Video Introductie Q Acoustics 3000i

Q acoustics 3000i series

Wij genieten altijd van introducties van nieuwe producten. Zeker een nieuwe luidspreker is toch wel een ‘dingetje’. Wat is er anders? Klinkt het echt beter? En hoe zit het met de prijs? Q Acoustics laat ons in Duitsland de nieuwe 3000i-series zien. En horen! En hoewel sommige wijzigingen subtiel of onzichtbaar zijn – denk aan het point to point bracing systeem. Of de Heimholtz Pressure Equalizer – zorgen al die wijzigingen voor een betere prestatie. Met name stereo-imaging moet significant verbetert zijn. 

Alex Munro – Brand Director – legt alles haarfijn uit. Van de Q Acoustics 3000i-series opbouw tot de technologische verschillen tussen de ‘vorige’ 3000-serie en de nieuwe. Sommige zaken zijn heel subtiel. Denk aan de alvast gemonteerde voetjes, of de terminals die nu niet langer verzonken zijn. Andere zaken zijn minder subtiel. Denk aan het geleende P2P – Point to Point bracing van de behuizing. Dat zorgt voor significant minder resonantie in de behuizing. En dat komt natuurlijk de algehele weergave ten goede.

Serie-opbouw

De Q Acoustics 3000i-series bestaat uit een tweetal bookshelfs, een vloerstaander, een center en een sub. Grappig is dat de subwoofer zeer compact is gehouden en zelfs aan de muur gemonteerd kan worden met een beugel. Er zijn ook muurbeugels voor de bookshelfs. De center moet precies op een AV-receiver passen (zelfde breedte). Aanvullend zijn er nog inbouw-speakers. Wilt u een complete set voor surround? Ook dat kan.

Betaalbaar

Als we kijken naar de prijzen, dan zijn deze zeer redelijk. Van ongeveer 249 per paar voor een setje bookshelfs tot zo’n 800 euro per paar voor de 3050i vloerstaander. U vindt alle prijzen in ons nieuwsbericht.

Video Q Acoustics 3000i series

Munro legt alles uit in de onderstaande video. We wensen u veel leesplezier!

Foto’s Q Acoustics 3000i series

Gerelateerde berichten

Van Medevoort

Interview Van Medevoort: servicebeurten

VIDEO – We hebben bij Van Medevoort onze trouwe PA333’s laten servicen. Dat bleek wel nodig, want hoewel er wel een Silver Wire modificatie in 2009 is gedaan in Maarssen, waren de elco’s 15 jaar oud. Tijd voor een setje nieuwe!

VIP Introductie Magnepan .7

Afgelopen zaterdag heeft een select groepje lezers kunnen genieten van de VIP Introductie van de Magnepan .7 bij Da Capo High End. Jeroen van Da Capo High End heeft de twee ‘Maggies’ op een prachtige set van Mirror Image laten spelen. Een uitermate goede combinatie bleek wel, want iedereen was het unaniem eens: die speelt geweldig! 

Johan Coorg

KEF en Hegel event bij Wisseloord Studio’s

Wat is er interessanter en leuker dan een échte, ruwe opname terughoren in een perfecte studioruimte op een ‘vette’ set? Wij hebben die kans gehad. Mathilde Santing heeft die dag niet alleen live gezongen maar ook – samen met haar band – een opname gemaakt in Wisseloord. Die ruwe opname hebben we direct kunnen terughoren […]

Geef een reactie