Berlijnse Duivel op heeft gehoopt. Dat kan gebeuren natuurlijk. De gloednieuwe Definion 5 gaat voor ongeveer 2700 euro de digitale deur uit en is een compleet nieuw ontwerp. Andere tweeter – het is een vlakke middentoner met in het centrum de tweeter (gepatenteerd ontwerp van Teufel) – en een compleet andere behuizing. Deze oogt naar onze mening een stuk frisser en beter. Intern zien we diverse schotten voor demping en bovenin de twee filters: één voor het woofersegment en één voor de tweeter / middentoner.

System 4

Naast de Definion 5 is ook het System-4 5.1-systeem getoond. Een systeem van 999 euro wat bestaat uit twee front-speakers, een center en twee dipool achterluidsprekers. Uiteraard ook nog een subwoofer die vanaf 120 Hz alles voor zijn rekening neemt. Een systeem dat behoorlijk goed klinkt, gezien het bedrag. Is het stijlvol? Nee, dat niet direct, maar ook hier geldt: Duitse Degelijkheid. Function over Design. En daar valt wat voor te zeggen.

Raumfeld

Raumfeld overzichtOok Raumfeld heeft wat nieuwe zaken laten zien, waaronder de Cube. Een geinig stereo, streamingsysteem dat laat zien dat design wel degelijk mogelijk is. Het setje oogt echt heel goed, en Raumfeld kennende klinkt het ook zeker niet verkeerd. Dat hebben we al gemerkt bij de Speaker S en Speaker M die we eerder hebben getest. We hebben niet echt kunnen luisteren naar de Cube… maar dat komt vast nog wel.

Overigens zijn Teufel en Raumfeld druk bezig met Spotify Connect. De nieuwe Air Blue is uitgevoerd met deze streaming-optie. En daarmee lopen ze behoorlijk voor op sommige concurrenten. Kortom: houd deze Duitsers in de gaten!

 

Gerelateerde berichten

High Res oplichting

OPINIE – High-res audio is geweldig. Dat hoef ik u niet uit te leggen. Als ik de kans krijg, koop ik van een nieuw album de high-res editie, want de prijs is gelijk en het genot in veel gevallen groter. Maar helaas is het niet allemaal high-res wat er blinkt. Er zitten aardig wat rotte […]

Bassocontinuo – Xfi 2017

Op de Xfi was van alles te zien. Ook heel mooi meubels voor exotische apparatuur. In de kamer van More Music zien we Bassocontinuo. Een high-end Italiaans meubelmerk. Wij trekken Lorenzo voor de camera om het een en ander toe te lichten.

Geef een reactie