web analytics

Video Introductie Q Acoustics 3000i

Q acoustics 3000i series

Wij genieten altijd van introducties van nieuwe producten. Zeker een nieuwe luidspreker is toch wel een ‘dingetje’. Wat is er anders? Klinkt het echt beter? En hoe zit het met de prijs? Q Acoustics laat ons in Duitsland de nieuwe 3000i-series zien. En horen! En hoewel sommige wijzigingen subtiel of onzichtbaar zijn – denk aan het point to point bracing systeem. Of de Heimholtz Pressure Equalizer – zorgen al die wijzigingen voor een betere prestatie. Met name stereo-imaging moet significant verbetert zijn. 

Alex Munro – Brand Director – legt alles haarfijn uit. Van de Q Acoustics 3000i-series opbouw tot de technologische verschillen tussen de ‘vorige’ 3000-serie en de nieuwe. Sommige zaken zijn heel subtiel. Denk aan de alvast gemonteerde voetjes, of de terminals die nu niet langer verzonken zijn. Andere zaken zijn minder subtiel. Denk aan het geleende P2P – Point to Point bracing van de behuizing. Dat zorgt voor significant minder resonantie in de behuizing. En dat komt natuurlijk de algehele weergave ten goede.

Serie-opbouw

De Q Acoustics 3000i-series bestaat uit een tweetal bookshelfs, een vloerstaander, een center en een sub. Grappig is dat de subwoofer zeer compact is gehouden en zelfs aan de muur gemonteerd kan worden met een beugel. Er zijn ook muurbeugels voor de bookshelfs. De center moet precies op een AV-receiver passen (zelfde breedte). Aanvullend zijn er nog inbouw-speakers. Wilt u een complete set voor surround? Ook dat kan.

Betaalbaar

Als we kijken naar de prijzen, dan zijn deze zeer redelijk. Van ongeveer 249 per paar voor een setje bookshelfs tot zo’n 800 euro per paar voor de 3050i vloerstaander. U vindt alle prijzen in ons nieuwsbericht.

Video Q Acoustics 3000i series

Munro legt alles uit in de onderstaande video. We wensen u veel leesplezier!

Foto’s Q Acoustics 3000i series

Gerelateerde berichten

Impressie ISE 2018

ISE is in een paar jaar uitgegroeid tot een serieus grote show. De gehele RAI staat vol met partijen die op één of andere manier gekoppeld zijn aan de Custom Install markt. Van netwerk tot projectie, digital signage, audio en zelfs een stukje video creatie en distributie. Wij hebben vooral even de audiomarkt bekeken! 

Maserati Bowers Wilkins

Fotoimpressie Bowers Wilkins en Maserati

Om u een beetje nieuwsgierig te maken naar ons verslag van het Bowers & Wilkins systeem in de nieuwe Maserati Quattroporte, zetten we alvast wat foto’s voor u klaar! Uiteraard kunt u heel snel ons complete verhaal over dit nieuwe systeem in de luxe Grand Tourer leze.

Geef een reactie