Video Introductie Teufel Definion 5

Teufel Definion 5

VIDEO – Teufel heeft een nieuw topmodel. Na de beeïndiging van de productie van de Ultima 800, is er nu de Definion 5. Een modern vormgegeven hogesegment-speaker. De Duitsers hebben het roer behoorlijk omgegooid. Zowel het ontwerp als de technologie is totaal anders. Wij hebben de introductie van deze nieuwe speakers – en andere producten – op video vastgelegd. 

Bekijk de introductievideo van de Definion 5

Definion 5

Teufel Definion 5Teufel heeft besloten de Ultima 800 niet langer te voeren. Deze luidspreker van 2999 euro heeft schijnbaar niet het succes gebracht waar de Berlijnse Duivel op heeft gehoopt. Dat kan gebeuren natuurlijk. De gloednieuwe Definion 5 gaat voor ongeveer 2700 euro de digitale deur uit en is een compleet nieuw ontwerp. Andere tweeter – het is een vlakke middentoner met in het centrum de tweeter (gepatenteerd ontwerp van Teufel) – en een compleet andere behuizing. Deze oogt naar onze mening een stuk frisser en beter. Intern zien we diverse schotten voor demping en bovenin de twee filters: één voor het woofersegment en één voor de tweeter / middentoner.

System 4

Naast de Definion 5 is ook het System-4 5.1-systeem getoond. Een systeem van 999 euro wat bestaat uit twee front-speakers, een center en twee dipool achterluidsprekers. Uiteraard ook nog een subwoofer die vanaf 120 Hz alles voor zijn rekening neemt. Een systeem dat behoorlijk goed klinkt, gezien het bedrag. Is het stijlvol? Nee, dat niet direct, maar ook hier geldt: Duitse Degelijkheid. Function over Design. En daar valt wat voor te zeggen.

Raumfeld

Raumfeld overzichtOok Raumfeld heeft wat nieuwe zaken laten zien, waaronder de Cube. Een geinig stereo, streamingsysteem dat laat zien dat design wel degelijk mogelijk is. Het setje oogt echt heel goed, en Raumfeld kennende klinkt het ook zeker niet verkeerd. Dat hebben we al gemerkt bij de Speaker S en Speaker M die we eerder hebben getest. We hebben niet echt kunnen luisteren naar de Cube… maar dat komt vast nog wel.

Overigens zijn Teufel en Raumfeld druk bezig met Spotify Connect. De nieuwe Air Blue is uitgevoerd met deze streaming-optie. En daarmee lopen ze behoorlijk voor op sommige concurrenten. Kortom: houd deze Duitsers in de gaten!

 

Gerelateerde berichten

metrum-adagio

Zo blij als een kind

Nieuwe spulletjes…. soms is het gewoon nodig; soms is het pure luxe. En laten we eerlijk zijn: alles binnen onze hobby is pure luxe. Maar dat wil niet zeggen dat het pure nonsense is. Want wie hard werkt en spaart, mag zichzelf soms best belonen en verwennen. En dat heeft redacteur in kwestie laatst ook […]

Sfeerverslag IFA 2018

We hebben de afgelopen week over de IFA in Berlijn gerend. Met een camera natuurlijk. Om u een idee te geven van wat er te zien is: een compleet sfeerverslag van de beurs. We kunnen natuurlijk niet écht alles laten zien, maar we hopen dat we u hiermee een goed idee kunnen geven. 

De geluidkaart als hifibron

Wie denkt dat de computer alleen goed is voor het weergeven van piepjes en bliepjes heeft het mis. En wie van mening is dat geluidskaarten alleen interessant zijn voor fanatieke gamers, heeft ook maar deels gelijk. Zeker nu de pc een grote rol gaat spelen bij het kijken naar films of het streamen van muziek, […]

Geef een reactie