web analytics

Verslag XFi audio Show 2018

Foto's en Video Xfi 2018

Inhoud

Video Xfi Audio Show 2018 – Compleet

Gerelateerde berichten

Focal Factory - Woodwork

Fabrieksbezoek Focal – Frankrijk

Foto’s en Video Xfi 2018 Inhoud 1. Inleiding2. Foto’s en Video Xfi 2018ReactiesHet is altijd interessant om een fabriek te bezoeken. Te ruiken aan het productieproces. De filosofie achterhalen… en toegepast zien worden. Te voelen… ervaren wat de Fransen bedoelen met ‘hi-fi’. We reizen af naar het hoofdkantoor van het Franse Focal in Saint-Étienne, Frankrijk. […]

Hegel Rost

High End Munchen 2016 – Hegel Röst

Foto’s en Video Xfi 2018 Inhoud 1. Inleiding2. Foto’s en Video Xfi 2018ReactiesHegel staat natuurlijk ook op High End. En deze keer met een nieuwe, kleine geïntegreerde oplossing: de Röst. Een all-in-one die tevens compatible is met Control4. Zonder meer interessant voor wie zijn huis wil automatiseren… Terug naar: Inleiding

17 reacties

 1. Een bezoek aan de XFI Audio Show (2018) is altijd weer interessant. Je ziet en hoort er merken die je niet bij iedere dealer/hifi winkel ziet staan. Dan beleef je ook weer dat het duurste niet het beste hoeft te zijn. Al zijn de omstandigheden niet ideaal (b.v. de akoestiek etc.) Zo vond ik de stand van McIntosh maar een matige vertoning. Een voorbeeld van een correcte opstelling demonstratie vond ik b.v. kamer 47 van AudioTweaks. Daar werd met een Tobian speaker met Spek versterking gedraaid. Wat heel goed klonk, ondanks dat er wel een heel stevig prijskaartje aan deze merken zit. Verder was het natuurlijk interessant om een Golmund speaker te beluisteren. Hier vraag je, je ook af waarom een dergelijk merk speaker meer dan 100.ooo euro kost? De weergave van deze highend speaker was zeker heel muzikaal. Al vond ik het geluid wel vrij vlak. Maar dat zou door factoren van buiten af kunnen komen. Wat ook heel goed klonk was de Klipsch Forte III. Het blijft natuurlijk een persoonlijk smaak en interesse. En wat ook altijd leuk is de contacten die je krijgt over het audio gebeuren. Nogmaals het is een goed georganiseerde grote audio show. En zeker de moeite waard om er ieder jaar naar toe te gaan.

 2. De demonstratie ruimtes zijn te klein.
  Het viel mij telkens op dat de muziek gevangen zat.
  Als ik de XFI vergelijk met de audioshow iEar 2017 (ook kleine demonstratie ruimtes) dan is het onontbeerlijk iets aan de accoustiek te moeten sleutelen.

  De ruimte waar muziek gemaakt werd was wel groot genoeg, dus het geluid was ook goed.
  De volgende keer dus XL demonstratie ruimtes inrichten.

  Dat doolhof in Veldhoven is inderdaad nuttig om op de plaatsen te komen waar je een verrassing tegenkomt.
  Of het nou aan mij ligd of aan de wereld van de audio, de Scandinaviërs doen het qua audio erg goed. Weer daar een winnaar voor mij. De Zwitserse Piega’s veruit de beste luidsprekers.
  Over Sonus Faber en McIntosch ben ik teleurgesteld, die demo ruimte is te klein, geluid kwam nauwelijks verder dan de baffles. De stem van de artiest kwam niet uit het midden, maar kwam van twee kanten.

 3. Inderdaad de open baffle speakers vond ik vaak beter klinken dan de speakers in de gesloten kasten.
  Spatial heel mooi nu nog een dealer(s) in nederland.
  Ook heel mooi de True-Blue Box versterker met de Lentus Audio speakers, voor mij een van de beste sets.
  Ook heel tof vond ik de presentatie van het Omniwave systeem, klonk heel natuurlijk.
  Verder een hele fijne beurs heerlijk genieten van al het moois.

 4. De topper van de show was in onze ogen toch wel de Kroma luidspreker. wat een geweldige geluid kwam daar uit . daar gaan we nader kennis me maken . De rest van de Xfi show vond ik net als mijn vrouw middelmatig . Maar zoals gezegd. De Kroma weergevers stalen de show .

 5. Wat mij opviel waren de vele luidsprekers ZONDER kast er omheen. En nergens werd MQA genoemd of gespeeld bij mijn weten.
  Was weer een heerlijke dag om aan alle audio nieuwtjes te snuiven.

Geef een reactie