web analytics

Video Bent Holter – Hegel Sound Engine

hegel-bent-holter-sound-engine-hegel

Bent Holter heeft tijdens ons bezoek alles uitgelegd over de Hegel Sound Engine. Een analoog chipje dat vervorming drastisch kan drukken. Wij hebben zijn presentatie helemaal vastgelegd op video. Het is even een zit, maar gelooft u ons maar: het is interessante kost!

Als je de kans hebt om met de ontwikkelaar van een bijzondere uitvinding te praten, doe je dat. En je vraagt hem het hemd van het lijf. En in ons geval zet je ook even de camera op ‘REC’ om de lezers ook te laten meegenieten.

Sound Engine

Het hart van de Hegel-versterkers (en ook een beetje de cd-speler) is de Sound Engine. Dit is een analoge chip die vervorming minimaliseert. Elke vorm van vervorming. En dat is wel bijzonder. Of zoals Bent het noemt: “It’s pretty cool stuff”. Nu waren wij natuurlijk enorm benieuwd hoe die Sound Engine werkt. Bent legt het helemaal uit én geeft antwoord op een paar prangende vragen van Alpha Audio. Bijvoorbeeld: hoe kijkt hij naar klasse D? Kan de Sound Engine daar wat problemen oplossen?

(Fotos: Lex van Lexicom multimedia)

Bijzonder aan de presentatie is dat hij echt geen blad voor de mond neemt. Hij uit duidelijk en goed onderbouwd zijn mening en geeft interessante inzichten op gebied van diverse technologieën en de bijkomende problemen. Denk aan de beruchte crossover-vervorming bij klasse A/B. En het probleem van een filter in serie met de speaker bij een klasse D versterker. Gelukkig wijst hij niet alleen problemen aan, maar komt hij ook met oplossingen. Sommige eenvoudig, andere complex en dus ook prijzig.

Maar voordat we alles verklappen: bekijk onze onderstaande video… Wellicht leert u er nog wat van.

Video Bent Holter

Gerelateerde berichten

AmpCamp Jan Didden Nelson Pass

Verslag AmpCamp 2012

Zelf een klasse-A versterker bouwen. Dat moet toch geweldig zijn voor de handige hifi-liefhebber. Jan Didden van Linear Audio heeft een workshop georganiseerd waarbij 25 liefhebbers met de soldeerbout aan de slag gingen om twee Pass Labs mono-blokjes in elkaar te zetten. Wij mochten erbij zijn en hebben ook met hete tin en multimeters gerommeld.

Blijft er leuk uit zien, die luidsprekers van Bach. De set wordt aangevuld door Esoteric.

Showverslag X-Fi

Het was een prachtige dag in Utrecht: 22 oktober 2010. Dé dag voor de hifi liefhebber. Zowel AV-NU als X-Fi vonden plaats in het centrum van Nederland: Utrecht. En al was het in Groningen, dan nog was het het centrum voor hifi-liefhebbend Nederland. Alpha Audio heeft beiden beurzen bezocht… rennend, luisterend, pratend en fotograferend. Nu […]

4 reacties

  1. Zelfs voor een leek zoals ik is deze uitleg goed te volgen. Valt er iets te zeggen over de werking van soundengine modules in versterking van electrostaten als de Quad ESL’s?

  2. zeer de moeite waard. maar de man praat wel heel erg in zijn eigen straatje. hij geeft zelf al aan dat de schakelingen heel nauwkeurig moeten worden afgeregeld. een logische vraag zou dan zijn hoe hij de veroudering van de componenten in de hand houdt zonder traditionele feedback.

    maar zeer interessant, goed camerawerk ook en goed te verstaan.. mijn complimenten!
    .

Geef een reactie