Veslag bezoek Hegel Audio Systems

hegel-audio-oslo

Nieuwe producten

Inhoud

Natuurlijk hebben we ook nieuwe producten gezien en gehoord. De Hegel Röst hebben we op High End Munchen 2016 al gezien. Maar nu dus ook gehoord. (Op een bizarre Magico Q5). En we hebben de nieuwe cd-speler gehoord: de Mohican. Ja: een geinige woordspeling.

De naam Röst betekent overigens “Stem” in het Noors. Dus het heeft niets te maken met roest of iets dergelijks. Hoewel veel aanwezigen hebben gevraagd of de Hegel Röst ook in het zwart gaat komen, is dat niet het geval. Hij komt in wit…. punt. De Mohican komt wel in zilver en zwart.

We hebben de Röst in vergelijking met de H80 gehoord. En het verschil is gewoonweg overduidelijk. De Röst heeft echt meer controle en kracht dan de Hegel H80. Om een reden te noemen: hij levert 50% meer stroom en heeft een dempingfactor van 2000 in plaats van 1000. Maar gelukkig levert hij ook meer detail. Dus deze nieuweling is overall een stuk beter dan zijn 600 euro goedkopere broertje. Dat mag en moet natuurlijk ook. Maar het is fijn te horen.

CD?

Tsja. En dan de cd-speler. Nu weten we echt niet wat de markt van cd-spelers nog is op dit moment. En Hegel geeft zelf ook toe dat ze het niet kunnen inschatten. De Mohican is een pure 16-bit cd-speler (zonder dac-inputs) van 4495 euro. Dat is gewoon veel geld voor een cd-speler. Tijdens de demo hebben we echter wel gehoord wat cd nog kan.

Hegel heeft tijdens de demo de flac via een Macbook naar de Hegel HD30 gestuurd. Geen verkeerde dac. Als vergelijk zetten ze de Mohican ernaast met de cd in de lade .Het verschil is gewoon gemakkelijk te horen. Meer rust, strakkere focussering en iets meer verfijning. Dan echter de vraag: wat doet een streaming-loopwerk (of bridge) van 4500 euro op de HD30? Dat hadden we ook wel graag gehoord. Onze gok: die speelt beter dan de Mohican. Maar dat is gokken en geen conclusie gebaseerd op feiten.

Gerelateerde berichten

Aria Kit Oppo

Fotoverslag Aria Kit Oppo BDP-105D

Nieuwe producten InhoudAria – bekend van streamers – heeft een speciale kit voor de Oppo BDP-105(D). Een kit die zelf in te bouwen is. Tenminste: als u een beetje handig bent. Wij hebben voor de test van de Oppo BDP-105D met Aria Kit deze uitbreiding ingebouwd. Voor wie het interessant vindt, hebben we foto’s van […]

Beursverslag High-End München 2016

Nieuwe producten InhoudVan 5 tot en met 8 mei 2016 heeft high-end München plaatsgevonden. Alpha-Audio was voor u aanwezig om de sfeer te proeven, de komende trends te signaleren en de laatste nieuwtjes met u te delen.

Fotoverslag X-Fi Audio Show 2016

Nieuwe producten InhoudAfgelopen weekend was de X-Fi show weer in het Veldhovense Koningshof. Dit jaar weer wat meer merken en importeurs dan het jaar ervoor. En hoewel het één van de laatste mooie weekenden van het jaar zou kunnen zijn geweest, waren de gangen van het voormalig klooster afgeladen met liefhebbers. Kortom: volle zalen: ook […]

13 reacties

 1. Dag Jaap,

  Wat zou de beste upgrade zijn voor mijn set .
  Momenteel stream ik al mijn muziek met Tidal via de bubble upnp app naar de H360.
  Zou ik voor een aparte streamer, een aparte dac of een streamer met dac gaan ?
  Welke streamers of dac’s zou je aanbevelen?
  Een andere mogelijkheid is voor de Nad C388 met bluosmodule gaan en de H360 verkopen.

   1. Interessant om te weten dat je de M32 met bluosmodule hoger inschat dat de H360 met zijn ingebouwde streamer.
    Met een streamer kan ik de dac van de H360 gebruiken.
    De dac in de H360 zal wel beter zijn dan de dac van de H160,
    In de streamer moet er natuurlijk Tidal inzitten, ik dacht aan de node2 en dan coaxiaal aansluiten op de H360.
    (AQ coffee).
    Er moet natuurlijk wel een kwaliteitswinst zijn t.o.v. de ingebouwde streamer.
    Zijn er nog andere mogelijkheden i.p.v. de node2?

     1. Welke streamer zou je aanbevelen in een hogere prijsklasse tot 300 Euro?
      Waar zit het verschil tussen bv. een M50 en een node2 als je de dac van de H360 gebruikt?

      1. Jaap,
       Ivm. bekabeling voor de node2 is een coaxiale carbon voldoende?
       Alternatief is de Coffee.
       Ik dacht ook aan een AQ nrg 1.5.
       powercord.

 2. Hallo Jaap,
  Dus de Mohican was beter dan de streamer van de Hd30!?
  Ik ben in contact met Anders Ertzeid geweest i. v. m. de HD30 en hij had er net een demo opzitten. Iedereen was het meest onder de indruk van de combinatie H360 met de HD30.
  Alles werd aangesloten op de HD30 en dan met een xlr kabel naar de H360.
  Tal van aansluitmogelijkheden natuurlijk.
  Komt er nog review van de HD30?

Geef een reactie