Video Bent Holter – Hegel Sound Engine

hegel-bent-holter-sound-engine-hegel

Bent Holter heeft tijdens ons bezoek alles uitgelegd over de Hegel Sound Engine. Een analoog chipje dat vervorming drastisch kan drukken. Wij hebben zijn presentatie helemaal vastgelegd op video. Het is even een zit, maar gelooft u ons maar: het is interessante kost!

Als je de kans hebt om met de ontwikkelaar van een bijzondere uitvinding te praten, doe je dat. En je vraagt hem het hemd van het lijf. En in ons geval zet je ook even de camera op ‘REC’ om de lezers ook te laten meegenieten.

Sound Engine

Het hart van de Hegel-versterkers (en ook een beetje de cd-speler) is de Sound Engine. Dit is een analoge chip die vervorming minimaliseert. Elke vorm van vervorming. En dat is wel bijzonder. Of zoals Bent het noemt: “It’s pretty cool stuff”. Nu waren wij natuurlijk enorm benieuwd hoe die Sound Engine werkt. Bent legt het helemaal uit én geeft antwoord op een paar prangende vragen van Alpha Audio. Bijvoorbeeld: hoe kijkt hij naar klasse D? Kan de Sound Engine daar wat problemen oplossen?

(Fotos: Lex van Lexicom multimedia)

Bijzonder aan de presentatie is dat hij echt geen blad voor de mond neemt. Hij uit duidelijk en goed onderbouwd zijn mening en geeft interessante inzichten op gebied van diverse technologieën en de bijkomende problemen. Denk aan de beruchte crossover-vervorming bij klasse A/B. En het probleem van een filter in serie met de speaker bij een klasse D versterker. Gelukkig wijst hij niet alleen problemen aan, maar komt hij ook met oplossingen. Sommige eenvoudig, andere complex en dus ook prijzig.

Maar voordat we alles verklappen: bekijk onze onderstaande video… Wellicht leert u er nog wat van.

Video Bent Holter

Gerelateerde berichten

Bowers 685 S2

Hifi wordt gewoon steeds beter!

Het verbaast me soms hoe mensen kunnen denken dat oude hifi-spullen beter zijn dan nieuwe. Natuurlijk zijn er beauties te vinden. Prachtige legacy-spullen. Maar als we even met een macro-view op de markt kijken, moeten we gewoon concluderen dat spullen steeds beter worden! En dat heeft alleen maar als voordeel dat de normale mens voor […]

Gydotron 2015 - Marten Coltrane Supreme 2

Gydotron High End Show 2015 – Marten Coltrane Supreme 2

Afgelopen weekend heeft Gydotron weer een show rondom een paar waanzinnige hifimerken opgezet. Denk aan Ayre, Grimm, ASR, Guru, Jeff Rowland, CEC, Trinnov, Harbeth, Opera en niet te vergeten: Marten. Als snoepje is zaterdagavond nog een VIP-avond georganiseerd rondom de Marten Coltrane Supreme 2. Uiteraard is Alpha Audio aanwezig! Met een paar lezers! 

High End Munchen 2016 – Soulution

Wie aan high-end audio denkt, denkt aan Soulution? Toch? Soulution heeft net als BMW de 7, 5 en 3-serie. Op de show zien we een nieuwe 5-serie eindversterker en een nieuwe geïntegreerde 3-serie. De prijzen? Zeker nog wel Soulution-niveau met 25.000 euro voor de 5-serie eindversterker en 12.000 euro voor de geïntegreerde 3-serie. 

4 reacties

  1. Zelfs voor een leek zoals ik is deze uitleg goed te volgen. Valt er iets te zeggen over de werking van soundengine modules in versterking van electrostaten als de Quad ESL’s?

  2. zeer de moeite waard. maar de man praat wel heel erg in zijn eigen straatje. hij geeft zelf al aan dat de schakelingen heel nauwkeurig moeten worden afgeregeld. een logische vraag zou dan zijn hoe hij de veroudering van de componenten in de hand houdt zonder traditionele feedback.

    maar zeer interessant, goed camerawerk ook en goed te verstaan.. mijn complimenten!
    .

Geef een reactie