Video Introductie Sonos Playbase

Sonos Playbase

In februari is Alpha Audio aanwezig geweest bij het introductie-event van de nieuwe Sonos Playbase. Een maand later is de Playbase officieel gelanceerd. Deze nieuwe ‘soundbase’ voor onder de tv is een vrij indrukwekkend stuk techniek. Wij hebben zo veel mogelijk op video vastgelegd. Hierbij een indruk van de binnenkant én de geluidsdemo van Sonos zelf.

Als u het langere bericht over de techniek wilt lezen, dan kunt u beter hier even klikken. Daar gaan we wat meer in op de specificaties van de Sonos Playbase. In dit artikel vindt u ons videomateriaal dat we eindelijk hebben kunnen verwerken. Het zijn nogal wat shots. Een interview met de General Manager krijgt u nog van ons tegoed. Daar zijn we nog mee bezig.

In de video vindt u vooral de geluidsdemo en een gesprek rondom het nut van de Sonos Sub. Opvallend is hoe goed Sonos met onze opmerking omgaat. Wij zijn van menig dat de Sonos Playbase mét sub significant beter klinkt. En we denken dat dit onder meer komt doordat Sonos iets te veel laag uit de Playbase probeert te persen als deze géén sub krijgt ter ondersteuning van het laag. Keuzes, keuzes…

In het kort

De Sonos Playbase is een aanvullend product op de Playbar. Waar u de Sonos Playbar aan de muur hangt onder de tv, is de Playbase bedoeld om de tv op te zetten. Lang niet iedereen hangt de tv aan de muur. En voor die doelgroep is de Playbase dus bedoeld.

Net als bij de Playbar, is het mogelijk om de Playbase aan te vullen met een subwoofer en achterspeakers. Zo is surroundgeluid te realiseren. Sonos heeft alleen een netwerk-aansluiting (met draad en draadloos) en een optische ingang beschikbaar gesteld. Wie dus ‘high-res’ surround als DTS HD of Dolby TrueHD (of Atmos, DTS:X, etc) zoekt… dat gaat niet. De vraag is of je dan überhaupt voor een soundbar of soundbase oplossing moet gaan.

Video Sonos Playbase

Gerelateerde berichten

Nieuw in Xbmc 12

Het is de beurt aan Frodo… Nee, niet van Lord of the Rings, maar versie 12 van Xbmc. Na Eden – versie 11 – is het nu de beurt aan versie 12 om de gebruikers van het mediapakket te verbazen met een paar leuke, nieuwe features. We zetten de belangrijkste op een rijtje.

JBL L100

High End Munchen 2018 – JBL

  JBL – of beter: Harman Group – staat op de High End met een paar nieuwe producten. Een uitschieter is de L100. Een beroemde luidspreker die door de Maxwell-reclame een beetje een cultstatus heeft gekregen. Wij bekijken en beluisteren de ‘nieuwe’ versie. En ja: we willen hem. Al is het alleen maar vanwege sentiment. 

Bowers-Wilkins-Logo

Fabrieksbezoek Bowers & Wilkins – Deel 1

Er zijn behoorlijk wat merken met ?Heritage? in de hifi. Merken met decennia geschiedenis. Bowers & Wilkins is één van die merken. Opgericht door John Bowers  in in 1966 heeft het merk een indrukwekkende geschiedenis opgebouwd. Wij zijn uitgenodigd om een kijkje te nemen in de gemoderniseerde fabriek. Een plek waar B&W alle 800-serie luidsprekers […]

Geef een reactie