web analytics

Video Introductie Sonos Playbase

Sonos Playbase

In februari is Alpha Audio aanwezig geweest bij het introductie-event van de nieuwe Sonos Playbase. Een maand later is de Playbase officieel gelanceerd. Deze nieuwe ‘soundbase’ voor onder de tv is een vrij indrukwekkend stuk techniek. Wij hebben zo veel mogelijk op video vastgelegd. Hierbij een indruk van de binnenkant én de geluidsdemo van Sonos zelf.

Als u het langere bericht over de techniek wilt lezen, dan kunt u beter hier even klikken. Daar gaan we wat meer in op de specificaties van de Sonos Playbase. In dit artikel vindt u ons videomateriaal dat we eindelijk hebben kunnen verwerken. Het zijn nogal wat shots. Een interview met de General Manager krijgt u nog van ons tegoed. Daar zijn we nog mee bezig.

In de video vindt u vooral de geluidsdemo en een gesprek rondom het nut van de Sonos Sub. Opvallend is hoe goed Sonos met onze opmerking omgaat. Wij zijn van menig dat de Sonos Playbase mét sub significant beter klinkt. En we denken dat dit onder meer komt doordat Sonos iets te veel laag uit de Playbase probeert te persen als deze géén sub krijgt ter ondersteuning van het laag. Keuzes, keuzes…

In het kort

De Sonos Playbase is een aanvullend product op de Playbar. Waar u de Sonos Playbar aan de muur hangt onder de tv, is de Playbase bedoeld om de tv op te zetten. Lang niet iedereen hangt de tv aan de muur. En voor die doelgroep is de Playbase dus bedoeld.

Net als bij de Playbar, is het mogelijk om de Playbase aan te vullen met een subwoofer en achterspeakers. Zo is surroundgeluid te realiseren. Sonos heeft alleen een netwerk-aansluiting (met draad en draadloos) en een optische ingang beschikbaar gesteld. Wie dus ‘high-res’ surround als DTS HD of Dolby TrueHD (of Atmos, DTS:X, etc) zoekt… dat gaat niet. De vraag is of je dan überhaupt voor een soundbar of soundbase oplossing moet gaan.

Video Sonos Playbase

Gerelateerde berichten

htpc weer in het rek

Geen rotaties meer

Een computer werkt niet prettig zonder permanente opslag. Daarom zit er in elke pc – dus ook een htpc – een harde schijf. Wie echter een pc heel stil maakt, zal merken dat een harde schijf vrij goed hoorbaar is. Wij hebben de Alpha Audio htpc daarom maar helemaal voorzien van ssd’s.

Review Sony Music Unlimited

Op 12-04-2012 heeft Sony officieel zijn streaming audio service gelanceerd in Nederland: Music Unlimited. Een dienst die direct met Spotify concurreert. Sony biedt de dienst ook aan voor ongeveer dezelfde prijzen. Wij hebben de kans de dienst zes maanden te proberen. Uiteraard gaan we niet zo lang wachten met een review! Hierbij onze eerste indrukken.

Geef een reactie