Video – Introductie Polk Audio – Met Lucas Hamming

Polk - Lucas Hamming

Polk is niet direct een groot merk in Nederland. Nu zullen veel Alpha-Lezers Polk wel kennen. Het is een groot luidsprekerbedrijf uit de VS. Daar heeft het een bijzonder groot marktaandeel. Nu Denon / Marantz overgenomen is door Sound United, komt Polk – samen met onder meer Definitive Technology – naar Nederland. Wij reizen af naar Amsterdam om de introductie – muzikaal begeleid door Lucas Hamming – mee te maken. 

Een fusie of overname gaat veelal gepaard met verandering. Over de structurele veranderingen binnen Sound United en Denon / Marantz kunnen we niet veel zeggen. Veel weet D&M zelf nieteens. Maar dat we meer merken in Nederland krijgen, is een feit. Naast Denon en Marantz zien we nu ook Definitive Technology en Polk. En recent is ook Classé naar Sound United gegaan. We kunnen wel gokken wat het bedrijf van plan is als je het assortiment zo ziet.

Soundbars

Polk heeft natuurlijk grote vloerstaanders – al blijven die ook zéér betaalbaar – en monitors. Maar de focus ligt overduidelijk op soundbars. En dat zegt Niels Hardeman – verantwoordelijk voor marketing binnen Sound United Benelux – ook in zijn presentatie. Er zijn vele smaakjes: zonder sub, met sub, groot en klein. Voor iedereen wel een ‘bar’. En allemaal met ‘Polk-prijzen’, wat wil zeggen: betaalbaar. De MagniFi Mini met subwoofer moet voor zo’n 399 euro van eigenaar wisselen. Laten we hopen dat er niet direct shops gaan stunten…

De grote S55 – net een stapje onder de grootste: de Polk S60 – moet voor minder dan 800 euro per paar van hand wisselen. Dat zijn bijzonder scherpe prijzen als we het zo zien. Met dit soort producten schaart Polk zich aan de onderkant van de series bij merken als KEF, Bowers & Wilkins, Monitor Audio, DALI, et cetera. We zullen binnenkort kunnen bepalen of ze het niveau halen.

Impressie

Om u een idee te geven van het event, hebben we een compilatie video gemaakt met vooral veel muziek van de heer Hamming. Veel kijkplezier!

Sfeer video introductie Polk met Lucas Hamming

Geef een antwoord